آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۹۵۴۲
وزير فرهنگ عراق در ديدار با رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي:

ايران و عراق در كنار هم با جنايات فرهنگي داعش مقابله كنند

فرياد رواندوزي در ديدار با ابوذر ابراهيمي‌تركمان، خواستار مشاركت جدي ايران و عراق براي مقابله با جنايات فرهنگي داعش و حفظ آثار تاريخي عراق و همچنين بازگرداندن ميراث فرهنگي عراق از كشورهاي ديگر شد.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» فرياد رواندوزی، وزير فرهنگ عراق، بعد از ظهر امروز سه‌شنبه 15 ارديبهشت، با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس اين سازمان ديدار كرد.

 

اين ديدار در حضور حجت‌الاسلام محمدجواد ابوالقاسمي، معاون بين‌الملل و سيد محمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حجت‌الاسلام غلامرضا اباذري، رايزن فرهنگي ايران در عراق، حجت‌الاسلام امينيان، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و همچنين قائم‌مقام وزير فرهنگ عراق، مديران كل روابط فرهنگي و مراكز فرهنگي وزارت فرهنگ عراق و مظفر الربيعي، رايزن فرهنگي عراق در ايران، برگزار شد.

 

فرهنگ و مسأله هويت

 

ابراهيمي‌تركمان در اين ديدار با اشاره به روابط عميق فرهنگي ايران و عراق، گفت: روابط فرهنگي بين دو كشور به قدري مستحكم است كه حتي جنگ هم نتوانست بين دو ملت بزرگ ايران و عراق جدايي بيندازد. امروز هم بسيار خرسنديم كه در سفر آقاي فرياد رواندوزي به ايران، شاهد افتتاح رايزني فرهنگي عراق در تهران خواهيم بود.

 

وي با اشاره به امضاي موافقتنامه فرهنگي بين ايران و عراق در 38 سال پيش، گفت: مسئوليت اجراي موافقتنامه‌‌هاي فرهنگي بين ايران و ساير كشورها، به عهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است كه در 60 كشور جهان 82 رايزني فرهنگي دارد و روابط فرهنگي ايران با كشورهاي مختلف را از طريق اين رايزني‌ها اداره مي‌كند.

 

ابرهيمي‌تركمان افزود: اين سازمان در زمينه گسترش زبان فارسي، برگزاري هفته‌هاي قرآني، فرهنگي، فيلم و كتاب همچنين در حوزه گفت‌وگوي اديان و ترجمه كتاب‌هاي فارسي به زبان‌هاي ديگر، فعاليت مي‌كند.

 

وي ادامه داد: تاكنون با بيش از يكصد كشور جهان موافقتنامه فرهنگي و مبادلات فرهنگي به امضا رسيده و بعد از انقلاب اسلامي، بيش از 15 هزار عنوان كتاب از زبان فارسي به زبان‌هاي مختلف دنيا ترجمه شده است.

 

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با تبريك راه‌اندازي رايزني فرهنگي عراق در تهران، گفت: اميدوارم كه اين اقدام، گامي جديد براي تعميق روابط فرهنگي بين ايران و عراق باشد.

 

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در بخش ديگري از سخنان خود، با بيان اينكه فرهنگ مؤثرترين مقوله در ساخت انسان‌هاست، گفت: اگر انسان‌ها از فرهنگ قوي برخوردار نباشند، نفي هويت مي‌كنند و تنها كساني نفي هويت نمي‌كنند كه به فرهنگ قدرتمندي متعلق باشند.

 

وي ادامه داد: كشور بزرگ عراق، داراي عقبه‌اي قدرتمند و قوي در حوزه فرهنگ است و به همين دليل و عليرغم وجود مشكلات، ملت عراق هيچگاه نفي هويت نكرده‌اند.

 

ابراهيمي‌تركمان همچنين با اشاره به وجود ظرفيت‌هاي گسترده همكاري‌هاي فرهنگي دو كشور، پيشنهاد برگزاري هفته فرهنگي ايران در اقليم كردستان و برگزاري هفته فرهنگي اقليم كرستان در ايران را مطرح كرد.

 

سخنان رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين ديدار، اينگونه پايان يافت: تعامل اهالي فرهنگ و هنر باعث توسعه روابط فرهنگي خواهد شد. در عنوان سازمان ما واژه ارتباطات به كار رفته است و يكي از مهمترين وظايف ما اين است كه در روابط فرهنگي بين كشورها دانشمندان و اهل فرهنگ و هنر را كنار هم بنشانيم؛ از اين طريق كارهاي فرهنگي بسيار بزرگي خلق مي‌شود.

