به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام نبویان در نشست با دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر که عصر امروز در این دانشگاه برگزار شد ضمن گرامیداشت ایام ولادت حضرت فاطمه (س) گفت: پیامبر (ص) ۸۴ جنگ در طی ده سال داشت که این تقریبا نشان دهنده آن است که هر یک ماه و نیم در حال جنگ بوده است که سردار چنین سپاهی حضرت امیرالمومنین بوده است و حضرت فاطمه همسر یکی از بزرگمردان تاریخ بود حضرت زهرا نیز یک الگوی بود که نه فقط برای خانم ها بلکه برای آقایان نیز می باشد و زندگی حضرت زهرا برای ما درس آموز است چرا که حضرت زهرا تا پایان جان خودش ایستاد و حتی حرفی از مذاکره به میان نیاورد و امیدواریم تابعی از عمل ایشان باشیم.
وی در خصوص توافقنامه لوزان گفت: باید در این مبحث نگاه کرد که نظر مقام معظم رهبری چیست و باید به این مسئله اشاره کنم که هیئت دولت و اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای تأکید دارند که توافقنامه لوزان یک توافقنامه نیست و بیانیه است ولی ما به این موضوع کار داریم که این موضوع و آنچه که بین دو طرف منعقد شده تعهدآور است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه به محتوای بیانیه لوزان پرداخت و گفت: محتوای که در بیانیه آمده شش الی هفت مطلب دارد نکته اول این است که آنها از خودشان تشکر کردند که البته من در جلسه ظریف با نمایندگان مجلس به این قضیه اشاره کردم که طبق سخنان مقام معظم رهبری ظریف دوباره بازگشت داشته است آنچه در بیانیه مهم است این است که می گویند این یک تصمیم مهم و سرنوشت سازی است که زمینه را برای متن نهایی آماده می کند این مسئله خود نشان دهنده آن است که جزئیاتی که در سه ماه آینده قرار است نوشته شود براساس کلیات این بیانیه است و من تا کنون بیانیه ای را با این ویژگی ها ندیده ام.
وی افزود: ما باید مواظب باشیم و به خط و خطوط واقعی مقام معظم رهبری توجه کنیم اما آنچه که می بینیم این است که هم در توافقنامه ژنو و هم این توافقنامه ملت ایران بدهکار امریکاست و همیشه تعهدات از ما آغاز می شود.
نبویان به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که دشمن با برنامه ریزی و حساب جلو آمده است شاید همین فرمان های اخیر بود که وقتی این امر امضاء شد کنگره امریکا به تیم مذاکره کننده خود تذکر و هشدار دادند جوابی که تیم مذاکره کننده امریکایی دادند بسیار دقیق و حساب شده بود آنها گفتند ما یک اهرم فشار و تحریم داشتیم ولی ایران هم یک اهرم فشاری داشت که آن هم وجود اورانیوم ۲۰ درصد و سانترفیوژهای جدیدی بود که نصب کرده اند و در حال پیشرفت بوده است ما با امضاء توافقنامه اهرم ۲۰ درصد آنها را گرفتیم و سانترفیوژها را اجازه استفاده ندادیم و حتی حق نصب سانترفیوژ را گرفتیم.
وی با تأکید بر اینکه توافقنامه لوزان از وادادگی هم چندین گام جلوتر است گفت: نگاه کنید که چه بر سر فوردو در توافقنامه ژنو و لوزان آمده است فوردو برای پدافند غیرعامل تأسیس شده است در دولت سابق این سایت را ایجاد کردیم، تعهد هفتم ایران در ژنو این بود که بیش از ۵ درصد از فوردو نباید کار کند و ظرفیت غنی سازی در فوردو افزایش نیابد و تقریبا سه چهارم فوردو غیرفعال شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: آنها می خواهند غیر از نطنز هیچ مرکز دیگری فعالیت نداشته باشد در توافق ژنو گفته شده که تحقیق و توسعه در مورد آنچه که دارید جایز است ولی در توافق لوزان گفته شده تابع محدودیت های است که بعدا تعیین می شود و آنها اجازه دادند که فقط روی نسل اول تحقیقات انجام شود.
