به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از خبرگزاری فرانسه، «تمیم بن حمد» امیر قطر در کنفرانسی خبری در پایان نشست کمپدیوید به نیابت از کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس گفت: «همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس از توافق هستهای با ایران، استقبال میکنند.»
تمیم بن حمد افزود «کشورهای منطقه نباید در امور کشورهای عربی دخالت کنند.»
وی در ادامه گفت: «ما توافق کردیم سال آینده نشستی بین آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری برای پیگیری رایزنیهای انجام شده در کمپ دیوید، تشکیل شود.» وی به مکان و زمان برگزاری این نشست اشاره دقیقی نکرد.
این درحالی است که باراک اوباما و مقامات کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس در بیانیه مشترک خود آنچه را که «فعالیتهای ناپایدار کننده ایران» در منطقه خواندند، محکوم کردند.
اوباما در عین حال در پایان نشست در گفتوگویی با خبرنگاران گفت: «هدف از همکاری امنیتی (بین آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری) تداوم هرگونه رویارویی درازمدت با ایران یا حتی به حاشیه راندن ایران نیست.»
دفتر ریاستجمهوری آمریکا در واشنگتن نیز در بیانیهای تأکید کرد شرکت کنندگان در نشست کمپ دیوید «بر همکاری در زمینه رویارویی با تهدید خارجی علیه تمامیت ارضی هر یک از کشورهای شورای همکاری خلیجفارس» توافق کردند.
در این بیانیه با اشاره صریح به ایران، ادعا شدهاست: «ایالات متحده و کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس هرگونه فعالیتهای ناپایدار کننده ایران در منطقه را رد میکنند و برای مقابله با آن همکاری خواهند کرد.»
بیانیه پایانی کمپ دیوید بر حمایت از دولت عراق و ائتلاف بینالمللی مبارزه با گروه تروریستی «داعش» تأکید کرد.
بیانیه پایانی این نشست همچنین بر حل و فصل منازعه فلسطین و اسرائیل بر اساس تشکیل دو کشور مستقل تاکید میکند.
در بیانیه کمپ دیوید ادعا شده که «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه مشروعیت خود را از دست داده است.
در همین حال، اوباما در این کنفرانس گفت: «ما از شرکایمان در خلیجفارس که نزدیکترین همپیمانانمان هستند، حمایت میکنیم. ما اقدامات بیثبات کننده ایران را بررسی کردیم.»
اوباما اعلام کرد «در صورتیکه کشورهای شورای همکاری خلیجفارس در معرض تهدید قرار گیرند آمریکا استفاده از قدرت نظامی را برای دفاع از آنها بررسی خواهد کرد.»
«بن رودس» معاون مشاور امنیتی رئیسجمهوری آمریکا، صبح دیروز در کنفرانسی خبری در تفرجگاه کمپ دیودی اعلام کرده بود که هیچ یک از کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس در تلاش برای شکل دادن برنامه هستهای که میتواند نگرانی جامعه جهانی را موجب شود، نیستند.
بن رودس متذکر شده بود که اوباما «با شرکای خود در منطقه خلیجفارس در نشست کمپ دیوید درخصوص برخی مسائل از جمله مقابله با افراطگریی شدید، جنگ با داعش، درگیریهای منطقهای در یمن، سوریه و لیبی رایزنی خواهد کرد.»