هر گونه ورود به مسائل حاکمیتی در پروتکل الحاقی نیازمند مصوبه مجلس است
به گزارش خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص اینکه برخی ها مطرح می کنند پروتکل الحاقی باید در شورای عالی امنیت تصمیم گیری شود و مجلس در این زمینه نقشی ندارد گفت: ما نمایندگان در مجلس هفتم که بنده نیز در آن مجلس حضور داشتم اجرای پروتکل الحاقی توسط دولت وقت را متوقف کرده ایم و این یکی از مصوبات مهم مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم بوده است و این مصوبه همچنان به قوت خود باقی است و بدین معناست که اقدام و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی نیازمند نظر و تصمیم مجلس است و می توانیم بگوییم افسار پروتکل الحاقی همچنان در اختیار مجلس است و حتما مجلس باید در این زمینه تصمیم گیری کند.
وی در ادامه در رابطه با این مطلب که آیا چنین اظهاراتی به دنبال دور زدن مجلس محسوب نمی شود نیز گفت: دور زدن معنا ندارد ما در این زمینه مصوبه داریم.
وی در رابطه با اینکه آیا تفاوتی بین پذیرش پروتکل الحاقی به صورت دائمی یا داوطلبانه وجود دارد یا خیر گفت: ما به دلیل اینکه یک بار پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه را برای دولت وقت در مجلس هفتم متوقف کرده ایم این مصوبه قانونی همچنان به وقت خود باقی است و بدین معناست که اگر مجددا بخواهد این پروتکل در کشور اجرایی شود باید در مجلس به تصویب برسد و معتقدم که اصل توافق نیز باید در صحن علنی تصویب شود.
بروجردی در ادامه در رابطه با این مطلب که کریمی قدوسی بیان کرده طرح سه فوریتی دو فوریتی و یک طرح دیگر که در کمیسیون امنیت ملی مطرح است ادغام خواهد شد و در کمیسیون یک طرح ارائه خواهد شد گفت: آنچه که امروز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار است بحث و بررسی شود طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای است که فوریت آن در مجلس تصویب شده است و نمایندگان می توانند در جلسه کمیسیون پیشنهادات و نظرات مورد نظر خود را ارائه دهند و با اصلاحات و پیشنهادات نمایندگان تکمیل و در صحن علنی تکمیل شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رابطه با اظهارات عراقچی مبنی بر اینکه طبق پروتکل الحاقی آژانس می تواند از تاسیسات نظامی و دفاعی ایران بازدید کند گفت: تصمیمی است که در این زمینه باید مجلس اتخاذ کند و ما معتقدیم که در اجرای پروتکل الحاقی و نهایی شدن توافق و در صورت ورود به مرحله اجرا مراکز حاکمیتی و نظامی باید مستثنی شوند.
وی در رابطه با این مسئله که مراحل سختی برای نگارش اولیه متن وجود دارد، گفت: مراحل سخت همین مواردی بوده که الان مطرح است. مقام معظم رهبری یک نکته ای را در یک زمانی مطرح کردند که اتمام توافق در زمان تعیین شده وحی منزل نیست لذا اشکالی هم ندارد تمدید شود و آنچه که برای ما مهم است این است که در این توافق دستاوردهای و منافع ملی ما حفظ شود اگر از زمان نیز عبور کردیم زمان تمدید می شود.
بروجردی در رابطه با سابقه تاریخی آمریکا در عهدشکنی ها در قراردادها در ایران همان گونه که آقای صالحی نیز بیان کردند که آمریکا در برخی از مذاکرات دبه کرده است گفت: آمریکایی ها ظاهرا در بحث فردو وقتی احساس کردند که امتیاز از دید آنها رقم بالایی است مطالب دیگری را بیان کردند و طبیعی است که توافق یک جاده دو طرفه است اگر بخواهند دبه دربیاورند ما نیز دبه درمی آوریم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی در رابطه با بازدید و بازرسی از کشتی که به یمن برای کمک فرستاده شده است، گفت: عربستان و کشورهای ائتلاف غیرقانونی که تشکیل شده است هیچ گونه حق بازرسی کشتی ایرانی را ندارند و نماینده سازمان ملل این موضوع را تصریح کرده است و توافق ما با سازمان ملل بندر خدیده در خلیج عدن در یمن است که آنجا پهلو بگیرد.