به گزارش خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در خصوص ارزیابی خود از مذاکرات هسته ای گفت: بیانیه لوزان را نباید برجسته سازی کرد و اسباب جنجال را نیز فراهم کرد.
وی در ادامه با تأکید بر نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام شعار «همدلی و همزبانی دولت و مجلس» گفت: با توجه به نامگذاری سال «وفاق ملی» باید مورد توجه قرار گیرد در مورد این بیانیه نیز باید توجه کرد که نباید به آن بیشتر از یک بیانیه نگاه کرد.
رئیس فراکسیون رهروان ولایت در ادامه تصریح کرد: این بیانیه نه الزام آور است و نه حقوقی بلکه این بیانیه در واقع مذاکره کنندگان پس از انجام مذاکرات چنین افقی را برای خود ترسیم کردند.
جلالی گفت: هنوز مباحث بسیاری باقی مانده، پرانتزهای زیادی وجود دارد و تیم مذاکره کننده با گروه ۱+۵ به توافق نرسیده اند به همین دلیل بایستی صبر کنیم و از تیم مذاکره کننده حمایت کنیم.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری آیا مجلس از دولت پیرامون نتیجه مذاکرات لوزان حمایت می کند یا خیر، گفت: مجلس قدرشناس زحمات دولت و تیم مذاکره کننده هستند و در عین حال و با چشمانی باز بر مذاکرات نظارت کرده و در جاهای که نیاز به تذکر باشد تذکر خواهند داد و اگر در جایی نیاز می بینند که باید مداخله کنند قطعاً این کار را خواهند کرد.
جلالی با اشاره به اینکه ما به تیم مذاکره کننده خود اطمینان و اعتماد داریم و مطمئن هستیم که آنها براساس اصول تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری و خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات ورود پیدا کرده اند، گفت: آنچه که مورد حمایت نظام است، مورد حمایت مجلس نیز می باشد.
وی اظهار داشت: اقدامات مقدماتی انجام شده و در حال ورود به اصل موضوع مذاکرات هستیم، یعنی اینکه قدم بر توافقات نهایی گذاشته ایم و سخت ترین مرحله کار، مرحله توافقات است که همه باید تیم هسته ای را در پیمودن این کار دشوار یاری رسانند و تیم مذاکره کننده نیز باید مراقب باشد و ما باید نگران رفتار غربی ها باشیم چرا که دیوار ناامیدی در داخل ایران بسیار بلند شده است چرا که ما سابقه قبلی همچون موافقتنامه سعدآباد، مُدالیته را در کارنامه خود داریم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: باید در داخل با توجه به نگرانی های رفتار غربی ها هم افزایی کرده و تمام توان خود را به کار گیریم و منتقدان نیز باید کمک کنند تا دولت و تیم مذاکره کننده وظیفه تاریخی و سرنوشت ساز خود را به نتیجه نهایی برسانند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه برخی کارشناسان معتقدند که داده ها و ستانده ها در مذاکرات با یکدیگر برابر نیست و ما بیش از امتیازات گرفته شده به طرف مقابل امتیاز داده ایم، تصریح کرد: طبیعی است که هر طرف مذاکره تلاش می کند که دستاوردهای خود را بزرگ جلوه دهد و نکته مهم در اینجاست که باید به بیانیه سوئیس نگاه کنیم نه به آنچه که برخی به صورت گزینشی موضوعاتی را مطرح می کنند.
جلالی در ادامه افزود: غربی ها اعترافات بزرگی را نسبت به ناتوانی شان در مقابل ملت ایران بیان کرده اند و در واقع با این صحبت ها نشان دادند که نتوانستند با تحریم ها ملت ایران را به زانو در بیاورند و مجبور شدند با ایرانی ها پای میز مذاکره حاضر شوند و امروز برخی نکاتی که غربی ها برجسته می کنند را طبیعی می دانیم اما ما باید به متن بیانیه لوزان توجه کنیم و توافقی که قرار است در ۱۱ تیرماه انجام شود را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: نباید به پروهاگان ها از سوی طرف غربی یا در داخل کشور توجه کنیم، در واقع ما باید به متون نگارش شده در بیانیه لوزان و توافقی که قرار است در ۱۱ تیرماه انجام شود، توجه کنیم و ما به تیم مذاکره کننده کشورمان اطمینان داریم و اگر قرار باشد که حرف ها و صحبت های کسی توجه کنیم به سراغ تیم مذاکره کننده خودمان می رویم و اظهارات آنها را انتخاب خواهیم کرد.
جلالی در ادامه به نشست صبح امروز جلسه فراکسیون رهروان ولایت اشاره کرد و گفت: در جلسه امروز بحث های مختلفی پیرامون مسائل گوناگون مطرح شد که می توان به انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و دومین بحث مطرح شده در فراکسیون به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مسئله اقتصادی بود و بر این نکته اعضاء تاکید داشتند که اقتصاد میدان جهاد است و کسانی که وارد این عرصه می شوند به عرصه جهادی ورود پیدا کرده اند و از دیگر مباحثی که در جلسه مطرح شد بررسی موضوع یمن بود که رئیس مجلس شورای اسلامی اعتقاد داشتند که ما باید مواضع درستی را در خصوص یمن اتخاذ کنیم و بیان داشتند که سعودی ها اقدام غلطی را علیه یمنی ها انجام داده اند.
رئیس فراکسیون رهروان ولایت در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در این جلسه بحث و بررسی شد موضوع مذاکرات هسته ای بود و براین نکته اعضاء تاکید کردند که پس از استماع نظر وزیر امور خارجه و عراقچی اظهارنظر کنند زیرا که قبل از شنیدن اظهارات ممکن است اظهارنظرهای که در خصوص برنامه ای هسته ای مطرح شده ناقص باشد و قرار بر این شد که جلسه دولت و مجلس برای بررسی مذاکرات هسته ای جلسه دولت و مجلس روز سه شنبه برگزار شود و یا اگر جلسه دولت و مجلس روز سه شنبه برگزار نشد آقایان ظریف و عراقچی به مجلس دعوت شوند و به نمایندگان گزارش در خصوص مذاکرات ارائه دهند و اگر سه شنبه آقای اردوغان به ایران سفر کند ما نمی توانیم نشست مشترک دولت و مجلس را برگزار کنیم و اگر این سفر انجام نشود این نشست مشترک برگزار خواهد شد.
جلالی بیان کرد: در جلسه فراکسیون رهروان ولایت که صبح امروز برگزار شده بود آقای لاریجانی تاکید کرده بودند که تیم مذاکره کننده هسته ای تلاش های فراوانی را در مذاکرات انجام داده اند و ما برای رسیدن به توافق نهایی نیاز به اجماع و وفاق داریم و بسیاری از تصمیم ها در قالب نظام اتخاذ شده و باید مورد توجه همگان قرار گیرد و آنچه که در حال حاضر مطرح شده است یک بیانیه است و نباید به آن بیش از یک بیانیه بها داد.