 

فرهنگ ايران تمدن‌ساز است

 

در ادامه اين ديدار، فرياد رواندوزي، وزير فرهنگ عراق، با ابراز خرسندي از سفر مجدد به خاك جمهوري اسلامي ايران، خوشنودي خود را از گشايش رايزني فرهنگي عراق در ايران اعلام كرد و گفت: در اين سفر، ديدارهاي متعددي با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران داشته‌ام و امشب هم موافقتنامه فرهنگي بين ايران و عراق را تمديد خواهيم كرد.

 

 

وي با بيان اينكه افتتاح مركز فرهنگي، بهترين پل براي تقويت و گسترش روابط فرهنگي بين كشورهاست، افزود: مركز فرهنگي عراق در ايران، تحت نظارت مستقيم خود من فعاليت خواهد كرد؛ زيرا جايگاه، نقش و فعاليت‌هاي اين مركز و همچنين روابط فرهنگي دو كشور، براي من از اهميت خاصي برخوردار است.

 

وزير فرهنگ عراق در ادامه با تأكيد بر تمدن و فرهنگ غني ايران، گفت: از زمانيكه مسئوليت وزارت فرهنگ كشور را به عهده گرفتم، براي درك و فهم بيش‌تر اوضاع فرهنگي و مسايل تاريخي و تمدن مرتبط با تاريخ و تمدن ايران، تلاش كرديم؛ چون عليرغم اينكه عراق و ايران همسايه هستند؛ متأسفانه اطلاعات كمي درباره تمدن و تاريخ ايران و نقش آن در رشد تمدن اسلامي، در عراق وجود دارد. بنابراين وظايف آقاي اباذري و همكارانشان در رايزني فرهنگي ايران در عراق و همچنين اقاي الربيعي و همكارانشان در رايزني فرهنگي عراق در ايران، بسيار حساس و سنگين است.

 

وي ادامه داد: از اين به بعد تلاش خواهيم كرد تا نسبت به گسترش روابط بين دو كشور در زمينه‌هاي مختلف فرهنگي مانند چاپ كتاب و نشريات، تئاتر، موسيقي، هنرهاي تجسمي، مد و لباس، فرهنگ‌ اقوام و ... كوشش بيش‌تري انجام شود.

 

فرياد رواندوزي، سخنان خود را اينگونه ادامه داد: امروز در آيين افتتاحيه نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، سخنان آقاي روحاني، رييس جمهوري محترم ايران را با دقت كامل گوش مي‌دادم؛ به ويژه در جايي كه گفت: بهترين راه‌حل براي حل مشكلات داخلي و مسايل بين ايران و كشورهاي خارجي، تلاش براي توسعه فرهنگ مطالعه و فرهنگ كتاب است.

 

وزير فرهنگ عراق افزود: ما از طرف وزارت فرهنگ عراق تعهد مي‌دهيم كه اين راه را ادامه خواهيم داد و براي تعميق روابط فرهنگي فيمابين و ايجاد فضاي بسيار مناسب و سازنده در زمينه‌هاي فرهنگي، تلاش خواهيم كرد.

 

وي همچنين با بيان اينكه عراق تنها در 5 كشور داراي 5 مركز فرهنگي است، گفت: يكي از برنامه‌هاي آينده ما كه آن را اجرا خواهيم كرد، گشايش مراكز فرهنگي عراق در كشورهاي مختلف است.

 

وزير فرهنگ عراق در ادامه سخنان خود با اشاره به جنايات داعش در تخريب و نابودي آثار تاريخي و فرهنگي كشورش، گفت: بايد همراه با كشور بزرگ ايران براي انجام فعاليت‌هاي مشترك اقدام كنيم. بايد همراه با هم با جنايات داعش مقابله كنيم و براي حفظ آثار تاريخي عراق كوشش و نسبت به بازگرداندن ميراث فرهنگي عراق كه در كشورهاي مختلف وجود دارند، اقدام كنيم.

 

وزير فرهنگ عراق همچنين با استقبال از پيشنهاد برگزاري هفته‌هاي فرهنگي در ايران و اقليم كردستان، از انتقال اين پيشنهاد به وزير فرهنگ اقليم كردستان عراق خبر داد و بر گسترش همه‌جانبه روابط فرهنگي بين ايران و عراق، تأكيد كرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار