به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر اسبق جهاد کشاورزی در گفتگویی در پاسخ به این سؤال که گفته میشود، مطرح شدن واردات این گوشت یک بازی اقتصادی برای افزایش قیمت گوشت وارداتی برزیلی است، گفت: سازمان دامپزشکی کشور در سالهای 88 – 84 مبدأ واردات گوشت را در صورت نیاز وارداتی تعیین میکرد و به هیچ عنوان اجازه واردات گوشت آلوده را به کشور نمیداد و تمام موارد بهداشتی را در مراحل مختلف کشتار، نگهداری و حتی در بندر کنترل و نظارت میکرد.
وی افزود: در حال حاضر برای واردات گوشت بوفالو اگر همین مراحل و کنترلها انجام شده باشد، نباید جای نگرانی باشد، ولی اگر بین نظارت کننده و وارد کننده زد و بندی باشد، ممکن است دلیل شبهه در مورد آلودگی گوشتهای وارداتی باشد.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی تصریح کرد: در دورهای که من وزیر جهاد کشاورزی بودم، گاهی اوقات در هنگام واردات با چنین مسائلی برخورد میکردیم که سیستم نظارتی بلافاصله جلوی ادامه کار را میگرفت. بنابراین ممکن است در مورد واردات گوشت بوفالو هم زد و بندی بین وارد کننده و ناظر باشد، اما به طور قطع و یقین نمیدانم، چون باید تحقیق کرد و وارد کننده را شناسایی کرد.
اسکندری در پاسخ به خبر سلطه مرغ راس انگلستان بر بازار مرغ ایران، با اشاره به لاین مرغ آرین گفت: لاین مرغ آرین، لاین به روزی نیست، بلکه این لاینی بود که شرکت هلندی تولیدکننده آن، وقتی تصمیم به حذف آن می گیرد، آن را به ایران می فروشد.
وی افزود: سال 76 پس از آزاد شدن یارانهها در صنعت مرغداری، مرغداران به نژادی که در اختیارشان گذاشته میشد، اعتراض کردند. به همین دلیل ورود نژادهای مرغ آزاد شد و به دنبال این موضوع، نژادهای مختلفی از جمله راس، وارد کشور شد.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی بیان داشت: در دوره وزارت قصد سرمایهگذاری بر روی نژادهای اجداد مرغ را داشتیم که متأسفانه بودجه آن تأمین نشد، بنابراین بلافاصله پس از پایان دوره وزارت با وزیر وقت جهاد کشاورزی داشتم و از او خواستم که اجازه دهد با توجه به اهمیت تأمین نژادهای مرغ و خروج از وابستگی روی این مسئله کار تحقیقاتی و تولیدی انجام دهیم که متأسفانه موافقت نشد.
وی با بیان این که تأمین نژادهای مرغ حتی با اهمیت تر از تأمین سلاحهای جنگی است، اظهار داشت: در صورت قطع واردات از سوی تولیدکنندگان این نژادها ، طی 6 ماه صنعت مرغداری کشور تعطیل میشود.
اسکندری با بیان این که در دولت یازدهم هم مکاتباتی در این راستا با وزیر جهاد کشاورزی داشتهایم، گفت: جلسهای به این منظور برگزار شد، ولی برخی از آقایان با بیان مسائلی از این قبیل که ما هر چه را که بخواهیم میتوانیم وارد کنیم و لزومی به انجام چنین کاری نیست، مانع این کار شدند.
وی افزود: سالانه حدود 250 هزار عدد جوجه اجداد وارد کشور میشود، حاصل آن بیش از یک میلیون تن گوشت مرغ است، بنابراین برای جلوگیری از واردات آن باید روی نژادهای اجداد سرمایهگذاری شود که متأسفانه مجوز آن توسط دولت به بخش خصوصی داده نمیشود.
منبع: فارس