به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از سازمان امور عشایر، کرمعلی قندالی رییس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: تغییر و تحولات گسترده اجتماعی و سیاسی در کشور، اثرات زیادی در جامعه عشایری کشور بویژه در حوزه فرهنگی عشایر گذاشته است، اما متاسفانه تاکنون تلاش و تعامل خاصی برای جهتدهی و ساماندهی به حوزه فرهنگی عشایر از سوی دستگاه های فرهنگی کشور صورت نگرفته است.
قندالی با تبیین مفهوم فرهنگ در جامعه عشایری، گفت: فرهنگ در میان عشایر مجموعه اصالتهایی است که از گذشتههای دور در این جامعه وجود داشته و ماندگار خواهد بود، هرچند بخشی از این فرهنگ غنی و اصیل تحتتأثیر تغییرات سیاسی و اجتماعی کلان کشور قرار گرفته باشد.
وی اظهار کرد: مرحوم بهمنبیگی آموزش و پرورش عشایری را از استان فارس شروع کرد و تأثیر تلاش های وی در فکر و اندیشه و عملکرد عشایر کاملاً برجسته و محسوس است.
رییس سازمان امور عشایر با اشاره به میزان با سوای در بین عشایر کشور، گفت: در جامعه عشایری کشور در سال 66 حدود 27 درصد عشایر با سواد بوده اند و با تلاشهای صورت گرفته این میزان هماکنون به حدود 70 درصد رسیده است که جهش قابل توجهی به شمار میرود.
قندالی با اشاره به نوع زندگی عشایر و کوچنده بودن آنان، بیان داشت: در حوزه فرهنگ باید با توجه به نوع زیست ویژه عشایر مقولههای فرهنگی را تعریف کرد.
وی تصریح کرد: بزرگترین سرمایه در جامعه عشایری، وجود اعتماد اجتماعی در میان خود عشایر است که این اعتماد اجتماعی بسیار ارزشمند است.