آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۱۴۰۸

پروژه‌ای که برای اولین بار در تاریخ نفت ایران اجرا می‌شود

«میر مسعود جباری راد» با بیان اینکه با اجرای این طرح اطلاعات به صورت تمام اتوماتیک جمع آوری خواهد شد گفت: طبق برنامه پنجم توسعه شرکت ملی نفت ایران مکلف است که از کل تبادلات تولید تا مصرف اطلاعات دقیق ارائه کند تا به صورت یکپارچه ثبت شود.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مجری این طرح بزرگ با اشاره به اینکه پروژه دیپچینگ در شرکت ملی نفت ایران با هدف جمع‌آوری دقیق اطلاعات مربوط به تولید نفت خام در حال اجراست گفت: این طرح  باید طی مدت دو تا سه سال آینده انجام شود.

 

«میر مسعود جباری راد» با بیان اینکه با اجرای این طرح اطلاعات به صورت تمام اتوماتیک جمع آوری خواهد شد گفت: طبق برنامه پنجم توسعه شرکت ملی نفت  ایران مکلف است که از کل تبادلات تولید تا مصرف اطلاعات دقیق ارائه کند تا به صورت یکپارچه ثبت شود.

 

مجری طرح ایجاد دیسپچینگ در شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هم اکنون شرکت‌ها به صورت جداگانه اطلاعات تولید نفت خام را ارائه می‌کنند گفت: جمع‌آوری اطلاعات مربوط به نفت خام هم اکنون به صورت دستی جمع آوری می‌شود.

 

امروزه سیســتم های پیشــرفتة کنترلی درافزایــش بهــره وری صنایع، نقش به ســزایی دارند و بدون استفاده از آنها امکان بهره وری از همــة پتانســیل های صنایــع بزرگی چون صنایــع نفــت، گاز، پالایــش، پتروشــیمی، بــرق و غیره امکان پذیــر نخواهد بود. صنایع عظیمی چــون صنعت نفت با چنین گســترة وســیع جغرافیایی، تنوع سیســتم های کنترلی و بهره برداری و حتی گوناگونی محصولات تولیــدی و فراوانی مراکــز مبادلاتی، نیازمند مدیریتی در ســطح کلان اســت کــه آن هم بــدون بهره گیــری از سیســتم های پیشــرفتة دیسپچینگ امری دشوار و شاید دست نیافتنی به نظر می رسد.

 

بدین منظــور صنعــت نفت کــه به نوعی پیشــران صنایع دیگر در کشــور محســوب می شــود، بــراى نیل بــه اهــداف مدیریتی، نظارتــی، کنترلی و نیز عرضــة بهینة خدمت، اســتفاده از ابزارهــای کنترلی پیشــرفته نظیر اسکادا را در قالب طرح های دیسپچینگ در دستورکار خود دارد.

 

گستردگی شبکة نفت و گاز، اعم از فرایند تولید، انتقــال و توزیع و نیــز اهمیت دقت در کنترل میزان تولید، توزیع و مبادلات، استفاده از سیستم دیسپچینگ را بیش از پیش ضروری می کند. با دراختیار داشــتن چنین سیستم هایی می توان به آسانی و با سرعت و قابلیت اطمینان بالا، همة عملیات لازم از قبیل نمایش و انتقال اطلاعات، تشــخیص مؤثر و ردیابی خطاهای بوجودآمده را بررسی و کنترل کرد.

 

امروزه دیســپچینگ الزامــى حیاتی برای نظــارت بهتــر و مدیریــت کارآمــد معرفــی می شود. دیســپچینگ با دسترسی به اطلاعات دقیق، ســریع و کافی از همة بخش های تولید، انتقــال، توزیع و مصــرف و بــا بهره گیری از نرم افزارهای تحلیلی براى پردازش اطلاعات، اتخاذ تصمیمات مدیریتی در ســطوح مختلف را بادقت و سرعت بالا انجام پذیر خواهد کرد.

 

دیسپچینگ نه تنها ابزاری مؤثر در مدیریت خطاهای بوجودآمده در سیســتم و اصلاح به موقع آن اســت، بلکه با استفاده از آن می توان به برنامه ریزی بهینه در تولید، کاهش تلفات و شناســایی منابع هدررفتگی و توازن در عرضه و تقاضا دســت یافت. قابلیت تهیه و نگهداری گزارش هاى دقیق و جامع عملکردی از سیستم و محاســبات دقیق مبادلات انجام شده از دیگر مزایای استفاده از این سیستم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار