به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، شهیندخت مولاوردی در دیدار با استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: گزارشهایی در استانهای مختلف در حوزه امور بانوان و خانواده تهیه شده و امید است در سال جاری بتوانیم با استفاده از این گزارشات به برنامهریزی مشخص برسیم.
وی با بیان اینکه نسبت به وزارتخانهها ساختار استانها کمتر دستخوش تغییر شده است، تصریح کرد: مشکلی که در حال حاضر در حوزه امور بانوان و خانوادهها در استانها وجود دارد مربوط به زیرمجموعه استانها یعنی فرمانداریها است که در این راستا بررسیها انجام شده و به ساختار مناسبی رسیدهایم و این ساختار برای اجرایی شدن نیاز به مصوبه دارد.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به اینکه در قانون بودجه 94 برای حوزه بانوان و خانواده 31 استان کشور ردیف اعتباری دیده شده است، یادآور شد: همچنین در کارگروه زنان تفاهمنامهای با وزارت کشور به امضاء رسیده که در اولویت اجرایی آن اعتباراتی برای استانهای در راستای توانمندسازی بانوان اختصاص داده شده است.
مولاوردی ادامه داد: برای ایجاد کانونهای فرهنگی اجتماعی بانوان، توجه به رشد و عرضه صنایع دستی که توسط بانوان تهیه میشود و ایجاد بازارچههایی بدین منظور برای خوداشتغالی بانوان در استانها تفاهمنامههایی در حال حاضر به امضاء رسیده است.
وی با بیان اینکه معاونت ریاست جمهوری در امور بانوان و خانواده جایگاه اجرایی ندارد بلکه باید هماهنگیهای لازم را بین وزارتخانهها در راستای رفع مشکلات حوزه بانوان انجام دهد، اضافه کرد: در مجموع در سال گذشته به بررسیهای راهبردی در این زمینه پرداخته شده است و در این راستا 20 تفاهمنامه با وزارتخانههای مختلف منعقد و در حال اجرا بوده و یا آماده انعقاد است.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده از انعقاد چهار تفاهمنامه با معاونت فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت و راه و شهرسازی در هفته زن خبر داد و افزود: ظرفیت خوبی در معاونت فناوری اطلاعات برای شرکتهای دانشبنیان در حوزه بانوان وجود دارد و با توجه به بیکاری و ایجاد اشتغال این امر میتواند ظرفیت مناسبی برای سوق دادن فارغالتحصیلان زن محسوب شود.
مولاوردی ادامه داد: با وزارت راه و شهرسازی در راستای وضعیت زنان در سکونتگاههای غیررسمی تفاهمنامه منعقد شده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات لازم برای انقلابی که در حوزه بانوان و خانواده به دنبال آن هستیم وجود ندارد، گفت: باید در این حوزه بتوانیم درصدی از اعتبارات هر دستگاه اجرایی را جذب کنیم که تاکنون این امر محقق نشده و امید است در برنامه ششم توسعه این وضعیت را احیا کنیم.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده به دختران بازمانده از تحصیل و ازدواج اشاره کرد و یادآور شد: در این راستا با معاونت ریاست جمهور وارد مذاکره شدهایم.
مولاوردی با بیان اینکه احیاء صنایع دستی میتواند نقش موثری در توانمندسازی اقتصادی بانوان ایفا کند، افزود: در این زمینه تفاهمنامههایی با سازمان میراث فرهنگی و فنی و حرفهای آماده شده و آمادگی برای اجرای یک ضربتی را داریم.
وی اضافه کرد: توافقهای هستهای و رفع تحریمها تاثیر خود را در حوزه بانوان خواهد گذاشت و امید است با همدلی و همزبانی با مشارکت ملت برنامههای حوزه بانوان و خانواده به نتیجه مطلوب برسد.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه در سال جاری برای بررسی موضوع طلاق و ازدواج جوانان دو جلسه برگزار شده است، تصریح کرد: طرحی که در خراسان شمالی در این زمینه به اجرا درآمده بود مورد بررسی قرار گرفت و در حال حاضر به دنبال پیگیری راهکارهای کاهش طلاق هستیم.
مولاوردی ادامه داد: معتقدم برای موضوع کاهش طلاق نمیتوان یک نسخه ملی و کلی پیچیده شود بلکه باید به ریشهها و علل طلاق بپردازیم.
وی گفت: ستاد ملی زن و خانواده تشکیل میشود و موضوع بررسی ریشههای طلاق در دستور نخست کاری این ستاد قرار میگیرد.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به زنان سرپرست خانوار یادآور شد: طرح جامع توانمندسازی بانوان با همکاری شبکهای به صورت پایلوت در شهر ری اجرا میشود و در صورت موفقیت به شکل ملی اجرایی میشود.
مولاوردی با بیان اینکه در مورد خانواده زندانیان با سازمان حمایت از زندانیان در اسفندماه سال گذشته تفاهمنامهای منعقد شده است، اضافه کرد: این فعالیتهای کافی نبوده و با مدیریت منابع میتوانیم برای کمک به این قشر از سایر حوزهها کمک بگیریم.
وی با اشاره به اینکه توجه به خانواده زندانیان در سال جاری یکی از اولویتهای کاری معاونت ریاست جمهوری در امور بانوان و خانواده است، افزود: برای رفاه بانوانی که به هر طریقی زندانی شدهاند برخی از زندانها مجهز به مهدکودک شده و در این راستا نیاز به کمک مردمی وجود دارد.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده ادامه داد: در مورد بانوان زندانی بحث اساسی در مورد شرایط بعد از آزادی آنها است به ویژه زندانیان در حوزه اعتیاد و مواد مخدر که بعد از طی کردن محکومیت خود سرپناهی ندارند و این موضوع در استانها مطرح شده و توانمندسازی این گروه از بانوان مورد توجه است.
مولاوردی گفت: هر چند توانمندسازی بانوان در زندانهای صورت میگیرد و بسیار موثر است ولی کافی نیست.