وی به سخنان محکم و قاطع مقام معظم رهبری تأکید کرد و گفت: ۲۳ بهمن مقام معظم رهبری به هر دو طرف مذاکره فشار آوردند و با سخنان خود باعث شدند که در توافق لوزان حتی همین مقدار کم در توافق لحاظ شود من این سوال را دارم که اگر این متن بیانیه است و هیچ الزامی وجود ندارد پس چرا همه جا اعلام شده که تحریم ها برداشته می شود در توافقنامه لوزان ما فقط می توانیم از نسل یک استفاده کنیم تا قبل از دولت روحانی سالانه ۳۰۰ کیلو غنی سازی می شد.
وی به تحریم های طرف مذاکره کننده غربی اشاره کرد و گفت: روسیه تضمین کرده است که تا سال ۲۰۲۱ سوخت ما را تأمین می کند ولی سال ۲۰۲۲ اگر ذخیره نداشته باشیم سوختمان را از کجا تهیه کنیم آیا هر زمان که آنها اراده کنند که به ما سوخت ندهند کشور ما بدون برق و انرژی بماند و ما چگونه به نیاز سوخت بوشهر که ۱۹۰ هزار سوت است برسیم.
نبویان با اعلام اینکه از دست دادن منافع ملت در این توافق کاملا مشخص است گفت: در جلسه ای عراقچی می گفت که ۵-۶ کشور تکنولوژی ساخت راکتور هسته ای را دارند که یکی از آنها ایران است راکتور هسته ای پلوتونیوم تولید می کند و هم جنبه آموزشی دارد و هم برق و رازیوتوپ تولید می کند یکی از کاربردهای پلوتونیم این است که برای بمب هسته ای استفاده می شود اما این یکی از موارد استفاده آن می باشد و ایزوتوپ های دیگر آن نظامی و شیمیایی هستند.
وی به تشریح محتوای بیانیه لوزان پرداخت و گفت: در ادامه متن این بیانیه آمده است که راکتور تحقیقاتی آب سنگین مدرن شده در اراک باید بازطراحی شود که پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی تولید نشود و بازفراوری ممنوع است و سوخت مصرف شده باید صادر شود یعنی ما خودمان هیچ حقی نداریم و این مایه تحقیر است.
وی در ادامه افزود: در توافق ژنو در تعهد دوازدهم فقط توقف تکمیل راکتور اراک بوده است ولی در حال حاضر توقف خواسته آنها نیست بلکه آنها تخریب را می خواهند.
این نماینده مجلس گفت: در مبحث نظارت در این بیانیه به صورت فاجعه واری امتیاز داده شده در توافق ژنو تقریبا تعهد داده شد که داروندار ایران در دست امریکا و مأمورین آژانس باشد ولی در این توافق نظارت سرزده و سرنزده هم قبول شده نظارت سرزده دو حالت دارد یکی با اطلاع قبلی به مدت دو ساعت قبل از نظارت ودیگری نظارت سرزده و بدون اطلاع ضمن آنکه دوربین های که در حال ضبط می باشند به صورت آنلاین از طریق مأمورین آژانس کنترل می شود و دشمن به راحتی می تواند دانشمندان و موقعیت های ما را شناسایی کند.
وی در ادامه افزود: در این توافقنامه ایران تعهد داد که اگر خواست سایتی را احداث کند پیش از آن به آنها اطلاع داده شود در حالی که تا کنون ما چنین رفتاری نمی کردیم اجازه استفاده از تکنولوژی مدرن در نظارت هم آنها در این بیانیه گرفتند که حتی می توانند نیروگاه های ما را پلمپ لیزری کنند.
وی در خصوص تحریم ها گفت: تحریم ها به چند دلیل در ایران وارده شده است یکی تحریم هسته ای دیگری به خاطر موشک ها و حقوق بشر و تروریست بوده است تحریم کنندگان ما اتحادیه اروپا، کنگره امریکا، شورای امنیت و رئیس جمهور امریکا می باشد. تحریم های که قرار است برداشته شود این است که هر چهار مورد که ما را تحریم کرده اند فقط می خواهند تحریم های هسته ای را بردارند که تحریم های هسته ای تنها یک چهارم تحریم ها است.
