آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۹۱۲۳

نهمین دوره آموزش خط نستعلیق در تونس آغاز شد

مراسم افتتاحیه نهمین دوره آموزش خط نستعلیق و آيين اختتامیه هشتمین دوره آن كه با عنوان یادواره استاد میرعماد الحسنی برگزار شد، توسط رایزنی فرهنگی ایران در تونس برگزار شد.

 

 

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»به نقل از  اداره‌كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين مراسم روز گذشته 25 خرداد و با حضور هنرآموزان و جمعی از اساتید هنر در محل رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

صادق رمضانی‌گل‌افزانی، رایزن فرهنگی ایران در تونس در آغاز اين مراسم که مزین به تابلوهای خط فارغ‌التحصیلان دوره هشتم بود، در سخناني با اشاره به نقش خط به عنوان یکی از حلقه‌های پیوند تمدنی، از برگزاری کارگاه آموزش خط نستعلیق در هفته اول ماه مبارک رمضان با همکاری وزارت فرهنگ تونس و اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با تدريس استاد مجید جدیدی، خبر داد.

وي هدف از آموزش خط نستعلیق توسط رایزنی فرهنگی کشورمان را تعمیق روابط فرهنگی هنری میان دو ملت متمدن و مسلمان ایران و تونس ذکر کرد و گفت: در طول هشت دوره آموزشی، استعدادهای بسیار خوبی را در فراگیری خط نستعلیق فارسی در تونس کشف کرده‌ایم که امیدواریم آثار آنان در آینده‌ای نه چندان دور در نمایشگاه‌های بین‌المللی خط در تهران و کشورهای دیگر ارايه شود.

پس از آن مصطفی بروجردی، سفیر كشورمان در تونس، با حضور در جايگاه سخنراني اظهار كرد: بزرگ‌ترین نعمتی که خداوند به انسان عطا کرده است، قدرت نوشتن است تا به وسيله آن علوم خود را به ثبت برساند و اگر نوشتن نبود، هرگز تمدن و فرهنگ، قابل درک و در دسترس نبود.

وي در ادامه با اشاره به آیه شریفه (ن والقلم وما یسطرون) و تأکید بر صیانت از دانش با کتابت آن، افزود: مسلمانان از همان آغازین اسلام به آموزش خط اهتمام داشتند و دلیل آن این بود که خط را هنری زیبا و از مصادیق تمدن اسلامی یافتند.

بروجردی گفت: شروع توجه به فراگیری هنر خط در اسلام با انگیزه دینی و علاقمندی مسلمانان به حفظ و کتابت قرآن و سیره پیامبر (ص) بود که در این زمینه نقش ایرانیان در نشر علوم مختلف و به ویژه علوم و معارف اسلامی قابل توجه است.

سفیر كشورمان همچنين خط نستعلیق را از زیباترین خط‌ها دانست و از آن به عنوان عروس خط اسلامی نام برد و گفت: بزرگانی چون استاد علی تبریزی و استاد میرعماد حسنی، در پایه‌گذاری و تحول این خط نقشی بسیار اساسی داشتند.

در ادامه استاد الجیلانی الغربی، استاد این دوره‌های آموزشی، به موفقیت برگزاري این دوره‌ها اشاره کرد و گفت: توانمندی‌های فوق‌العاده‌ای را در طول این چندین دوره شناسایی کردیم و به جرأت می‌توان گفت که این افراد از خطاطان بزرگی در زمینه خط نستعلیق در آینده خواهند بود.

وی با بیان این نکته که در داخل اتوبوس‌ها و بر دیوار خیابان‌ها و در تابلوهای هنری که امروز در بازارهای تونس عرضه می‌شود، نمونه‌هایی از خط نستعلیق ایرانی را می‌بینیم که گویای تلاش‌های موفق فارغ‌التحصیلان همین دوره‌هایی است که در محل رایزنی فرهنگی ایران برگزار می‌شود، نشر و آموزش این خط را در ترویج هنر اسلامی حايز اهمیت فراوان خواند و آن را وظیفه‌ای مهم بر دوش هنرآموزان و هنرمندان و خطاطان دانست.

سپس فرج ابراهیم، از اساتید برجسته خط و فارغ‌التحصیل دانشگاه الزیتونه، با ارايه مقاله‌ای علمی با عنوان «الحلیه الشریفه» و با استناد به فرمایش پیامبر (ص) که فرمودند: «انا مدینه العلم و علی بابها» از یکی دیگر از هنرهای اسلامی که می‌توان آن را «تابلوی اسلامی» نامید سخن گفت و اظهار كرد: ویژگی تابلوی خط حلیه شریفه آن است که با نام خداوند و پیامبر(ص) زینت داده می‌شود.

وی با نشان دادن نمونه‌هایی از تنوع آن در طول تاریخ اسلامی، نقش ایرانیان در ایجاد تحولی عظیم در زیبایی خطوط اسلامی را مورد نظر قرار داد و گفت: ایرانیان با درک والایی از اسلام بر جسم هنر که سیری نزولی را طی می‌کرد، لباسی اسلامی و بسیار زیبا پوشاندند و آن را به اوج تعالی رساندند.

بنا بر اعلام اين خبر، در دوره هشتم آموزش خطاطي رايزني فرهنگي ايران در تونس، تعداد 15 هنرآموز پس از سه ماه آموزش فشرده و به مدت هفته‌ای دو ساعت، موفق به اخذ گواهینامه شدند و دردوره نهم نیز تعداد 30 نفر به مدت سه ماه در مدت دو ساعت در هفته برای هر یک از دو سطح ابتدایی و عالی، با اصول خط نستعلیق آشنا خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار