محمد حسین پرکره، مشاور عالی رئیس سابق دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با انتقاد به نحوه ادغام معاونت های دانشگاه آزاد گفت: ادغام معاونتها هرچند اقدامی پسندیده و عقلایی برای کوچک سازی و جلوگیری از اتلاف بیت المال است؛ اما نتیجه این تصمیم، کاملا غیرکارشناسانه و غیرمنطقی است.
وی ادامه داد: در ادغام معاونت های پرکاربرد و پراهمیت دانشجویی و فرهنگی باید با ظرافت و دقت عمل می شد؛ چرا که هم معاونت فرهنگی و هم معاونت دانشجویی از اهمیت ویژه ای در نظام آموزشی دانشگاه ها برخوردار هستند؛ اما در مقابل با توجه به وسعت دانشگاه آزاد بهتر بود معاونت ورزشی که از حجم کاری کمتری نسبت به دو معاونت مذکور برخوردار است با معاونت دیگری ادغام مي گردید و یا حداقل به یک اداره کل مستقیم تبدیل می شد؛ چرا که حتی بر اساس شواهد ظاهری نیز درصد ناچیزی از مشغولین در دانشگاه آزاد ورزشکار هستند و درصد کمتری به صورت حرفه ای ورزش می کنند، با این وجود کاملا مبرهن است که حدود ۹۰ درصد از حاضرین در دانشگاه آزاد دانشجو می باشند.
چه لزومی دارد که دانشگاه آزاد معاونت پارلمانی داشته باشد؟/ کوچک سازی معاونت بین الملل
مشاور عالی رئیس سابق دانشگاه آزاد در خصوص معاونت امور مجلس نیز تصریح کرد: اگر بنا بر کوچک سازی است چه لزومی دارد که دانشگاه آزاد معاونت پارلمانی داشته باشد؟ مگر قرار است دانشگاه آزاد در حوزه مجلس اقداماتی انجام دهد؟ با وجود ادغام دو معاونت مهم دانشجویی و فرهنگی، معاونت پارلمانی همچنان در جای خود قرار گرفته است، آیا نحوه و میزان تعامل دانشگاه آزاد و مجلس به مقداری هست که نیاز به وجود یک معاونت برای این ارتباط باشد؟ سوالی که اینجا مطرح می شود این است که معاونت دانشجویی و فرهنگی اهمیت بیشتری دارند یا معاونت مجلس؟ به نظر می رسد دانشگاه آزاد برای حفظ معاونت مجلس بنای دیگری غیر از بنای علمی و آموزشی دارد؛ چرا که تجربه نشان داده است یک اداره کل هم می تواند در تحکیم ارتباط مجلس و دانشگاه مذکور موثر باشد.
پرکره خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه آزاد بارها در خصوص جذب دانشجویان خارجی، جلوگیری از خروج دانشجویان ایرانی و بازگرداندن مغزها به داخل کشور مانورهای رسانه ای داشته اند به عبارتی دیگر یکی از بهانه های دانشگاه آزاد برای افزایش افسار گسیخته ظرفیت پذیرش دانشجویان، جلوگیری از خروج مغزها از کشور بوده است با این تفاسیر برخلاف این ژست های رسانه ای که اتخاذ می شود معاونت بین الملل دانشگاه آزاد در جریان ادغام های جدید به یک مرکز کوچک تبدیل شده است؛ لذا تکمیل پازل ها مذکور بیانگر این مطلب است که دانشگاه آزاد اهداف دیگری از این تغییر و تحولات دنبال میکند.
تشکیل سازمانها رای آور و انتخاباتی در دستور کار دانشگاه آزاد
وی خاطرنشان کرد: وقتی حوزه اختیارات و امکانات یک فرد باندی و جناحی که چند صباحی در عرصه سیاسی کشور با جریان انحراف جولان داد و حالا دست به دامن آقای هاشمی شده بیشتر از قبل می شود؛ اختیارات معاونت کم کاربرد پارلمانی همچنان با قدرت ادامه می یابد و معاونت ورزش بدون توجه به سلامت عمومی دانشجویان، فقط با هدف جذب چهره های محبوب ورزشی پابرجا می ماند آیا اهدافی غیر از تشکیل سازمان ها رای آور و انتخاباتی در دستور کار دانشگاه آزاد قرار دارد؟ چرا معاونت هایی که جنبه تبلیغاتی و ارتباط برون سازمانی دارند همچنان فعالند؛ اما حوزه های اساسی مثل معاونت دانشجویی و فرهنگی که اهم فعالیت های مرتبط با دانشجویان در این دو حوزه است ادغام می شوند؟
مشاور عالی رئیس سابق دانشگاه آزاد ادامه داد: در زمان فرهاد دانشجو راه اندازی معاونتی برای فعالیت های اقتصادی به منظور کاهش شهریه ها و افزایش درآمدهای غیر شهریه ای به هیات امنا پیشنهاد شد که با مخالفت آقای هاشمی مواجه شد حالا چه شده است که آقایان به فکر راه اندازی معاونت اقتصادی افتاده اند؟ چرا در آستانه انتخابات این ترکیب جدید و عجیب شکل گرفته است؟
پرکره روند حرکتی دانشگاه آزاد را برخلاف دستورات مقام معظم رهبری دانست و ادامه داد: این دانشگاه مدتهای مدیدی است که به یک باشگاه بزرگ سیاسی تبدیل شده لذا از مجلس محترم تقاضا داریم ضمن بررسی موضوعی این ادغام های هدفدار نسبت به تحقیق و تفحص اقدامی جدی و غیر تبلیغاتی انجام دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در ضمن ستاد تخریب منتقدان که در اطراف آقای میرزاده جولان می دهند برای فرار از پاسخ به سبک بگم بگم های بی اساس از بریده شدن دست ها از بیت المال خبر می دهند، پیشنهاد می شود هرگونه اقدامی که در این راستا انجام داده اند را به اطلاع مردم برسانند تا مردم خود به قضاوت بپردازند.