به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران روز شنبه در دوازدهمین همایش علمی گرامیداشت روز مهندسی معدن در دانشگاه امیرکبیر گفت: امروز همگان به این مساله اعتراف دارند که دانشگاهها در رشد وتکامل نیروی انسانی جوامع نقش کلیدی دارند اما مهندسین کشور متناسب با فناوریهای روز تحت تعلیم و تربیت قرار نمی گیرند.
هرمز ناصرنیا تصریح کرد: واقعیت این است که در بخش مهندسی کشور یک ضعف شاخص داریم و آن، عدم کارایی فارغ التحصیلان در بازار کار است، آنها چندین سال طول می کشد تا به عنوان مهندس در بازار، کارآیی داشته باشند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران معتقد است: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی آموزش سطوح کارگری کشور محسوب می شود اما به این موضوع توجه ندارد که این امر پیامدهای منفی بر جامعه تاثیر دارد.
ناصرنیا خاطرنشان ساخت: آماده سازی نیروی کار فقط در محیط دانشگاهی، نیاز کشور را پاسخ نمی دهد، بلکه بابت عدم آموزش نیروی کار، غفلت ها و سستی ها صورت گرفته و بروز و ظهور حوادث در محیط های مختلف کاری را باعث می شود.
وی یادآور شد: امروزه فارغ التحصیلان مقاطع پائین تر از جمله کاردانی و کارشناسی به منظور ارتقای سطح دستمزد به دنبال اخذ مدارک کارشناسی ارشد و دکتری هستند تا به این ترتیب فاصله درآمدی خود را جبران کنند.
این مقام مسئول ضمن نکوهش گرایش به مدرک گرایی گفت: افراد متخصص در بخشهای مختلف وابسته به مدرک خاص نیستند لازم است این نگرش تغییر یابد و تخصص و تبحر جایگاه خود را بازیابد.
احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز اظهار داشت: سیاست این دانشگاه تامین نیازهای اساسی کشور است و طبق آن سرمایه گذاری لازم را انجام می دهد.
وی افزود: معدن و متالورژی به عنوان یکی از اولویت های دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای سرمایه گذاری است و انتظار می رود در این زمینه حرکتهای موثری بیش از پیش صورت گیرد.
معتمدی در پاسخ به سخنان رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: خروجی هیچیک از دانشگاههای جهان بلافاصله در بازار کار حاضر نمی شوند و برای مثال از کشور آلمان نام برد که فارغ التحصیلان دانشگاهی حداقل 6 ماه باید آموزش داشته باشند.
وی لزوم بازآموزی را برای فارغ التحصیلان یادآور شد و گفت: روند رو به رشد علوم ضرورت باز آموزی را به دنبال دارد و نباید از آن غافل شد.
معتمدی آموزش مباحث روز جهان و در کنار آن تطبیق با نیازهای کشور را از وظایف مراکز تحصیلات تکمیلی دانست و افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر آمادگی دارد تا با کلیه بخشهای ذیربط همکاری داشته باشد.
این همایش یک روزه به مناسبت هفته معدن (یکم تا هفتم خرداد) از سوی انجمن علمی دانشجویی مهندسی معدن با همکاری دانشگاه امیرکبیر، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی این دانشگاه، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ، خانه معدن ایران، سازمان نظام مهندسی معدن و برخی سازمانها و تشکلهای ذیربط برپا شده است.