به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری امروز وزارت بهداشت که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد با اشاره به اینکه سه عامل اصلی در سلامتی مردم غذا تحرک و عدم مصرف سیگار است ایمنی غذا و رژیم غذایی سالم از مهمترین عوامل سلامت مردم است که سازمان جهانی بهداشت را امسال وادار کرد تا شعار خود را ایمنی غذا از مزرعه تا سفره قرار دهد.
وی افزود: ما نیز در همین زمینه وظیفه داریم تمام سال را تلاش کنیم و بر روی ذهن مردم و مسئولان کار کنیم تا این کار نتایج مطلوب را به دنبال داشته باشد.
200 بیماری به علت آلودگی مواد غذایی ایجاد می شود
معاون وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه آلودگی مواد غذایی 200 بیماری را ایجاد می کند گفت: سالانه دو میلیون نفر در دنیا به علت آلودگی مواد غذایی فوت می کنند که آمار بسیار زیادی است و این بیماری ها از موارد ساده تا بسیار پیچیده و خطرناک همچون سرطان را شامل می شود.
وی افزود: این آلودگی یا ناشی از ویروس میکروب و قارچ است و یا از طریق مواد شیمیایی و فلزات سنگین صورت می گیرد و به همین دلیل است که کلیه مسیر تولید غذا از مزرعه تا سفره بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: سه عنصر سفید از جمله شکر نمک و هروئین از خطرناک ترین مواد هستند که در خصوص نمک مصرف ما ده تا دوازده گرم روزانه است در حالی که باید پنج گرم باشد و در همین زمینه اصلاح استاندارد نان و همچنین پنیر را داشتیم که در سال 94 امیدواریم محقق شود.
سیاری تصریح کرد: در واقع ما تنها با 320 گرم مصرف نان همه نمک مورد نیاز و 5 گرم روزانه را مصرف کرده ایم و پس از آن همه موارد یعنی مازاد مصرف نمک است.
وی ادامه داد: پس از آن شکر و قند و به ویژه قند پنهان که در نوشابه ها و امثال آن وجود دارد اهمیت زیادی دارد و ما حداکثر قندی که در شبانه روز باید مصرف کنیم 25 گرم معادل 6 قاشق مرباخوری است که این میزان در یک بطری نوشابه کوچک وجود دارد که در همین زمینه با کارخانجات نوشابه صحبت شد که 10 درصد این میزان را کم کنند و 2 کارخانه نوشابه این اقدام را انجام دادند و امیدواریم ادامه پیدا کند.
معاون وزارت بهداشت اظهار داشت: پس از آن مهمترین موضوع روغن مصرفی است که اشکال دارد اسید چرب ترانس که زیاد است و سپس اسید چرب اشباع که بیش از حد مجاز است.
وی افزود: مشکلی که راغن پالم نیز داشت استفاده زیادی اسید چرب اشباع بود و ما امسال تلاش می کنیم که روغنی که به دست مردم می رسد اسید چرب ترانس آن حذف شده باشد و میزان اسید چرب اشباع آن نیز به حداقل ممکن رسیده باشد.
سیاری تاکید کرد: پس از آن سبزی و میوه باید بر روی آن بسیار کار شود.
وی ادامه داد: ما در ایام نوروز 9000 مورد بازرسی انجام دادیم که 2000 مورد آن دادگاهی شد و 300 مورد به پلمپ ختم شد و مابقی در دست بررسی می باشد.
معاون وزارت بهداشت در ادامه بیان داشت: ما سامانه 1490 را فعال کرده ایم و مواردی که در آن مطرح می شود در عرض 48 ساعت پاسخ داده می شود.
سیاری در خصوص محصولات ارگانیک و احتمال تقلب در آن خاطر نشان کرد: محصولات ارگانیک به دلیل سود بالایی که دارند تقلب بالایی نیز می توانند داشته باشند و اگر ما به درستی آن را کنترل نکنیم شاهد تخلف در بازار آن خواهیم بود.