به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، با حضور ۱۸۰۰ شرکت کننده داخلی و خارجی از ایران و ۲۹ کشور دیگر ۱۶ اردیبهشت ماه در تهران آغاز به کار کرده و روزشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) در حالی به کار خود پایان داد که در این دوره ۴ روزه شاهد حضور بیشتر مدیران نفتی و مسئولان صنعت نفت و گاز کشور در مهمترین رویداد نفتی کشور بودیم.
علاوه بر این حضور چشمگیر خارجی ها در این نمایشگاه نکته ای بود که توجه همگان را به خود جلب میکرد که شاید بتوان یکی از دلایل آن را افزایش امیدواری نسبت به رفع تحریم ها دانست که به موجب آن برخی از شرکت های خارجی برای اولین بار اقدام به حضور در این نمایشگاه کرده و نمایندگان خود را عازم ایران کردند که البته باید اذعان داشت بیشتر این شرکت کنندگان را شرکت های چینی تشکیل می دادند.
یکی از نکات مهم این دوره از نمایشگاه را باید حضور نداشتن شرکتهای بزرگ بینالمللی برشمرد که انتظار می رفت این قبیل شرکتها به کمک این نمایشگاه برای حضور در صنایع ایران ابراز تمایل کنند و حال شاید بتوان اینگونه استنباط کرد که هنوز زمان سرمایهگذاری دراین حوزه مهم اقتصادی فرا نرسیده و به گشایشهای بینالمللی بیشتری نیاز است.
استقبال قابل توجه شرکت کنندگان را میتوان از دیگر نکات مثبت نمایشگاه بیستم دانست به طوری که تعداد شرکت کنندگان سیر صعودی داشته و به بیش از ۱۸۰۰ شرکت کننده داخلی و خارجی (شامل ۶۰۰ شرکت خارجی) رسید و این در حالی است که در نمایشگاه هجدهم تنها ۱۹۵ شرکت از ۱۵ کشور حضور داشتند.
همانگونه که پیش از این نیز رئیس شورای سیاست گذاری بیستمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اعلام کرده بود، شعار این دوره نمایشگاه شعار تقویت ساخت داخل با اتکا بر اصول اقتصاد مقاومتی بود و از این جهت توسعه دانش فنی نمکزداهای الکتروستاتیک از پروژه های راهبردی صنایع بالادست نفت خام بود که در حاشیه این نمایشگاه رونمایی می شود. دانش فنی نمکزدای الکتروستاتیک همیشه از خارج از کشور وارد و حتی به بسیاری از شرکتهای وابسته به نفت نیز فروخته شده است.
اما نکتهای که ذکر آن خالی از لطف نیست، افزایش امکانات و فضایی مناسب برای خبرنگاران و اصحاب رسانه نسبت به دوره های قبلی برگزاری این نمایشگاه تدارک فضایی مناسب برای خبرنگاران و اصحاب رسانه به عنوان ستاد خبری بود که در زمان چهار روزه نمایشگاه شاهد برگزاری نشست های خبری مدیران نفتی کشور بوده و با فراهم بودن فضای انفورماتیک، اخبار به صورت لحظه ای انعکاس پیدا می کرد.
باید اذعان داشت ایده این نمایشگاه صرفنظر از اینکه در حال حاضر همهچیز بر موج سیاست شناور و بهنوعی از آن منتفع یا متضرر است، ایده خلاقانه و هوشمندانهای است و این توانایی را دارد که در عرصه بینالمللی مطرح شده و نظر مخاطبان متفاوت و مختلفی را به خود جلب کند.