به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه لس آنجلس تایمز ، این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی افزود: در این جلسه تاکید شد که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا طرح پیشنهادی برخی از سناتورها را مبنی بر این که توافق هسته ای ایران باید به تصویب کنگره برسد، وتو خواهد کرد.
اما این هفته مشاور ارشد اوباما به کنگره آمد تا سناتورها را از یک تغییر موضع مطلع سازد. به گفته وی رئیس جمهور آماده امضای این طرح است.
این تغییر عقیده بیش از دوهفته پس از آن روی داد که کاخ سفید و نمایندگان کنگره مشاجره سختی درمورد میزان مداخله کنگره در توافق هسته ای با ایران داشتند. این بحث ها سرانجام به آنچه منجر شد که اوباما روز جمعه آن را «سازش معقولانه» توصیف کرد.
اینکه اوباما از روی اکراه با نقش کنگره در توافق ایران موافقت کرد نشان دهنده تغییر موضعی بود که وی در ماه های اخیر اتخاذ کرده بود.
بن بست به وجود آمده درمورد توافق هسته ای ایران محدودیت هایی را که راهبرد اوباما با آن مواجه بود و همچنین میزان بی میلی متحدان سنتی اوباما در کنگره به باز گذاشتن دست وی برای امضای توافق با یک قدرت خاور میانه ای را که دشمن دیرینه آمریکا محسوب می شود، نشان داد.
بر این اساس تیم کاین، سناتور دموکرات ویرجیانا و یکی از نخستین سیاستمدارانی که در سال 2008 خارج از ایلینوی از نامزدی اوباما حمایت کردند و حامی مهم این طرح گفت: نیت او [اوباما] خوب است اما این مسئله خیلی بزرگ و پیچیده است.
پس از اعلام دستیابی به چارچوب توافق در دوم آوریل اوباما بدون معطلی درصدد مقابله با انتقادها برآمد. وی بعد از ظهر آن روز در سخنرانی خود در رزگاردن گفت افکارعمومی به طور گسترده از تلاش وی برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک به منظور دستیابی به توافق نهایی تا پیش از پایان ضرب الاجل تعیین شده در ماه ژوئن حمایت می کند. وی همچنین درمورد عواقب تلاش نمایندگان کنگره برای آسیب رساندن به توافق هشدار داد.
اما خیلی سریع معلوم شد که با وجود هشدارهای اوباما حمایتی از طرح کنگره هم در حال شکل گیری است.
دموکرات های سنا که در به تاخیر انداختن رای گیری درمورد این طرح نقش مهمی ایفا کرده بودند، دیگر تمایل نداشتند بررسی این طرح را به تاخیر اندازند.
کاخ سفید که به دنبال یک راه حل بود شروع به جستجو برای یافتن راه های پیش برد قانونی را کرد که بتواند حمایت دموکرات ها را هم به دست آورد. پس از اعلام دستیابی به چارچوب توافق، رئیس جمهور و دیگر مقامات کاخ سفید بیش از 130 مکالمه تلفنی با اعضای کنگره داشتند.
یکی از مهمترین این مکالمات با سناتور «بنجامین کاردین» بود. وی در یک مصاحبه گفت رئیس جمهور و دیگر مقامات باوجود آن که همچنان خواستار به تاخیر افتادن رای گیری درمورد این طرح تا پس از 30 ژوئن بودند و می ترسیدند که مداخله کنگره به روند مذاکرات آسیب برساند، اما به وی اطمینان دادند که اگر بتواند به ثبات خاصی برسد، موضع خود را درمورد این طرح تغییر خواهند داد.
بر اساس این گزارش «کاردین» نقش میانجی بین کاخ سفید و باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا را بازی می کرد.
کاردین گفت: دو روز پیش از رای گیری من اطمینان داشتم که به توافق می رسیم و کاخ سفید هم از آن حمایت خواهد کرد.