آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۹۶۱۰
طیب نیا:

با حذف تحریم، همه مشکلات حل نمی‌شود

وزیر اقتصاد با ساده انگارانه خواندن این دیدگاه که شرایط اقتصادی امروز، به کل زاییده تحریم است، گفت: اگرچه شرایط اخیر کشور ارتباط نزدیکی با موضوع تحریم‌ها داشت، اما ساده انگارانه است فکر کنیم که با حذف تحریم ها، همه مشکلات ما حل می‌شود. 

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی طیب نیا در نخستین دیدار آغاز سال با مدیران عامل شبکه بانکی ضمن ابراز خرسندی از اینکه در سال گذشته روند رو به رشدی را در عرصه اقتصاد پیش رو داشتیم، عنوان کرد: خوشبختانه با کمک و مساعدت  مجموعه دستگاه‌های مرتبط، روند مطلوبی را طی کردیم و از شرایط رکود تورمی دشوار ابتدای سال 92 به وضعیتی حرکت کردیم که پشتوانه بسیار خوبی برای همکاران ما در تیم مذاکره کننده هسته‌ای بود تا بتوانند از حقوق حقه ملت ایران به نحو شایسته ای دفاع و حمایت کنند.

 

طیب نیا توفیقات به دست آمده در مقابله با تورم و بهبود محیط کسب و کار را بهترین سرمایه تیم مذاکره کننده هسته‌ای دانست و بیان داشت: وقتی که دشمنان این مملکت فهمیدند از طریق تحریم نمی‌توانند خواسته‌هایشان را بر ما تحمیل کنند و شما رزمندگان عرصه اقتصادی کشور توانستید با این مشکلات به نحو مناسب مقابله کنید، زمینه برای پذیرش حقوق حقه ملت در بهره برداری از انرژی هسته‌ای فراهم آمد و بیانیه صادر شده، شرایط بسیار مناسبی را فراهم آورده است.

 

وی تاکید کرد: این قدم، قدم بزرگی بود و امیدواریم در ماه‌های آینده توافق نهایی به منظور حذف کامل تحریم‌ها حاصل شود و موجبات رونق و رشد اقتصادی بیشتر کشور را فراهم سازد.

 

با حذف تحریم، همه مشکلات حل نمی‌شود

 

وی با ساده انگارانه خواندن این دیدگاه که شرایط اقتصادی امروز، به کل زاییده تحریم است، گفت: اگرچه شرایط اخیر کشور ارتباط نزدیکی با موضوع تحریم‌ها داشت، اما ساده انگارانه است فکر کنیم که با حذف تحریم ها، همه مشکلات ما حل می‌شود. مشکلاتی که طی چند سال اخیر به شدت با آن دست به گریبانیم  و در گذشته هم کم و بیش با آن مواجه بودیم، سه دلیل عمده دارد: ساختار اقتصادی نامتعادلی که از سال‌های قبل از انقلاب به ارث رسیده؛ تداوم وابستگی اقتصاد به نفت  در سال‌های پس از انقلاب و سیاست‌های اقتصادی نادرستی که طی سال‌های گذشته اعمال شد، شرایط را وخیم تر کرد .

 

طیب نیا افزود: تحریم‌ها در شرایطی اعمال شد که دولت در اوج وابستگی به نفت قرار داشت. بنابراین اگرچه با حذف تحریم ها شرایط مناسب تری برای اقتصاد ما فراهم می شود، اما این به آن معنا نیست که ما از وضعیت رکودی و تورمی که سال‌های طولانی و به صورت مزمن با ما همراه بوده است،  رهایی پیدا خواهیم کرد.

 

وزیر اقتصاد با اشاره به تجربه آموزی از رخدادهای سال‌های گذشته اظهار داشت: بایستی با تجربه آموزی از اتفاقاتی که طی 40 سال گذشته در اقتصاد ما اتفاق افتاد ،زمینه را برای یک برنامه ریزی منسجم در جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی و پایه ریزی تولید ملی مبتنی بر ارتقای بهره وری، ظرفیت‌ها و توانایی‌های داخلی کشور فراهم کنیم. مسلما در چنین برنامه ریزی که مورد توجه تیم اقتصادی دولت بوده و خواهد بود، نظام بانکی کشور نقش بی همتایی را ایفا می کند.

 

تنگنای اعتباری، موجب تشدید رکود

 

طیب نیا با معرفی عاملی به اسم تنگنای اعتباری به عنوان یکی از عوامل تشدید رکود خاطر نشان کرد: آنچه که ما در گذشته و به ویژه در دوره اخیر با آن مواجه هستیم و شرایط را برای تشدید رکود در کشور فراهم کرده، چیزی است که تحت عنوان تنگنای اعتباری از آن نام می بریم. از یک طرف با رشد بالای نقدینگی مواجه بودیم که این رشد عمدتا ناشی از افزایش پایه پولی و پول پرقدرتی بوده که توسط بانک مرکزی خلق و به اقتصاد کشور تزریق می‌شده و از طرف دیگر، کمبود منابع. اگر امروزه از فعالان اقتصادی سوال کنیم که بزرگترین مشکل شما چیست؟ خواهند گفت: تنگنای اعتباری و محدودیت منابع.

