مسعود مهدوی ارشد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص مذاکرات هستهای و بیانیه اعلام شده از سوی وزیر امور خارجه ایران در لوزان سوئیس بیان داشت: آنچه که امروز بر روی آن بحث است ابهامات بیانیه لوزان میباشد.
وی ادامه داد: اگر بنا باشد بیانیهای که از سوی وزیر امور خارجه ایران و مسئول اتحادیه اروپا قرائت شد، دارای این اندازه نقاط ابهام آمیز باشد، نمیتوان قاطعانه گفت ما حتی یک گام رو به جلو حرکت کردهایم.
این فعال دانشجویی ادامه داد: این نکته شاید تا اندازهای با وجود طرفین مذاکره طبیعی باشد؛ اما متاسفانه در اظهارات ارائه شده از سوی 1+5 گاهی تفاوتهای فاحشی دیده میشود که به تناقض و گاه کاملا در رد سخنان وزیر امور خارجه ایران است.
لوزان از برخی خط قرمزها گذشت
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: آنچه که بیرون نمای این بیانیه است نشان میدهد در برخی موارد در بیانیه به دست آمده دیپلماتهای کشور از خط قرمزهای تاکید شده عبور و به هر قیمتی به دنبال رسیدن به مقصود هستند.
مهدوی ارشد به شبهه در یک مرحهای شدن مذاکرات اشاره کرد و افزود: متاسفانه نمیتوان روشن و شفاف بیان داشت که مذاکرات صورت گرفته در لوزان و آنچه بنا است در سه ماه آینده صورت بگیرد یک تواق یک مرحلهای است.
وی در پاسخ به این نکته که دستاورد ایران در مذاکرات لوزان چه بوده است، بیان داشت: نمیتوان گفت در این بیانیه چیزی به دست نیاوردهایم و یا اینکه موفق بوده و دستاورد خوبی برای کشور به ارمغان آوردهایم.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از نبود فضای نقد از سوی رسانه ملی برای کارشناسان و نخبگان جامعه در برابر مذاکرات صورت گرفته در طول عمر دولت یازدهم گفت: ظریف و معاونان وی در مذاکرات هستهای بسیار مبهم حرف میزنند و مردم را نمیخواهند و نمیتوانند توجیه کنند.
وی ادامه داد: باید مسئولان و نخبگان کشور که حرفی برای گفتن و نگرانی در دل دارند در رسانه ملی حضور و با دیپلماتهای هستهای بر سر مذاکرات مباحثه دوستانه داشته باشند تا ابهامات بسیار این مذاکرات تا اندازهای رفع شود.
این فعال دانشجویی گفت: عراقچی و ظریف بر پنج هزار سانترفیوژ تاکید دارند؛ اما نمیگویند چگونه این تعداد سانترفیوژ در طول 15 سال میتواند جوابگوی کشور باشد.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مرکز غنی سازی فوردو اشاره داشت و افزود: آیا واقعا ایران به تعداد نیروگاه بیشتر در آینده احتیاج ندارد؟ چرا مذاکره کنندگان کشور زیر بار تعهداتی 15 تا 25 ساله با کشورهایی میروند که عمر دشمنی آنها با ملت ایران دو برابر این سالها است؟.
شادی پیروزی بازی رسانهای است
مهدوی راشد به اهمیت مرکز آب سنگین اراک اشاره کرد و گفت: تیم هستهای کشور این را میگویند که آب سنگین اراک تغییر کاربری خواهد داد؛ اما این نکته را ذکر نمیکنند که به واقع بر سر آب سنگین اراک چه خواهد آمد.
وی در ادامه به توافق ژنو اشاره و یادآور شد: در ژنو نیز تیم هستهای ایران خود را قهرمان و پیروز میدانست؛ اما هنگامی که گرد و غبار بازیهای رسانهای کنار رفت همه دیدند در حقیقت خبری نیست و ایران نتیجهای به جزء پشیمانی را به دست نیاورده است.
این فعال دانشجویی گفت: در آن زمان همه دیدند نه تحریمهای آمریکا و اروپا برداشته شد و نه در اقتصاد مردم ایران تحولی رخ داد و البته نه حتی رابطه غرب با ایران اندکی تغییر پیدا کرد.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: امروز نیز تکرار همان اتفاقات است، بازهم در برابر هیچ هیاهوی پیروزی سر دادهاند و اجازه نمیدهند حقیقت خود را در زمان اندک نشان دهد. این دو بار گزیده شدن از یک سوراخ است.
مهدوی ارشد با انتقاد از صدا و سیما در سرکوبی منتقدان مذاکرات افزود: در دولتی که ادعای آزادی بیان دارد هنوز پس از یک سال و نیم اجازه حضور کارشناسان و مسئولان مخالف با این روند مذکرات برای صحبت کردن در تلویزیون داده نشده است!.
نگرانی ما با نتانیاهو تفاوت دارد
وی ادامه داد: ما نگران هستیم؛ اما نگرنی ما با نتانیاهو فرق دارد، ما نگران سرمایه ملی این کشور که به قیمت مقاومتی 30 ساله و خون شهدای دانشمند به دست آمده است هستیم.
این فعال دانشجویی گفت: صدا و سیما اجازه بدهد دانشجویان، نخبگان و کارشناسان کشور بیایند و برای مردم از نگرانیهای خود بگویند و دولت اگر اطمینان دارد اشتباه نمیکند با منطق و اصول پاسخی منتقدان خود را بدهد و بداند مردم حقیقت را تشخیص میدهند.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که جامعه نخبگانی، عالمان هر کشوری هستند و باید به نظر آن ها احترام گذاشت بیان داشت: روحانی نباید انتظار داشته باشد به هر شکل که دولت وی عمل میکند جامعه باید پذیرا باشد.
مهدوی ارشد در پایان بیان داشت: نگرانی ما در راستای همان نگرانی است که دولتمردان ما دارند؛ اما با جدیت بیشتر این نکته را دنبال میکنیم و امیدواریم این نگرانی را دولت نیز پیدا کند.