به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، امیرمسعود شهرام نیا در نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که امروز در شورای فرهنگ عمومی برگزار شد، گفت: نمایشگاه کتاب از چند جهت رویداد مهمی به شمار می رود، در حقیقت نمایشگاه کتاب یکی از پرمخاطب ترین نمایشگاه های کتاب دنیا به شمار می رود.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران به تدریج در میان اهالی نشر و نمایشگاه های دنیا شناخته می شود، اظهار داشت: امسال تاکید بر وجه بین المللی نمایشگاه گسترده تر شده است، البته نمایشگاه از بعد داخلی نیز میعادگاهی برای حضور علاقه مندان به کتاب و اهالی نشر به شمار می رود.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران افزود: نمایشگاه بعد اقتصادی و فروشگاهی دارد، البته در فضای کنونی نشر کشور بعد اقتصادی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است و اهالی فرهنگ می توانند در فرصت نمایشگاه به تبادل نظر بپردازند.
شهرام نیا با اشاره به بعد سوم نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: بعد سوم نمایشگاه فعالیت های جنبی و فرهنگی است و امسال تلاش کردیم به این مهم بیشتر پرداخته شود؛ چرا که با اضافه شدن فضای رواق شرقی به مساحت نمایشگاه امسال فعالیت های جنبی و آموزشی از قبیل کارنامه نشر، روز استان ها و .... در این فضا برگزار می شود.
وی افزود: امسال تالار گفتگو در بخش ناشران بین المللی ایجاد شده، همچنین سرای اهل قلم نیز در بخش فروش این ناشران احداث می شود، علاوه بر آن تمامی کارهای ناشران از ثبت نام تا صدور کار نیز به صورت مکانیزه انجام شده و همچنین امسال عدالت فرهنگی در بحث توزیع بن کارت های دانشجویی صورت گرفته است؛ به عبارت دیگر امسال جلوی هدر رفتن بن کارت ها گرفته شده؛ چرا که حجم بن کارت های استانی به میزان دانشجویان آن استان بوده است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: امسال برنامه های متعددی برای وجهه نمایشگاهی نمایشگاه انجام خواهد شد، مثلا برخی تصویرگران با توجه حضور رئیس نمایشگاه کتاب بولونیا می خواهند دیوار تصویرگری را در نمایشگاه اجرایی کنند.
شهرام نیا درباره عدم واگذاری سالن یاس به مجمع ناشران انقلاب اسلامی تصریح کرد: اینکه دوستان مجمع عنوان کرده اند با وزارت ارشاد نامه نگاری داشتند، درست است و قرار نیست که آنها با نمایشگاه کتاب همکاری نکنند، در حقیقت سالن یاس که همان کارنامه نشر کشور است امسال در رواق شرقی برگزار خواهد شد.
در ادامه مراسم محمود آموزگار با بیان اینکه فعالیت های نمایشگاه کتاب در پنج کمیته به تشکل ها واگذار شده است، گفت: در چند سال اخیر باتوجه به تحریم ها امکان مبادله مالی به حداقل ممکن رسید و در 27 دوره گذشته ارشاد بدون اینکه وظیفه اصلی اش باشد به تامین کتابهای علمی کتابخانه های دانشگاهی پرداخته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور انتشارات در نمایشگاه کتاب گفت: الزویر در سالهای پیش هم نماینده انحصاری نداشت البته موزعین کتابهای الزویر را عرضه میکردند. امسال مدیر منطقه ای ایمیلی رسمی زد که در نمایشگاه نیستیم، اما کتابهای ما از سوی موزعان عرضه می شود.