رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور افزود: اما با مصوبه دولت در 13 اسفند سال گذشته در خصوص معادل سازی گواهی اسقاط خودروهای سنگین ، این امکان فراهم شده که روند از رده خارج کردن این خودروها سرعت بیشتری بگیرد.
فیض بخش گفت: با وجود آنکه در 10 سال گذشته تنها 6 هزار دستگاه خودروی سنگین از رده خارج شده بود، اما در دو هفته اخیر برای از رده خارج کردن 6 هزار دستگاه خودروی سنگین ثبت نام شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 250 هزار دستگاه خودروی سنگین فرسوده در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که امسال شاهد جهش بزرگی در از رده خارج کردن خودروهای فرسوده باشیم.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور ادامه داد: برآورد می شود که در سال 94 حدود 30 درصد خودروهای فرسوده یعنی 80 هزار دستگاه خودروی سنگین از رده خارج شود.
تا پیش از مصوبه بهمن ماه سال گذشته هیات دولت، خودروهای فرسوده سنگین با قیمت بسیار پایینی خریداری و از رده خارج می شد که این موضوع باعث کاهش استقبال مالکان آنها از اسقاط شده بود.
براین اساس، با هدف شفاف سازی روند اسقاط خودروهای فرسوده، به پیشنهاد معاونت اجرایی رئیس جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هیات وزیران میزان معادل سازی تعداد گواهی اسقاط خودروهای فرسوده با کاربری های مختلف را تصویب کرد. با مصوبه هیات وزیران، هر تاکسی فرسوده دارای 2 گواهی اسقاط، ون نوعm1 دارای 3 گواهی اسقاط، مینی بوس و ون نوعm2 دارای 4 گواهی اسقاط و اتوبوس دارای 12 گواهی اسقاط است.
همچنین کامیونت 2 تا 6 تن دارای 3 گواهی اسقاط، کامیون سبک 6 تا 10 تن دارای 5 گواهی اسقاط، کامیون متوسط 10 تا 26 تن دارای 10 گواهی اسقاط، کامیون سنگین 26 تن و بالاتر دارای 12 گواهی اسقاط و کامیون کشنده دارای 14 گواهی اسقاط است.
براساس این مصوبه، با توجه به نیاز 4 گواهی اسقاط بطور میانگین برای هر خودرو وارداتی و طبق این مصوبه، هر کامیون سنگین 26 تن و بالاتر، دارای 12 گواهی اسقاط است که برای واردات 3 خودرو وارداتی مورد نیاز است.