به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ایران روشن، مناظره دکتر صادق زیبا کلام با حجت الاسلام ذوالنور در دانشگاه علوم پزشکی قم با حاشیههای خواندنی همراه بود و حتی واکنش دانشجویان را نیز در پی داشت. از همان ابتدای شروع مناظره به نظر می رسید که این مراسم حواشی نیز داشته باشد چرا که سابقه مناظره این دو نفر در دانشگاه آزاد کرج این را نشان می داد.
سالن برگزاری این مناظره مملو از دانشجویان و برخی اساتید این دانشگاه بود.
زیبا کلام بحث را اینطور آغاز کرد که من خیلی منتقد به مذاکرات لوزان نیستم پس بهتر است که شما (ذوالنور ) بحث را آغاز کنید. شاید شما (ذوالنور) به خاطر وطن پرستیتان بیشتر طرفدار لوزان هستید!!
ذوالنور نیز پس از تشکر از دانشجویان و مسئولین دانشگاه که این جلسه نقد علمی را مهیا کرده اند از مجری خواست که هرگاه از بحث خارج شدیم و به موضوعی غیر از موضوع جلسه روی آوردیم تذکر داده شود.
ذوالنور در خصوص مذاکرات و بیانیه لوزان با توجه به بیانات و اظهار نظرهای مقام معظم رهبری گفت که : رهبری بارها تکرار کرده اند که من نسبت به مذاکرات خوشبین نیستم. می توان دو دلیل را برای این عدم خوشبینی برشمرد، اول اینکه موضوع اختلاف ما با غرب و آمریکا تنها مسئله هسته¬ای نیست، هسته ای بهانه است که اگر صحبتهای اوباما و مسئولین غربی را ملاحظه کنید خواهید دید که موضوعاتی از قبیل حمایت از تروریست، موشکهای بالستیک، حقوق بشر و … را نیز مطرح می¬کنند و ما را در آنها متهم می کنند. و دوم اینکه دشمن ما اهل عهد و پیمان نیست، اهل منطق و اصول ثابتی نست . حول منافع خودش می¬چرخد و هرکجا که لازم بداند کلک و فریب می دهد و اینکار را می کند لذاست که رهبری فرمودند من خوشبین نیستم.
وی با بیان اینکه چرا رهبری فضا را برای ادامه مذاکرات باز گذاشته اند ادامه داد که : از طرف دیگر جناب رئیس جمهور در مناظرات و نطقهای قبل و بعد از ریاست جمهور بر این نکته تأکید داشتند که باید هم چرخ مملکت بچرخد و هم سانتریفیوژ و علاوه بر این رای به دولت را این طور تعبیر میکنند که مردم به تغییر رأی داده اند . پس حکمت اقضاء می کند که به دولت اجازه داده شود که مذاکرات را انجام دهد.
ذوالنور با بیان اینکه نتیجه مذاکرات هرچه باشد به نفع نظام است با اشاره به بیانات رهبری گفت که : نتیجه مذاکرات هرچه باشد به نفع مملکت است چرا که دو حالت دارد یا تحریم ها برداشته می شود و خطوط قرمز حفظ می شود و منافع ملی ما تأمین میشود در این صورت کسی که مذاکره انجام می دهد و چارچوب های نظام، خطوط قرمز، منافع ملی را رعایت می کند ما دستش را هم می بوسیم. اما اگر مذاکرات شکست بخورد، این القائات که مشکل ایران با غرب و آمریکا ، سماجت و لجاجت جمهوری اسلامی بوده است برداشته خواهد شد و وحدت و انسجام داخلی تأمین می شود. ملت وقتی زیاده خواهی ها و ستمهای دولتهای غربی را واضح تر و شفافتر مشاهده کنند انزجار از دشمن نیز بیشتر خواهد شد. همچنین زمینه فرافکنی دوستداران آمریکا و غرب نیز از بین خواهد رفت.
زیباکلام با بیان اینکه توافق ژنو در اواخر آبان تابوی مذاکره با آمریکا را شکست اظهار داشت که یکی از مشکلات اصلی ای که بعد از لو رفتن مسائل هسته ای ما توسط سازمان مجاهدین خلق بعد از سال ۱۳۸۲ داشته ایم برخود سیاسی و جناحی با مسئله هسته ای بود ه است و تنها یک نظر و آن هم نظر نظام در این مسئله بازتاب داده می شده است که نظام می گفت هسته ای خوب است و ما هم می گفتیم خوب است، حق اظهار نظر و مخالفت با جریان اصلی را نداشته ایم. اتفاق مهمی که در ژنو افتاد این بود که تابویی شکست و گنبدی ترک برداشت! و عده ای این اجازه را به خودشان دادند که بیایند و صراحتا موضعگیری کنند که نقطه مقابل آنها جریان دلواپسان هستند.
