کد خبر:۳۹۹۸۸۸
محسن مؤمنی شریف:

حوزه هنری شعار خود را از «مرتضی آوینی» وام گرفته

رئیس حوزه هنری: سه شعاری را كه از سال پیش برای حوزه هنری انتخاب شد از ابعاد شخصیت او وام گرفتیم یعنی «ایمان»، «اخلاق» و «دانش» چراکه شهید آوینی انسانی مومن، اخلاق‌مدار، اندیشمند و هنرمند بود.
حوزه هنری شعار خود را از   «مرتضی آوینی» وام گرفته

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم دیدار نوروزی محسن مؤمنی شریف رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با هنرمندان و همكاران حوزه هنری، صبح روز یکشنبه ۱۶ فروردین ماه با حضور معاونان و كاركنان و هنرمندان این نهاد در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

 

محسن مومنی شریف در این مراسم با اشاره به این كه چند سالی است كه نوروز متبرک به نام و یاد حضرت زهرا (س) است، گفت: نام آن حضرت همواره برای ما ایرانیان خوش یمن و مبارک بوده است و امیدوارم در روزی كه ما نیازمند هستیم محبت آن بزرگوار و فرزندانشان دستگیرمان باشد.

 

وی ادامه داد: همچنین ما در آستانه ولادت حضرت زهرا (س) هستیم و این روز روزی است كه توسط امام راحل (ره) به عنوان روز مادر و زن نام گرفته است تا بانوان ما بدانند چشم اندازشان كجا است و باید به كجا بروند و بتوانند با نگاه به ایشان راه را گم نكنند.

 

 نهاد خانواده در دوران ما در معرض تهدید و خطر قرار دارد 

 

رییس حوزه هنری یادآور شد: البته حضرت زهرا (س) تنها الگوی زنان نیستند بلكه می توانند الگوی مردان ما هم قرار بگیرند، اتفاقا امام زمان (عج) می‌فرمایند «دختر پیامبر (ص) حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی من است». اگر چه عمر حضرت زهرا (س) كوتاه بود اما اخباری كه از ایشان به ما رسیده تا حدی است كه می‌توان از ایشان الگوپذیری كرد و زندگی سعادتمندانه‌ای را با نگاه به سیره ایشان شكل داد.

 

مومنی شریف در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در دورانی زندگی می‌كنیم كه نهاد خانواده در آن در معرض تهدید و خطر قرار دارد و این بحران و نگرانی را همه طبقات و قشرها درک كرده و می‌كنند. دلیل این خطر و تهدید آن به غفلت ما از الگوهای قرآنی بازمی‌گردد، یعنی ما به سمت الگوهایی كه قرآن ما را به آنها فراخوانده نرفتیم بلكه برعكس به سمت و سویی متمایل شدیم كه نباید می‌رفتیم.

 

وی با بیان این كه قرآن حدود ۳۰ بار تاكید می‌كند كه شیطان دشمن قسم‌خورده و آشكار ماست، افزود: شیطان سوگند یاد كرده كه از هر امری استفاده می‌كند تا با ما دشمنی كند و بر ما بتازد و تا زمانی كه ما را از پای درنیاورد از پای نخواهد نشست. كسی كه نمازش به تاخیر می‌افتد این فرصت را برای شیطان ایجاد می‌كند تا بر او بتازد؛ بگذریم از این كه برخی انسان‌ها خود به استقبال شیطان می‌روند.

 

دیش‌های ماهواره‌ای پرچم‌های شیطان است

 

رییس حوزه هنری افزود: دیش‌های ماهواره‌ای كه بر بام برخی از خانه‌های ما وجود دارد و با افتخار هم بر بام خانه‌ها بلند می‌شود، پرچم‌های شیطان است و به فتوای امام خمینی(ره) حتی اگر روضه سیدالشهدا(ع) از آن ها پخش شود، باز هم مخاطب آن ها بودن حرام است. متاسفانه شرایط به گونه‌ای شده كه ما حرام‌ها را از یاد برده‌ایم و با امور حرام خانه خود را به آتش می‌كشیم.

 

مومنی شریف با استناد به حدیثی از امام علی(ع) گفت: كسانی كه مخاطبان این رسانه‌ها هستند، در آنچه كه گویندگان و برنامه‌سازان این رسانه‌ها ارایه می‌دهند شریك هستند و ما فكر می‌كنیم كه مثلا سلمان فارسی هستیم و از این برنامه‌ها تاثیر نمی‌گیریم، در حالی كه از آن ها متاثر می‌شویم، به طوری كه از گزارش‌هایی كه گاه منتشر می‌شود این تاثیرپذیری كاملا مشخص است.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت‌های یك ساله حوزه هنری پرداخت و گفت: حوزه هنری در این یك سال موفقیت‌هایی داشته است و من باید به خاطر آن ها از همه شما همكاران تشكر كنم، البته كوتاهی‌های اندكی هم بوده كه باید سال ۹۴ را فرصتی برای جبران آن ها بدانیم. 