نبویان به سخنان عراقچی اشاره کرد و گفت: طی جلسه من با عراقچی حرف جدیدی زده شد که قرار است تنها یک پنجم از همین یک چهارم تحریم ها برداشته شود مثلا ما در بخشی ۱۷ تحریم داریم که فقط دو مورد آن مربوط به مسئله هسته ای است در این بیانیه فقط تحریم های مربوط به هسته ای برداشته می شود که دو شرط دارد که البته امریکا از لغت توقف استفاده کرده است.
وی به تحریم های اولیه و ثانویه اشاره کرد و گفت: این تحریم ها فرامرزی و درون مرزی است امریکا حرفی از مختومه کردن نزده و از توقف حرف زده است و از همین بخش هسته ای هم تنها تحریم های ثانویه را متوقف می کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی به برگشت پذیری تعهدات اشاره کرد و گفت: اینکه آنها این تعهدات را برگشت ناپذیر می دانستند فاجعه ای بود که به غیرت ملت ایران برمی خورد و این سوال را به وجود می آورد که اساسا این مذاکرات به چه هدفی صورت گرفته است ما هسته ای نخواستیم امنیت کشور بر باد نرود اگر بیانیه امریکایی دروغ است باید بگویم که حتی اگر دورغ باشد باز هم کسی که می خواهد تحریم ها را بردارد که اگر بردارد امریکاست اما آنها در بخش تحریم ها همان نگاهی را دارند که بیانیه شان نشان می دهد.
نبویان به منشور سازمان ملل اشاره کرد و گفت: قرار است قطعنامه ای ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل قرار بگیرد در فصل شش آمده است که اگر اختلاف بین کشورهاست صلح آمیز حل شود ولی در فصل هفت و در بند ۴۱ گفته شده اگر منازعه بین یک کشور با بقیه کشورها باشد می توان آن کشور را تحریم اقتصادی کرد و اگر تحریم اقتصادی اثر نکرد تصمیم به حمله نظامی گرفته می شود ما چرا تحریم شدیم چون ما را تحت بند ۴۱ فصل هفت منشور سازمان ملل بردند.
وی به سخنان متناقض عراقچی و ظریف اشاره کرد و گفت: عراقچی به من گفت که نقش گروه مذاکره کننده ناجی کشور است چرا که می خواهند بدون جنگ ایران را از ذیل فصل هفت بیرون بیاورند اما ظریف گفت ما می خواهیم در فصل هفت قرار بگیریم بنابراین به کدامین سمت گرایش دارید و قرار است چه کاری برای ملت انجام دهید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قطعنامه ۱۹۲۹ یکی از قطعنامه های است که به صورت بین المللی صادر شده که البته برای تقدیر از فتنه گران بوده است و به بحث موشکی پرداخت است قرار است قطعنامه ای در خصوص تحریم های شورای امنیت صادر شود که شورای امنیت سازمان ملل همه تحریم های که آمده است و قطعنامه های قبلی را مختومه اعلام کند ولی در این قطعنامه جدیدمحدودیت های جدیدی برای ایران وضع خواهد شد و ما می خواهیم با دست خودمان قطعنامه ای صادر کنیم که هر آنچه می خواهند به ایران تحمیل کنند آنها می توانند بر زنجیره تأمین هسته ای ما کاملا نظارت داشته باشند و حتی کانالی را برای تأمین ایران و موادی که استفاده دو منظوره دارند تعیین کنند.
2- از آن بدتر اجرای دقیق سناریوی سریال آمریکایی در مورد پیروزی بزرگ و تاریخی!! یک کشور فرضی !! در برچیدن هسته ای خودش پس از مذاکرات با آمریکا چه تحلیلی دارد؟؟
البته می شد راحت از صحبتهای شیطان بزرگ ودار ودسته ش فهمید .
کاش ظریف گوش کنه والا من ازحقم نمی گذرم و......
امام خامنه ای:حتی اگر توافق هم صورت گیرد باز هم آمریکا تحریمها را علیه ملت ایران لغو نخواهد کرد.