این سخنان زیباکلام اعتراض بسیار گسترده دانشجویان و حتی درگیری لفظی بعضی از دانشجویان را در پی داشت. برخی از دانشجویان اصولگرا شعارهای همچون «انرژی هستهای حق مسلم ماست» و «زیباکلام حیا کن دانشگاه رو رها کن» سر دادند که در این هنگام زیباکلام گفت: همه چیز برای شما است، حضرت معصومه (س) برای شما است، صدا و سیما، روزنامهها، برای شما است اما گمان میکنید که اینها برای شما است و به زور گرفتهاید به نوعی مصادره کردهاید.اما یادتان باشد که هشت درصد بیشتر نیستید و ۴ میلیون بیشتر نیستید.
برخی از دانشجویان تصاویری از شهدای هسته ای و همچنین دست نوشته ای دیگری را به همراه داشتند که حراست دانشگاه اقدام به جمع آوری آنها نمود که در پاسخ آن ها ذوالنور و زیباکلام از حراست خواست برگه های دانشجویان را به آن ها پس دهد.
زیبا کلام ادامه داد که آنچه در این سالها اتفاق افتاده است این است که اصولگرایان موضوع هسته ای را یک ابزار سیاسی کرده¬اند و بهره برداری جناحی می¬کنند و آنرا تبدیل به سلاحی در خصوص استکبار ستیزی و آمریکا ستیزی کرده¬اند
زیباکلام به سیاست دولت خاتمی که مدارا با غرب بود اشاره کرد و ادامه داد: احمدی نژاد هنوز پاش به پاستور باز نشده بود از سیاست خاتمی انتقاد کرد و آن را خیانتی به انقلاب دانست.
حجتالاسلام مجتبی ذالنور در پاسخ به سخنان زیبا کلام که گفت همه چیز مال شماست اظهار کرد: پرسید شماکه می گویید ما جنگ را مصادره کرده ایم چند ماه، نه چند روز در جنگ حضور داشته اید؟ ، شما چیزی را که برای خودتان نبوده است را میخواهید مال خود کنید، اگر صدا و سیما و روزنامهها برای ما است شما نیز شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، تویتر و بیبیسی را دارید و همانهایی که الآن داعش را پشتیبانی می-کنند! این موضوع با سوت و دست ممتد دانشجویان همراه بود.
ذوالنور در بخش دیگری از سخنانش احمدی نژاد و جلیلی را تنها عضوی از اصولگرایان ذکر کرد و کفت: شما که تحمل شنیدن یک صدای مخالف را ندارید اگر صداوسیما دستتون بود چه می کردید؟
همچنین در پاسخ به این نکته که چطور می گویید ما ۸ درصدیم جواب دادند که شما که همه منتقدین را خلاصه کردید به اصولگراها و همه اصولگراها را در احمدی نژاد خلاصه کردید ، احدی نژاد چند میلیون رأی داشت؟ ۲۴ میلیون؟ پس چرا ۴ میلیون و ۸ درصد!!
ذوالنور افزود که شما چطور احصاء کردید که هرکس به روحانی رأی داده غیر اصولگرا بوده؟ چگونه میتوان به سخنان شما اعتماد کرد؟ شما که گفتید قبل از ۹۲ هیچ کس حق اعتراض و نقد نداشت مگر در دوران احمدی نژاد نبود که در دانشگاه آزاد کرج مناظره داشتیم و شما نقد و اعتراض می کردید که اگر احمدی نژاد یک فایده هسته ای را بگوید ما هسته ای را می پذیرم پس چطور می گویید که با روی کار آمدن دولت یازدهم این فضا ایجاد شده است
در برابر این سخنان نیز زیباکلام گفت: من صفر روز در جبههها بودم، اما به خاطر چسبیدن به قدرت کسانی که عمر خود را در جبههها گذراندند را در زیر پای خود له نکردم.
– در حین سخنان زیباکلام درگیری لفظی بین دانشجویان بالا گرفت و در یک مورد به درگیری فیزیکی کوتاهی انجامید؟
زیباکلام دلیل مخالف غرب با برنامه هسته ای ما را مبارزه علنی ایران با اسرائیل دانست و گفت که ما تنها کشوری هستیم که علنا و رسما اعلام کرده¬ایم که می خواهیم اسرائیل را نابود کنیم، هیچ کشوری نگفته که من می¬خواهم کشور دیگری را نابود کنم. غربی ها نگران این مسئله اند که ما توان رسیدن به بمت هسته ای را داریم
زیباکلام با بیان این که این تکلیف و وظیفه نابودی اسرائیل را چه کسی بر عهده جمهوری اسلامی گذاشته است گفت: از همین مردم قم نظرسنجی کنید و ببینید چند درصد موافق مبارزه با اسرائیل هستند که این سخن اعتراض شدید دانشجویان را به همراه داشت.
در همین حین دوباره تعدادی از دانشجویان شعار مرک بر اسرائیل را سر دادند.
در پاسخ به این اظهارات ذوالنور گفت اگر می خواهید اعتقاد مردم قم به انقلاب را مشاهده کنید آنها را در راهپیمایی ها ببینید و بعد نظر دهید.
ذوالنور ادامه داد: ما منتظر اجازه غرب برای پیشرفت نیستیم اساسا چرا غربی ها باید به ما اجازه بدهند یا ندههند که ما وارد کاری شویم و اگر روزی چنین اتفاقی بیفتد ما خود را فروخته شده حساب کنیم.
وی در ادامه افزود که قرآن به ما اجازه دشمنی با دشمن را داده است .ما دین پیغمبری را داریم که فرمود که اگر کسی شبی را صبح کند و نسبت امور مسلمانان اهتمام نداشته باشد مسمان نیست.
ذوالنور همچنین در پاسخ به نگرانی غربیها از حمله ایران به اسرائیل گفت که یمن کدام کشور را تهدید کرده بود به کجا تجاوز کرده بود و چه منطقه ای را غصب کرده بود. عربستان الآن به نیابت از چه کسی قصد نابودی یمن را کرده است؟ چطور است که ما دشمن را تطهیر می کنیم و به او حق می دهیم که تهدید و تجاوز کند ولی ما اجازه نداریم حتی شعار هم بدهیم!!
زیباکلام بار دیگر موضوع هسته ای را دستاویزی برای عده خاص برای مبارزه به اصطلاح آمریکا ستیزی دانست که اگر این تابو شکسته شود ممکن است این سئوال پیش بیاید که اگر در هسته ای توافق کردیم چرا در مسائل دیگر به توافق با آمریکا نرسیم و این یعنی برچیده شدن آمریکا ستیزی! آنوقت است که آن عده نمی¬دانند پس از آن در مورد چه چیزی صحبت کنند؟ از پیشرفتهایی که داشته ایم؟ از فقر و فساد اقتصادی و یا الگوهای اداره حکومت که دیگر کشورها برای گرفتن آنها صف کشیده اند؟ آمریکا ستیزی هویت این افراد شده است!
ذوالنور تصویب طرح کنگره را تحقیر ملت ایران دانست که در این حین دانشجویان شعار “دانشجو بمیرد ذلت نمی پذیرد” را سر دادند.
ذوالنور به پاسخ به سوال دانشجویی که از بین جمعیت بلند شده بود گفت: ما مثل امثال آقای زیباکلام نمی گوییم منتقد باید خفه شود و شما هر سوالی دارید بپرسید.
ذوالنور کفت: ثمره این مذاکرات تاکنون این بوده که ۱۹ هزار سانترافیوژ نطنز به ۵ هزار کاهش و تنها مجاز به استفاده از نسل اول سانترافیوژ ها هستیم.
ذوالنور باقی ماندن فردو در سخنان وزیر کشور را دروغی شاخدار عنوان کرد و فقط قرار است ۱۰۰۰ سانترافیوژ باقی بماند که از این تعداد ۵۰۰ باید خالی و بدون گاز بچرخد و ۵۰۰ باقی هم نباید حتی استارت زده شود.
زیباکلام با بیان اینکه آیا تاکنون بررسی صورت گرفته که برای هسته ای بودن چقدر هزینه کرده ایم گفت که ضرر تحریم ها را فقط در پارس جنوبی سال ۹۲ در چاه های مشترک با قطرکه سه برابر ما برداشت دارند حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرد.
ذوالنور با انتقاد از زیباکلام گفت: امثال شما هنوز قبول نکرده اید که منافقینی که عامل شهادت بیش از ۱۶ هزار نفر شده اند منافق اند و آنها را هنوز سازمان مجاهدین معرفی می کنید.
– این بار شعار ” مرگ بر آمریکا” کل سالن را در بر گرفته بود.
وی افزود که ما ۲۴ سال قبل از اینکه مسئله هسته ای لو برود تحریم بوده¬ایم، آیا اینها هم هزینه هسته ای بوده؟
زیباکلام در پایان سخنرانی گفت: انقلاب ایران برای آزادی زندانیان سیاسی، آزادی انتخابات، آزادی بیان و حاکمیت قانون شکل گرفت اما بنا به دلایلی که نخواستیم به آن بپردازیم انقلاب ایران مصادره شد و به جای آن آمریکاستیزی شکل گرفت.
با وجود استقبال حجت الاسلام ذوالنور برای ادامه بحث و جواب دادن به پرسش های دانشچویان مسئولین جلسه بر اتمام جلسه اصرار داشتند و دکتر زیبا کلام سریع سالن را ترک کرد و ذوالنور در بین دانشجویان چند دقیقه ای ماند و به پرسش تعدادی از دانشجویان در حین خروج از سالن پاسخ گفت.