به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت در نشست خبری بیستمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: ۳ تا ۴ سال است کشورهای بیگانه ایران را تحریم کردند اما خوشبختانه ایران مشکلی در فروش نفت خود ندارد و تنها خریداران ایران تحت مجازات سنگین ابرقدرتها قرار گرفتند که نمیتوانند از نفت ایران استفاده کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزش دلاری محموله های نفتی پس گرفته شده از بابک زنجانی چقدر بوده و آیا این میزان بخشی از بدهی وی را پوشش می دهد؟تصریح کرد:اکنون اطلاع دقیقی از ارزش محموله های فروخته شده وحجم آنها در اختیار ندارم، اما بدهی وی به نفت بابت نفت کوره و سایر مراوداتی است که در گذشته داشته است.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت همچنین به اتین سوال که آیا درست است که گفته می شود نیکو در پرونده بابک زنجانی نقش دارد و پول نفت را دریافت کرده است؟ پاسخ داد: ظاهرا فروش از طریق نیکو بوده و نقشی به آن صورت نداشته است، اما پول به حساب نیکو واریز نشده و اگر واریز شده بود گفته می شد زیرا نیکو میلیاردها دلار برای ما فاینانس کرده است.
قمصری با بیان اینکه ما در مذاکرات ۱+۵ آزادی خرید نفت ایران را دنبال می کنیم، اضافه کرد: تغییر در نوع انرژیهای مصرفی ایجاد شده و تمایل بیشتر روی سرمایهگذاری نفت سنگین است، بنابراین با توجه به قیمت مناسب ذغال سنگ تا حدودی توانسته جای انرژیهای فسیلی را بگیرد.
وی ادامه داد: شکل بازارها طی سالهای اخیر تغییر کرده و محدودیت مصرف انواع پارازایلینها و ترکیبات پلاستیک محدود شده است و همین امر قیمت نفت خام های سبک را تحت تاثیر قرارداده است.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران درباره قیمتهای کنونی نفت خام نیز گفت: معتقدم قیمت جهانی نفت خام به نوعی از سوی برخی مدیریت می شود، اما تمایل ندارم این گونه برداشت شود که ذهن ما به سمت رقبای ایران حرکت کند.
قیمت نفت ارتباطی به رشد اقتصادی کشورها ندارد
وی افزود: اگر به عوامل اقتصادی درسال ٢٠١٤ توجه کنید می بینید که تغییرات خاصی در رشد اقتصادی کشورها اتفاق نیفتاده است که به عنوان نمونه میتوان به اواخر سال ٢٠١٤ اشاره کرد که رشد اقتصادی آمریکا ٢ درصد بود درحالی که شاهد کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی بودیم.
قمصری ادامه داد: هم اکنون در اوایل امسال (٢٠١٥) رشد اقتصادی آمریکا شاهد افزایش ٢ دهم درصد بوده است، اما قیمت نفت از اول سال تاکنون ١٠ دلار افزایش پیدا کرده است، بنابراین نشان می دهد که قیمت نفت ارتباطی به رشد اقتصادی کشورها ندارد.
وی با اشاره به اینکه ما معتقد هستیم قیمتهای جهانی نفت خام مدیریت میشود، گفت: طی یک دهه اخیر قیمتها به گونهای مدیریت شده که سرمایه گذاریها در این حوزه صرفه اقتصادی داشته باشد.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه پیش بینی می کنیم قیمت نفت در نیمه ٢٠١٥ حدود ٧٠ دلار باشد، تصریح کرد: متوسط فروش نفت ایران به طور سنتی، کمی بیش از یک میلیون بشکه است.
قمصری از تسویه بدهی اسپانیا و شرکت توتال به ایران خبر داد و گفت: بدهی یونان، ایتالیا و شرکت چند ملیتی شل به ایران در مجموع ٤ میلیارد دلار است که هنوز تسویه نشده است.
وی همچنین درباره نحوه تعامل و همکاری با بخش خصوصی نیز تصریح کرد: ما می توانیم با بخش خصوصی دو نوع همکاری داشته باشیم، نخست بحث بازگرداندن وجوه نفتی ایران است که بخش خصوصی می تواند با زنجیره تهاتر این موضوع را برای ما تسهیل کند و دوم بخش خصوصی باید تلاش کند در نقاط مختلف جهان بازار مصرف ایجاد و سهمی از این بازار دریافت کند.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: نقش امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در این همکاری می تواند این گونه باشد که ما تامین کننده نفت خام برای این شرکتها برای توزیع در نقاط مصرف جهان باشیم.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی ما هم اکنون به دنبال این است که نفت را با قیمتی ارزانتر از ما خریداری کند و با ٢ دلار بیشتر بفروشد، خاطرنشان کرد: این موضوع نمی تواند نشان دهنده توانایی بخش خصوصی در تجارت جهانی انرژی باشد و آنها باید بپذیرند که در بازار ریسک کنند و تنها به دنبال واسطه گری و دلالی نباشند که بدون شک اگر این گونه باشد در بازار انرژی نقشی نخواهند داشت.