کد خبر:۴۱۱۴۵۲
با رأی موافق نمایندگان صورت گرفت:

تصویب موافقت‌نامه ایران و ترکیه برای استفاده مشترک از مرز زمینی

لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ترکیه در مورد استفاده مشترک از دروازه مرز زمینی اسندره و سرو به تصویب نمایندگان مردم در خانه ملت رسید.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 23 اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ترکیه در مورد استفاده مشترک از دروازه مرز زمینی اسندره و سرو با کلیات این لایحه با 127 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 197 رأی موافقت کردند.

 

در متن ماده واحده این لایحه آمده است که موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ترکیه در مورد استفاده مشترک از دروازه مرز زمینی اسندره و سرو مشتمل بر سیزده ماده به شرح پیوست، تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

 

تبصره 1 اشاره می‌کند که تا زمان الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی، مفاد بند (11) ماده (3) موافقتنامه، از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران طبق موافقتنامه همکاری در زمینه قرنطینه گیاهی و حفظ نباتات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جهموری ترکیه که در تاریخ 25/2/1382 به امضای طرف‌های متعاهد رسیده است و مفاد کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات (مورخ 14/1/1331) که طرفها عضو آن هستند انجام می شود.

 

در تبصره 2 آن آمده است: در اجرای مواد (10) و (11) این موافقتنامه رعایت اصول یکصد و سی و نهم و هفتاد و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.

 

گفتنی است در جریان بررسی لایحه مذکور مهرداد بائوج لاهوتی با استناد به اصل 77 قانون اساسی که تاکید می‌کند باید موافقتنامه‌های بین المللی به تصویب مجلس برسد، باید نمایندگان بتوانند درباره بندهای لوایح موافقتنامه نیز اظهار نظر کنند.

 

رئیس جلسه در پاسخ به مخالفت نماینده مردم لنگرود گفت:‌ تبصره 2 لایحه مذکور در کمیسیون تخصصی به این لایحه اضافه شده است، بنابراین نمایندگان می‌توانند در موضوع این موافقتنامه‌ها ورود کنند./

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار