به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی در افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که در مصلی برگزار شد گفت: نمایشگاه کتاب تجلی گاهی از اندیشه و آموزه هایی است که به زحمت ناشران و فعالان صنعت نشر جمع شده است. نمایشگاه کتاب در طول بیست و هشت سال گذشته تبدیل به یک رویداد بزرگ فرهنگی شده و دولت از همه توان خود برای پربارتر شدن نمایشگاه کمک گرفته است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب حاصل همکاری 70 دستگاه و نهاد در کشور است گفت: هزاران ناشر داخلی و صدها ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب شرکت می کنند؛ امسال 20 درصد به عناوین کتاب عرضه شده در نمایشگاه افزوده شده و 50 درصد عنوان کتاب های خارجی نیز غیرتکراری است.
جنتی ادامه داد: نمایشگاه کتاب تالار هم اندیشی ملی و تعامل درباره کتاب است که در آن دولت و ملت با یکدیگر گفتگو می کنند. یکی از مسائل مهم امروز ما این است که در سال های اخیر دولت بیش از اندازه وارد کارهای تصدی گرایانه شده، از این رو در نمایشگاه امسال گام اول را برای واگذاری نمایشگاه کتاب برداشتیم.
وزیر ارشاد افزود: بخش های مهمی از نمایشگاه کتاب بیست و هشتم به تشکل های نشر واگذار شد؛ متاسفانه نمایشگاه بیش از آنکه نمایشگاه باشد به یک فروشگاه بزرگ تبدیل شده و همین مهم باعث فاصله گرفتن آن از هدف اصلی اش است.
وی تصریح کرد: وزارت ارشاد بر این باور است که کتاب باید در درجه اول در کتاب فروشی ها عرضه شود و نمایشگاه تنها محلی برای عرضه کتاب های چاپ اولی باشد.
وزیر ارشاد با بیان اینکه نقش دیپلماسی فرهنگی در نمایشگاه کتاب برجسته شده افزود: امسال کشور عمان به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه حضور دارد همچنین 5 تن از روسای نمایشگاه های بین المللی کتاب و وزیران نیز از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد.
وی درباره مکان نمایشگاه کتاب نیز خاطر نشان کرد: اینکه آثار در مصلی ارائه شود افتخار بزرگی برای اهالی کتاب به شمار می رود اما حجم بالای کتاب ها و فعالیت های فرهنگی نمایشگاه متناسب با این مکان نیست از این رو امیدواریم با همکاری سایر بخش های دولت بتوانیم مکان مناسب تری را برای نمایشگاه کتاب بیابیم.