 

پسوند انقلاب اسلامی فقط یك مضاف الیه نیست

 

رییس حوزه هنری اضافه کرد: ما در این یک سال كوشیدیم تا تعریف حوزه هنری را مشخص‌تر كنیم و حدود و ثغور فعالیت‌هایمان را دقیق تر سازیم تا همگان بدانند كه ما كه هستیم و چه می‌خواهیم انجام دهیم. از مدتی پیش با عنایت مقام معظم رهبری نام حوزه هنری پسوند انقلاب اسلامی را به خود گرفت و تبدیل شد به «حوزه هنری انقلاب اسلامی». این پسوند فقط یک مضاف الیه نیست، بلكه بار ما و وظیفه ما را بسیار سنگین‌تر می‌كند.

 

وی گفت: حوزه هنری قرار است بیانگر دیدگاه‌های هنر انقلاب اسلامی باشد. همان انقلابی كه اتفاقی بزرگ را در جهان رقم زد و امروز نتایج آن را در كشورهای منطقه و جهان به ویژه امروز در یمن می‌بینیم كه چگونه هیمنه آمریكا در جهان را شكسته است.

 

مومنی شریف افزود: همچنین ما می‌خواهیم بگوییم كه نگاهمان به هنر چیست و این نگاه چه تفاوت‌هایی با هنری كه از فرهنگ غرب منشعب شده، دارد. هنر غربی مملو از خشونت و فساد است ولی ما می‌خواهیم شاخصه‌های هنری را كه مورد تایید دین و انقلاب‌ ما است معرفی كنیم. از سوی دیگر هم باید آرمان‌های انقلاب‌مان را در قالب هنر بیان كنیم.

 

رییس حوزه هنری تصریح كرد: از جمله كارهایی كه در سال ۹۳ انجام گرفت این بود كه مسایل اساسی و استراتژیك حوزه احصا و تبیین شدند و در دو برنامه كه یكی كوتاه مدت یعنی ۳ ساله است و دیگری بلندمدت یعنی ۱۰ ساله است تدوین شد. این برنامه‌ها اساس كار در حوزه‌های مختلف هنری و آموزشی و برنامه ریزی و پژوهش و... را شامل می‌شود.

 

وی با بیان این كه توجه به برنامه در حوزه هنری یك اصل شده است و همه به آن توجه دارند، تصریح کرد: پیش از این آینده‌نگری مورد استهزا قرار می‌گرفت. البته باید بدانیم كه برنامه‌محوری زمانی مفید خواهد بود كه این برنامه‌ها عملیاتی شود و این بستگی به نیروهای یك سازمان دارد. همان طور كه مقام معظم رهبری فرموده‌اند باید كاری كنیم كه حوزه هنری بدرخشد. 

 

سال گذشته تعداد ۵۰۰ عنوان كتاب را به چاپ رساندیم

 

مومنی شریف در بخش دیگری از سخنانش گفت: در آستانه روز هنر انقلاب اسلامی قرار داریم و باید یاد شهید سید مرتضی آوینی را گرامی بداریم. سه شعاری را كه از سال پیش برای حوزه هنری انتخاب شد از ابعاد شخصیت او وام گرفتیم یعنی «ایمان»، «اخلاق» و «دانش» چراکه شهید آوینی انسانی مومن، اخلاق‌مدار، اندیشمند و هنرمند بود.

وی به ذكر خاطره‌ای از ارادت شهید آوینی نسبت به حضرت زهرا (س) پرداخت و در ادامه گفت: متاسفانه‌ عده‌ای با او هم‌دوره و همكار بودند ولی منحرف گشته و الان مایه ننگ این كشور هستند. باید بدانیم كه جاده لغزنده و ما باید بسیار مراقب باشیم.

 

رییس حوزه هنری گفت: ویژه‌برنامه امسال روز هنر انقلاب اسلامی نسبت به سال‌های گذشته ویژه‌تر خواهد بود و ما در این مراسم چهره برگزیده هنر و ادبیات انقلاب را معرفی و تجلیل خواهیم كرد. همچنین از كسانی كه در سال ۹۳ برای این هنر زحمت كشیده اند تقدیر به عمل خواهد آمد. 

 

وی در پایان گفت: كارهای حوزه هنری در این سال‌ها بسیار روان تر از گذشته شده است و فعالیت‌ها به آسانی انجام می‌ گیرد. ما در سال گذشته تعداد ۵۰۰ عنوان كتاب را به چاپ رساندیم و این در حالی است كه ۶۰ درصد از مراكز نشر حتی نتوانستند یك كتاب منتشر كنند. زمانی بود كه آقای زم می گفت ما باید در هر روز سال یك كتاب منتشر كنیم و همه هم تلاش می‌كردند ولی این امر محقق نمی شد ولی امروز ما به تولید ۵۰۰ اثر در سال رسیده‌ایم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار