به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز اعلام کرد که فعالیتهای شیلاتی در ایران توسط روسها رونق یافت و عایدات آن به ویژه در بخش ماهیان خاویاری نیز در ابتدا نصیب روسها شد.
بخش شیلات در سال 1350 از وزارت منابع طبیعی منفک شد و زیر نظر وزارت دفاع قرار گرفت.
این روند ادامه داشت تا اینکه در سال 1360 شرکت سهامی شیلات و شرکت سهامی شیلات جنوبی در هم ادغام شدند و از ترکیب آنها شرکت سهامی شیلات ایران به وجود آمد که زیر نظر وزارت کشاورزی فعالیت میکرد تا اینکه در سال 1366 به فرمام امامخمینی(ره) شرکت سهامی شیلات ایران از وزارت کشاورزی منتزع شد و تحت نظر وزارت جهاد سازندگی قرار گرفت که بعدها با ادغام دو وزارتخانه کشاورزی و جهاد سازندگی، شرکت سهامی شیلات به سازمان شیلات تغییر نام یافته و در قالب وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.
عمده فعالیتهای شیلات در دو بخش صید و صیادی و پرورش آبزیان است که در بخش اقتصاد دریامحور پرورش آبزیان در قفس نیز مورد توجه قرار گرفته است.
در این گزارش سعی شده به وضعیت ذخایر و فعالیتهای شیلاتی در آبهای ساحلی و فراساحلی ایران اشاره شود.
همچنین به میزان تولید محصولات شیلاتی از منظر صید و صیادی و انواع گونههای خوراکی و غیرخوراکی در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان تا اقیانوس هند نیز اشاره شده است.
در ادامه گزارش به مشکلات عمومی صیادان کشور و معضلاتی نظیر پدیده کشند قرمز در خلیج فارس و شانهدار مهاجم در دریای خزر نیز پرداخته شده و در پایان نیز راهکارهای مربوط به هریک از موارد یاد شده نیز ارائه شدهاند.