به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پایگاه اینترنتی موسسه مطالعات دریایی آمریکا اعلام کرد دریاسالار جیمز وینفلد روز سه شنبه در یک سخنرانی در مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل گفت آمریکا می کوشد سامانه های دفاع موشکی داخلی و منطقه ای را
برای مقابله با افزایش تهدیدات ارتقا دهد.
وی در این باره گفت :«ما باید تهدیدات ایران و کره شمالی را جدی بگیریم» و در عین حال متوجه این باشیم که ظرفیت ها و توانایی های کنونی آنها از لحاظ برد و دقت موشک ها محدود است.
وی افزود :«مثلا کره شمالی سال ها با تولید موشک های بالستیک که از زیردریایی بتوان آنها را شلیک کرد فاصله دارد».
وینفلد در این سخنرانی بارها گفت روسیه نباید از سامانه های دفاع موشکی منطقه ای در اروپا، که برای مقابله با ایران طراحی شده اند، نگرانی داشته باشد. وی گفت تعداد موشک های بالستیک معلوم از 1200 فروند به 6000 فروند افزایش یافته است -- البته بدون در نظر گرفتن موشک های چین یا روسیه -- که این مسئله ایجاب می کند برای مقابله با سلاح هایی که «قدرت جابجایی بیشتری دارند و دقیق تر هستند» و «می توانند به کشتی ها در دریا حمله کنند»، تعداد سامانه های دفاع منطقه ای افزایش یابد.
وینفلد گفت برای مقابله با این تهدید، نیروی دریایی آمریکا اکنون 33 فروند کشتی جنگی مجهز به سامانه موشکی اجیس Aegis در ناوگان سامانه دفاع موشکی جهانی خود دارد و در حال عمل کردن به تعهد خود برای استقرار چهار فروند از این کشتی ها در دریای مدیترانه برای دفاع در برابر موشک های بالستیک در این منطقه است. وی افزود استقرار سایت دفاعی «اجیس اشور « Aegis Ashore در رومانی برای دفاع هرچه بیشتر در برابر موشک هایی که از ایران شلیک می شود، یک امر بدیهی است.
وی اذعان کرد «معماری منطقه ای (برای یکپارچه سازی دفاع موشکی) یک روزه درست نشده است.» وینفلد در عین حال با اشاره به عملکرد سامانه اجیس و سامانه پدافند منطقه ای ارتفاع بالا (تاد) در آزمایش ها افزود:«ما سابقه ای عالی در این زمینه با سامانه های منطقه ای خود داریم».
وینفلد گفت همچنین دشمنان بالقوه آمریکا همین درک و شناخت را درباره عملکرد سامانه های دفاعی خود نخواهند داشت چون به اندازه ارتش آمریکا چنین آزمایش های فراوانی درباره سامانه های خود انجام نداده اند.
وی در خصوص خاورمیانه به امارات عربی متحده که یک یگان از سامانه تاد را خریداری کرده است، دستیابی کویت به سامانه پیشرفته پاتریوت 3 ، و اقدامات اخیر عربستان سعودی برای ارتقا دادن سامانه های دفاعی خود در برابر تهدیدات بالقوه ایران اشاره کرد.
وی افزود اقداماتی از این قبیل «پیام روشنی درباره بازدارندگی ارسال می کند» و هنگامی که متحدان و شرکا بخش بیشتری از بار سامانه دفاعی اجیس-مبنا را بر دوش می گیرند، کشتی های نیروی دریایی آمریکا برای پرداختن به ماموریت های دیگر آزادی بیشتری به دست می آورند. وینفلد در این خصوص ژاپن را نمونه ای از یک متحد نزدیک در حوزه سامانه موشکی معرفی کرد.
معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا همچنین درباره منطقه اقیانوس آرام گفت آمریکا و جمهوری کره برای استقرار سامانه تاد در شبه جزیره کره هنوز مذاکرات رسمی را آغاز نکرده اند. وی با تصدیق اینکه این مسئله در سئول جزو مسائل سیاسی حساس تلقی می شود گفت :و«ما این مسئله را با دقت بسیار بررسی می کنیم.»
وینفلد به فشارها بر وزارت دفاع آمریکا برای کاستن از هزینه ها در حوزه دفاع موشکی و پیگیری فناوری های نوین برای مقابله با تهدیدات اشاره کرد و گفت اکنون مقابله با تهدیدات با هزینه های کمتر ارزش سرمایه گذاری را دارد. وی به اظهارات ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نشستی در کنگره در سال گذشته اشاره کرد که وی در آن گفته بود نیروهای مسلح آمریکا اکنون برای ساقط کردن یک موشک اسکاد 3 میلیون دلاری باید از یک موشک تاد 11 میلیون دلاری استفاده کند.
معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت سلاح ریل گان (rail gun) و سلاح های انرژی هدایت شده (directed energy weapons) اکنون در مرحله تحقیق و توسعه هستند و با آنها می توان با هزینه بسیار کمتری به مقابله با تهدیدات پرداخت.
وی افزود آمریکا همچنین سرگرم بررسی راههایی برای بازدارندگی از حملات موشکی قبل از شلیک است.
وینفلد گفت :«نباید از دفاع موشکی منفعل شرمسار بود» که به گفته وی شامل کاهش آسیب پذیری نیرو، هشدار تاکتیکی و بازیابی و بازسازی می شود.
وی افزود هرچند هیچ سامانه دفاعی نمی تواند به کمال مطلق برسد، هدف بازدارندگی است که دشمنان بالقوه متوجه باشند که اگر حمله کنند «رنج خواهند برد اما گنجی به دست نخواهند آورد.