کد خبر:۴۰۲۳۳۰
سناتور کورکر:

نظارت کنگره بر توافق هسته‌‌ای در یک دوره ۵۲ روزه پذیرفته شد/ به رسمیت شناختن اسرائیل یکی از متمم‌های این طرح است

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا امروز(سه‌شنبه) از تفاهم با دموکرات‌ها بر سر طرح نظارت بر توافق هسته‌ای با ایران، خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از وبگاه خبری-تحلیلی «پالیتیکو»، «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز سه‌شنبه گفت دو حزب این کشور بر سر لایحه نظارت بر توافق هسته‌ای با ایران، به تفاهم رسیده‌اند.

 

به گفته کورکر اعضای کمیته روابط خارجی در نشست امروز خود موافقت کرده‌اند که دوره بازبینی بر نظارت هسته‌ای ایران را از ۶۰ روز به ۵۲ روز کاهش دهند.

 

این طرح، دولت باراک اوباما را ملزم می‌کرد در صورت حصول هرگونه توافقی با ایران، آن را ظرف 5 روز به کنگره ارائه دهد. در نسخه پیشین طرح مقرر شده بود که دولت مجاز نخواهد بود ظرف 60 روز پس از توافق و تا زمان بررسی از سوی کنگره، هیچ‌یک از تحریم‌های ایران را لغو یا تعلیق کند.

 

مطابق اصلاحات اعمال شده در صورتی که اوباما بعد از ۹ جولای توافق هسته‌ای با ایران را به کنگره ارائه کند، دوره بازبینی بار دیگر به ۶۰ روز بازخواهد گشت.

 

یک دستیار کورکر با ارائه توضیحات بیشتر درباره دوره زمانی ۵۲ روزه گفته کنگره برای نظارت بر این طرح و تصویب یا رد آن، ۳۰ روز زمان دارد؛ رئیس‌جمهور برای وتوی آن ۱۲ روز زمان دارد و ۱۰ روز باقی‌مانده هم زمانی است که کنگره برای باطل کردن وتوی رئیس‌جمهور در اختیار دارد.

 

کورکر به تصمیم روسیه برای لغو ممنوعیت تحویل سامانه دفاع موشکی اس-300 به ایران هم اشاره کرد و گفت این امر نشان‌دهنده «پیچیدگی‌های فوق‌العاده» مذاکرات است. وی همچنین گفت مسکو با این اقدام روند مذاکرات را «بسیار بسیار دشوار» می‌کند. 

 

طرح نظارت بر توافق هسته‌ای که از سوی باب کورکر ارائه شده و مورد حمایت چند تن از دموکرات‌ها از جمله رابرت منندز قرار دارد، اجرای توافق هسته‌ای را به تصویب کنگره منوط می‌کند.

 

این دستیار نامش را فاش نکرده چرا که مجاز به افشای اطلاعات درباره جزئیات طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای نبوده است.

 

حامیان طرح تلاش می‌کنند تا موافقت دموکرات‌ها برای تصویب این طرح در سنا را به دست آورد. هرچند اوباما اعلام کرده که این طرح را وتو می‌کند، اما اگر شمار سناتورهای حامی طرح به بیش از دو سوم مجموع، یعنی 67 نفر از 100 سناتور، برسد، حق وتو از رئیس‌جمهور سلب می‌شود.

 

کورکر در برنامه «مورنینگ جو» شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: «ما به توافقی دو حزبی رسیدیم که روند نظارت کنگره را کاملا دست‌نخورده و یک دست نگه می دارد.»

 

به نوشته این پایگاه خبری کورکر همچنین گفت برداشت وی این است که این طرح مسئله به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی ایران را نیز برطرف می‌کند. با این حال، وی به جزئیات بیشتری در این رابطه اشاره نکرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
شتر در خواب بیند پنبه دانه
گهی لپ لپ خورد، گه دانه دانه
در توهم به رسمیت شناختن اسرائیل بمانید و در این توهم تان بمیرید.
2
0
دورنما
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹
بزار متممشو ما مردم ایران اضاف کنیم. توافق میکنیم در صورتیکه مثل تمام کشورهای صاحب امتیاز هسته ای ما هم تمام و کمال از حقوق بهره مند باشیم، اسراییل تا 5 سال آینده جول و پلاسشو جمع میکنه و برمیگرده به همون دخمه ای که ازش اومده، شما هم تروریستای اجاره ه ای تون رو یا میکشید یا پناه میدید، دارایی های بلوک شده ما رو هم آزاد میکنید، دنبال تغییر جهان به نفع خودتون هم نیستین، کسانی که به ایران خیانت کردن و تحریمها رو بشما خوروندن معرفی و تحویل میدین اگه پذیرفتین یه جورایی کنار میاییم اگه نه آماده نبرد میشیم.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار