به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ فرانک والتر اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان امروز(چهارشنبه) بار دیگر گفت مذاکرات هستهای و توافق با ایران، بر پایه نظارت و شفافیت خواهد بود.
وی که در پایان نشست گروه 7، که در شهر لوبک برگزار شد، صحبت میکرد، گفت توافق با ایران «مسئله اعتماد متقابل» میان طرفین نیست.
وزیر خارجه آلمان به تصمیم روسیه برای تحویل سامانه دفاعی اس-300 به ایران هم اشاره کرد و گفت از این امر که در جریان مذاکرات صورت گرفته، «متعجب» شده است.
روز دوشنبه (24 فروردین) ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد.
برلین پیش از این هم با تحویل این سامانه به ایران ابراز مخالفت کرده بود. رژیمصهیونیستی، آمریکا و اتحادیه اروپا هم این مسئله را مورد انتقاد قرار دادهاند.
وزیرخارجه آلمان تأکید کرد: مسئلهی مهم، واکنش ایران به خبر منتشر شده در رابطه با سازش بهوجود آمده در شب گذشته میان دولت و کنگره آمریکا برسر لزوم تأیید توافق جامع توسط کنگره آمریکا، خواهد بود.
بر اساس این گزارش وزیر خارجه آلمان، در ادامه کنفرانس خبری مشترک با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به سؤالهای خبرنگاران پاسخ داد.
یکی از خبرنگاران پرسید: ارزیابی شما از سازش میان کنگره آمریکا و دولت این کشور در خصوص لزوم ارزیابی توافق هستهای ایران توسط کنگره چیست و به عقیده شما این چه تأثیری بر مذاکرات خواهد داشت؟ زیرا شما حتماً میتوانید تصور کنید که آمریکا ممکن است وادار شود مواضع قاطعانه تری در مذاکرات اتخاذ کند، تا بتواند آن (توافق جامع) را به تصویب کنگره برساند. آیا جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در این خصوص اظهارنظر کرده است که اگر کنگره از تصویب این توافق امتناع ورزد یا آن را رد کند، آنگاه چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا رییس جمهور آمریکا قادر است تمام تصمیمات کنگره را وتو کند؟
اشتاینمایر پاسخ داد: اولاً سؤال دیگری است که من از خودم می پرسم و با سؤال شما نیز مرتبط است و آن این است که ایران چگونه به این سازش که شب گذشته در واشنگتن به دست آمد، واکنش نشان خواهد داد؟
وزیرخارجه آلمان افزود: تاکنون به نظر می رسد که ایران به این مسئله با خونسردی واکنش نشان داده است. شاید برخی از شما انتظار آن را داشتید، اما به نظر نمی رسد که انتقاد شدیدی از سوی ایران در رابطه با سازشی که شب گذشته در واشنگتن حاصل شد، مطرح شده باشد.
من نمی دانم که آیا این (واکنش ایران) همواره اینگونه خواهد بود، اما این به همان نحو ی است که ما در حال حاضر می بینم. علاوه بر این، ما این مسئله را با وزیرخارجه آمریکا مورد بحث قرار دادیم و درباره این که چگونه دولت آمریکا به این توافق (با کنگره) دست یافته است، با هم صحبت کردیم. پاسخ به این سؤال، تاجایی که به دولت آمریکا مربوط می شود، کاملاً شفاف بود. اگر این برای دولت آمریکا رضایتبخش نبود، قطعاً مسئله توافق با کنگره را مطرح نمی کرد یا آن را نمی پذیرفت.
اشتاینمایر افزود: اگر بر اساس نکات کلیدی، آنان بتوانند با هم به توافق برسند، این موقعیتی است که دولت آمریکا می تواند در کنگره بر آن تأکید کند .
وزیر خارجه آلمان در پایان نشست دو روزه وزرای خارجه هفت کشور صنعتی گفت، همگی امیدوارند توافق هسته ای با ایران پس از دوازده سال مذاکره به انگیزه ای برای همکاری و فرصتی برای حل سایر موضوعات مورد اختلاف در منطقه تبدیل شود.
وزیر خارجه آلمان در پایان نشست دو روزه وزرای خارجه هفت کشور صنعتی (جی -7) در شهر لوبک آلمان، ابتدا از شهروندان لوبک به سبب میهمان نوازی آنها تشکر کرد و گفت از ابتدا بر این باور بود لوبک انتخاب مناسبی برای برگزاری نشست وزرای خارجه گروه7 است و کمتر شهری در دنیا وجود دارد که سه تن از شهروندان آن جایزه نوبل دریافت کرده باشند.
اشتاین مایر افزود، نشست وزیران با بحث درباره درگیری ها در اوکراین آغاز شد و او و فابیوس گزارشی از دیدار دوشنبه بعدازظهر خود با وزرای خارجه اوکراین و روسیه ارائه کردند. چون چندین هفته پس از توافق مینسک حرکات امیدوارکننده ای در زمینه حفظ آتش بس انجام شده بود، اما متاسفانه اواخر هفته گذشته شرایط در جهت بدترشدن تغییر کرد و تلفات و درگیری ها بیشتر شد. بنابراین ضروری بود نشستی دوجانبه برای اطمینان از تداوم اجرای توافق مینسک برگزار شود.
اشتاین مایر افزود:«پس از ورود جان کری به لوبک مفصل درباره روند مذاکرات هسته ای ایران گفتگو کردیم. مساله ای که از نظر همه ما با اهمیت است. علت تاخیر جان کری حضور او در جلسه استماع دیروز کنگره بود. در نهایت عصر دیروز توافقی میان دولت و کنگره حاصل شد. توافقی مهم که به ما فرصت می دهد براساس آنچه در لوزان توافق کردیم در مسیر دستیابی به توافق نهایی گام برداریم. توافقی که حالا می توانیم آن را آماده کنیم. تعطیلات عید پاک کوتاه بود و هفته آینده مذاکرات بر سر سند نهایی از سر گرفته خواهد شد.
وی افزود:پیش بینی می کنیم در مراحل نهایی مذاکرات در ژوئن نشست دیگری با حضور وزرای خارجه برگزار شود. هدف دستیابی به ایرانی بدون تسلیحات هسته ای، خاورمیانه ای فارغ از اشاعه تسلیحات هسته ای و امید به فراهم شدن فرصتی برای همکاری و امنیت است. امید همه ما این است پس از دوازده سال مذاکره بالاخره با ایران به توافق برسیم و این توافق به انگیزه ای برای حل سایر موارد اختلاف و تقابل در منطقه و یافتن راه حل منجر شود.