 

وی افزود: بخش عمده‌ای از دارایی های نظام بانکی کشور درگیر سرمایه گذاری و بنگاه داری و تملیک دارایی های منقول و غیرمنقول شده و طبیعتا تحت تاثیر عواملی که این شرایط را ایجاد کرده و به وجود آوردند، مانع از این می‌شود که نظام بانکی بتواند منابع لازم را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

 

وزیر اقتصاد این موارد را جزء مشکلات جدی پیش‌روی نظام بانکی کشور دانست و افزود: در بانک مرکزی آقای سیف و همکارانشان سعی کرده‌اند این وضعیت را تحلیل و تعقیب کنند تا راه حل‌هایی برای خروج از این شرایط و وضعیت فراهم شود. بخشی از راه حل‌ها در لایحه‌ای که تقدیم مجلس شده پیش بینی کردیم. اما تحقق این برنامه ها مستلزم همراهی جدی شما در نظام بانکی است و معتقدم اگر همان گونه که مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند همه یکدل یکصدا با همدلی تلاش کنیم، این مشکلات را می‌توانیم حل و فصل کنیم. قطعا غلبه بر این مشکلات و رسیدن به شرایط مطلوبی که نظام بانکی بتواند نقش خودش را در توسعه کشور و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد فراهم کند کاملا امکان پذیر است.

 

طیب نیا در بخش دیگری ازاین جلسه با اشاره به سلطه مالی و استفاده دولت از منابع پایه پولی نظام بانکی کشور گفت: در گذشته به واسطه فشاری که از سوی دولت و بودجه دولت بر روی منابع پایه پولی می‌آمد، عامل اصلی تورم سلطه مالی و استفاده دولت از منابع پایه پولی نظام بانکی کشور بود که خوشبختانه طی یک سال گذشته در اقتصاد مشاهده نمی‌شود. در حال حاضر رشد پایه پولی عمدتا ناشی از اضافه برداشتی است که بعضی از بانک‌ها از بانک مرکزی داشته و دارند. لذا من از همکاران نظام بانکی می‌خواهم که در برنامه مقابله باتورم دولت و خروج از رکود، نقش تاریخی خودشان را ایفا کنند.

 

وی در پایان اظهار داشت: امیدوارم سال 94 سالی باشد که همگان با همدلی، همراهی و تلاش و کوشش جمعی سعی کنیم زمینه را برای دستیابی به رشد و رونق اقتصادی فراهم کنیم  چون مردم ما شایسته چنین وضعیتی نیستند که در حال حاضر بر جامعه حاکم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
..
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۸
ای وااااااااااااااااااااااااااااااااااای حالا دیگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! خدایا خب خداروشکر که بالاخره دوستان عزیز به این نتیجه رسیدید الحمدلله این مذاکرات این یک قلم برکت را داشت که حداقل این دوستان این رو به زبون بیاورند
16
0
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵
خب اینو که ما می دونستیم ولی رئیستون برای اینکه رای بگیره این تفکر رو به مردم القا کرد که همه چیز زیر سر تحریم های کدخداست و اگه باهاش رفیق بشیم همه چی حله! لطفا دیگه اسم رکود رو هم نیارین مگه نشنیدین ازش عبور کردیم؟! شما نگار خیلی از اخبار دور هستیاااا!!!
16
0
دانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
خب وقتی وزیر اقتصاد همین دولت این حرفو میزنه(که صد البته بدیهی بود) چرا کسایی دیگه باز تو همین دولت اصرار دارن چرخ هسته ای نچرخه که تحریم برداشته شه و وضع زنئگی بهتر؟؟؟؟؟؟ هسته ای انگار شده خصومت شخصی نه دغدغه ملی.........
4
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
خوب که چی دارین از الان میگین که ارزانی در کار نیست یا اگه نشد بگین ربطی به تحریمها نداشته قبلا که چیز دیگه میگفتین بعدشم اقا که از اول همینو گفته بودند ولی کو گوش شنوایی در دولت.........
5
0
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
والا نمی دونیم قسم حضرت عباس رو باور کنیم یا دم خروس رو . اقایون تا چند وقت قبل همه مشکلات رو ناشی از تحریمها می دونستن و می گفتن اگر تعامل کنیم همه مشکلات حل میشه و گلستان میشه چی شده حالا هنوز تحریمی برداشته نشده اقایون حرفای قبلیشون رو به صورت ضمنی منکر میشن . اقایون دارن تازه می فهمن که نه انگار خبری نیست. شایدم از قبل می دونستن و داشتن وقت رو تلف میکردن . فقط اینو میدونم که بخشی از مشکلات ما مربوط به خارج میشه نه همه مشکلات . و بهتره دولت به جای چشم دوختن به دست کدخدا(به اصطلاح خودشون) از نیروی جوان داخلی استفاده کنن. منتظر میشینیم ببینیم که نتایج این باجدهی بی سابقه چی میشه . امیدوارم به همون یه تیکه کاغذ پاره ختم نشه .
3
0
محمد
Germany
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۴
مشکلات اقتصادی و سیاسی ما از اول ربطی به تحریم ها نداشته و نداره دولت در تلاشه برنامه هسته ای بفروشه تا پاسپورتش معتبر بشه همین
3
0
سلمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۸
حضرت امیر علیه السلام فرمودند اگر کسی موقع حرکت دشمن در خواب باشد (حواسش به دشمن نباشه) با لگدهای او از خواب بیدار خواهد شد .
شده حکایت بعضی ها که خودشونو به خواب زدن یا خواب هایی که برای انقلاب کشیدن را به هر قیمتی میخواهند عملی کنند اما ما به این اعتقاد داریم که امام زمان عج الله صاحب این مملکت است و این افراد مثل بعضی هایی که به زباله دان تاریخ پیوستند با این حرکات سرانجامی جز این نخواهند داشت
تنها درخواست ما از دولتی ها این است که طبق فرمایش قرآن اشداء علی الکفار باشند و رحماء بینهم نه اینکه با مردم خود و مومنین دورو و با بغض و با کفار مهربان و خندان انشاء الله که به طبق فرمایشات رهبری به سمت موفقیت پیش بروند که عاقبت به خیری هم در این خواهد بود.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار