به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مرتضی سرمدی امروز در همایش گرامیداشت سالروز خلق حماسه سیاسی در انتخابات دولت تدبیر و امید در جمع دانشگاهیان عمده ترین ویژگی دولت یازدهم را حل مشکلات مردم به صورت واقعی برشمرد و گفت: حل مشکلات مردم نیازمند عقلانیت مدیریت و برنامه ریزی است؛ بنابراین باید از اقدامات نمایشی و تصنعی اجتناب کرد.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه باور داریم یکی از مولفه های قدرت دیپلماسی است باید خود را نسبت به ملزومات آن پایبند بدانیم، افزود: اتفاقی که طی سال های گذشته رخ داده و امروز نیز سایه این نگاه همچنان باقی است این است که برخی دیپلماسی را بر مبنای تقابل گذشته اند؛ در صورتی که آنچه که در مسئله دیپلماسی حائز اهمیت می باشد تعامل است و نه تقابل.
قائم مقام وزیر امور خارجه ادامه داد: چنانچه کسی بر دیپلماسی باور ندارد باید تعامل را کنار بگذارد؛ اما باور دولت یازدهم تعامل می باشد و در استثنائات اصل بر تقابل خواهد بود.
سرمدی ضمن اشاره به اینکه دولت یازدهم بنا دارد مشکلات اقتصادی مردم را با هزینه اندک بر طرف کند، خاطرنشان کرد: چنانچه باور داریم در حوزه شخصی هر اقدامی را که انجام می دهیم کم هزینه باشد در حوزه ملی نیز باید بر کم هزینه بودن اقدامات خود خاصه در بحث سیاست خارجه توجه کنیم.
وی حوزه سیاست خارجی را دو حوزه خصومت و رقابت دانست و گفت: ما می توانیم غیر دقیق کار کنیم و بر خود هزینه های بسیاری را وارد آوریم.
قائم مقام وزارت امور خارجه با بیان این مطلب که نباید اجازه دهیم تفاوت ها در میان ما بروز کند، بیان داشت: به طور مثال طی یک سال اخیر مشاهده می کنید که اصطلاح نظر در حوزه کشورهای خلیج فارس بین امارات و بحرین علیه قطر به وجود آمده است؛ این اختلافات منحصر به یک سال اخیر نیست در گذشته نیز وجود داشته است اما به دلیل در نظر گرفتن منافع بروز نمی یافت.
وی تاکید کرد: در حوزه سیاست خارجی موظف هستیم سیاست هایی را اتخاذ کنیم که کمترین هزینه ملی را در بر داشته باشد و باید بتوانیم اهداف سیاست خارجی خود را به درستی پیش ببریم.
سرمدی افزود: مشاهده می کنید که با چند حرکت دقیق و حضور روحانی در سازمان ملل طی مدتی کوتاه سیاست خارجی ما در جهان شنیده شد کار اولیه سیاست خارجی در ابتدای دولت این بود که بستر مناسب برای حرکت سیاست خارجی را فراهم کند زیرا نمی توان در فضایی تنگ سخن خود را به دیگران بگوییم.
قائم مقام وزارت امور خارجه تصریح کرد: عدم دقت و عدم رعایت نکات ظریف در دیپلماسی در گذشته باعث شده بود در دوران شکوفایی انقلاب در منطقه و در جهان دچار انسداد شویم و صدای سیاست خارجی ما شنیده نشود و مشاهده می کنید که در این دولت به گونه ای عمل شد که امروز سیاست خارجی ما در جهان شنیده می شود.
سرمدی در ادامه خاطرنشان کرد: در برخی سخنانی را که در رابطه با مذاکرات هسته ای در کشور مطرح می شود چند نکته لحاظ نمی شود به طور مثال برخی عنوان می کنند هسته ای بهانه است اصل مسئله چیز دیگری است. حال چنانچه به واقع این امر بهانه است پس چرا نباید ما بهانه را از دست دشمنان خود بگیریم.
وی ادامه داد: در دنیا اصلی ترین بحثی که در محافل سیاسی مطرح می شود این است که جایگاه ایران پس از توافق باید محدود و مهار شود؛ بنابراین اصل نگرانی اسرائیل و برخی کشورهای منطقه جایگاه ایران در سطح جهان و منطقه می باشد و بسیاری عنوان می کنند پس از توافق باید با ایران قدرتمند چه کرد.
وی با تاکید بر اینکه تیم هسته ای با توجه کامل به تمام خطوط قرمز به مسیر خود ادامه می دهد، تصریح کرد: این حرکت در بستر یک تصویر کلی است و این تصویر یک دولت در هم ریخته نیست؛ بلکه اینها اقداماتی است که دولتی که نظامش در اوج قدرت می باشد انجام می دهد و این مسائل در شرایطی رخ می دهد که تمامی کشورها عنوان می کنند محال است در منطقه مشکلی حل شود بدون حضور ایران.
قائم مقام وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: احساس می کنیم ایران به درجه ای از قدرت رسیده که دوستدارانش خواهان تثبیت این قدرت هستند تا در شرایط بین المللی به کمک آنان آید.
وی بااشاره به اینکه ما دارای جایگاهی هستیم که توانایی هدایت جهان اسلام را دارد، گفت: ایران نشان داد که نمی خواهد قدرتش را در جهت فتنه و جنگ به کار اندازد بلکه می خواهد قدرتش را در مواجه با تروریست قرار دهد و امروز تمام دنیا مشاهده می کنند که ایران برای حل مشکلات منطقه به جای جنگ روش مذاکره و گفتگو را برگزیده است و این همان پیامی است که انقلاب اسلامی به جهان مخابره می کند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از دستاوردهای هسته ای ما مورد معامله قرار نمی گیرد، تصریح کرد: در برنامه هسته ای ایران به سوخت ۲۰ درصد نیازی نیست چه ایرادی دارد زمانی که در یک برنامه یک مسئله اصل نیست آن را بدهیم و در مقابل تحریم ها برداشته شود.
سرمدی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: اهتمام جدی داریم که وضعیت منطقه به سمت آرامش حرکت کند و راه حل آن راه حل عقلانی است که امروز جمهوری اسلامی ایران بر آن تاکید دارد.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از رویکردهای سیاست خارجی کشور تحقق توسعه اقتصادی است و معتقدیم تولید افزایش نمی یابد مگر به بازارهای بین المللی دست یابیم و امید است سیاست خارجی ما بتواند برای فعالین اقتصادی فضایی را فراهم کند تا آنان بتوانند خارج از مرزها فعالیت کنند.