سید عماد حسینی در حاشیه آیین دانش آموختگی دانشجویان دانشکده نفت آبادان، افزود: هدف نهایی اجرای این سند، جلوگیری از هدر رفت سرمایه ها و افزایش درآمد ناخالص ملی است که از پارسال به چهار شرکت اصلی وزارت نفت ابلاغ شده است.
وی اظهار کرد: کمیته های اجرایی انجام این سند در چهار شرکت اصلی، شرکتها و مدیریتهای تابع وزارت نفت راه اندازی و شورای مرکزی نیز در معاونت مهندسی وزارت نفت تشکیل شده است.
حسینی، هدف از تدوین و ابلاغ این سند را صیانت از داراییهای فیزیکی صنعت نفت و کاهش حوادث ناشی از خوردگی دانست و گفت: کاهش خسارتهای مالی و زیست محیطی ناشی از خوردگی از دیگر اهداف این سند است.
یکی از مهمترین عوامل تخریب تجهیزات صنعتی، پدیده خوردگی است که به عنوان یکی از زیانبارترین آفتهای صنایع مطرح می شود.
این زیانها به حدی اهمیت دارد که تحقیق در حوزههای مربوط به فناوریهای مهار خوردگی، بخش عمده ای از پژوهشها و تحقیقات کشورهای پیشرفته را به خود اختصاص داده است.
این مطالعات به تدوین استراتژیها، قوانین، آیین نامه ها و روشهای مؤثری در زمینه پیشگیری و رفع اثرات خوردگی منجر شده است که تحت عنوان مدیریت خوردگی مورد مطالعه قرار میگیرند.
در کشور ما نیز به دلیل جایگیری صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در مناطق مستعد پدیده خوردگی، بررسی این پدیده و مدیریت آن، اهمیت بالایی دارد.