به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، حمیدرضا رشیدی نژاد گفت: دستگاه های امحاء زباله از سال های قبل در بیمارستان ها وجود داشته اما به دلیل نبود شرکت های سرویس دهنده این دستگاه ها در کرمان برای رفع مشکلات فنی، روند جمع آوری و امحاء زباله به خوبی صورت نمی گرفت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای رفع این مشکل از سال گذشته برنامه مطالعاتی را در دستور کار قرار داد که پس از انجام مطالعات اولیه، مسئولان به این نتیجه رسیدند جمع آوری و امحاء ( غیر عفونی کردن) زباله های بیمارستانی به شرکت هایی که توانایی این کار را دارند واگذار شود.
وی اضافه کرد: بر اساس این طرح از این پس زباله های عفونی بیمارستانی توسط شرکت خصوصی غیر عفونی و سپس شهرداری کرمان این زباله ها را همانند زباله های دیگر دفع می کند.
رشیدی نژاد از همفکری کارشناسان بازرسی کشور تشکر کرد و گفت: با همکاری خوب آنها جهت انجام امور واگذاری به بخش خصوصی، دانشگاه در حال حاضر بسته ارائه واگذاری امحاء زباله های بیمارستانی به بخش خصوصی را فراهم کرده که بزودی این امر محقق خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در نشست هایی که دانشگاه علوم پزشکی کرمان با مسئولان شهر از جمله شهرداری و شورای شهر برگزار کرده و بر اساس توافق صورت گرفته، دانشگاه طبق یک بازه زمانی مشخص این کار را تحقق می بخشد و در آینده نزدیک شاهد واگذاری امحاء زباله های بیمارستانی به بخش خصوصی و جمع آوری صحیح آنها خواهیم بود.
وی دلیل طولانی شدن واگذاری کار جمع آوری و امحاء زباله های بیمارستانی به بخش خصوصی را، محدودیت شرکت هایی که در این زمینه تجربه دارند دانست و گفت: در کشور کمتر از ۱۰شرکت در زمینه امحاء زباله وجود دارد و این امر باعث کندی روند واگذاری شده است.
معاون درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: در ضمن پس از این واگذاری نظارت دانشگاه علوم پزشکی بر بخش های خصوصی و غیر دانشگاهی (مراکز بستری و سرپایی) که تولید کننده زباله های عفونی هستند قوی تر و جدی تر خواهد بود.
رشیدی نژاد گفت:به طور متوسط بیمارستان های بزرگ بین ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم روزانه زباله بیمارستانی تولید می کنند، که لازم است امحاء شود.
وی اضافه کرد: بر آورد هزینه سالیانه برای امحاء زباله های بیمارستانی حدود ۱۰ میلیارد ریال در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.