سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در واکنش به سخنان رئیس جمهور در پذیرش پروتکل الحاقی گفت: 127 کشور به پروتکل الحاقی پیوسته اند که بیش از 50 کشور فعالیت هسته ای ندارند بنابراین نباید این کشورها در شاخص ایران سنجیده شوند.
وی در ادامه افزود: کشورهایی که هیچ نوع فعالیت هسته ای ندارند حال چه پروتکل الحاقی داشته باشند چه نداشته باشند هیچ تأثیری بر این کشورها نخواهد داشت.
نقوی در ادامه بیان داشت: جمعی دیگر از این کشورها که پروتکل الحاقی را پذیرفته اند هیچ مرکز و تأسیسات هسته ای ندارند و تنها فعالیت آنها یه داشتن چند مرکز تحقیقاتی راکتور منجر می شود و در این مراکز به تحقیقات می پردازند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس بیان کرد: تعداد کمی از کشورها هستند که پروتکل الحاقی را پذیرفته اند و صاحب فعالیت هسته ای هستند و این تعداد همچون امریکا حق تفحص خود را حفظ کرده اند و پروتکل الحاقی بومی را پذیرفته اند و این بدین معنا است که این معدود کشورها پروتکل الحاقی را در داخل کشور خود آورده اند و بیان داشته اند برای مثال این ماده پروتکل را قبول نداریم و آن ماده را با شاخصههایی میپذیریم.
نماینده مردم ورامین در خانه ملت با بیان این مطلب که قرار دادن ایران در این شاخص که طبق بقیه کشورها ایران باید پروتکل الحاقی را بپذیرد شاخص درست و قابل استنادی نیست گفت: حرف ملت این نیست که پروتکل الحاقی را نباید پذیرفت بلکه حرف ما این است که پروتکل الحاقی باید بر اساس فعالیت هسته ای بومی خودمان و با حفظ حق تفحص بپذیرفته شود.
وی گفت: پروتکل الحاقی موضوع قابل قبولی برای پذیرش آن توسط ایران نیست چراکه کشور ما متفاوت با سایر کشورها است.
نقوی حسینی بیان کرد: کشورهایی نیز پروتکل الحاقی را با حق حفظ مراکز نظامی خود پذیرفته اند کشورهایی هستند که در دایره مورد نظر امریکا قرار دارند و این درحالی است که ما در مقابل امریکا قرار داریم و نباید ما را با کشورهایی مقایسه کنند که در حلقه آمریکا قرار دارند.
وی با اشاره به پذیرفتن پروتکل الحاقی از سوی کشور هندوستان اشاره کردو گفت: هندوستان از کشورهایی است که پروتکل الحاقی را پذیرفته، این درحالی است که هندوستان در حلقه و چنگ آمریکا قرار دارد.
نقوی با تأکید بر این مطلب که پذیرش پروتکل الحاقی برای ایران بسیار خطرناک است گفت: طبق پروتکل الحاقی همه امور کشور در اختیار غرب قرار خواهد گرفت و اگر چنانچه بازرسان آژانس ادعا کنند که در زیر ساختمان مجلس فعالیت های هسته ای انجام می پذیرد و ما نسبت به این موضوع تردید داریم، بیان همین لفظ تردید به بازرسان اجازه می دهند از این مکان ها بازدید صورت گیرد.
وی در ادامه بیان کرد: غربی ها همواره به دنبال دست یافتن توافق خوب از منظر خودشان هستند، یا می توانند به توافق خوب خود دست یابند و یا نمی توانند. اگر غربی ها در مذاکرات به توافق خوب خود دست بیابند که امیدواریم با پافشاری تیم هسته ای این خواسته غرب محقق نشود. امریکایی ها طراحی کرده اند که ایران مقصر نرسیدن به توافق در مذاکرات به جهانیان معرفی شود و دعوای امروز آنها بر سر این است.
نقوی حسینی گفت: اعضای تیم هسته ای کشورمان باید به گونه ای عمل کنند که عکس این خواسته امریکا در مذاکرات حاصل شود و اگر مذاکرات به شکست منتهی شود مقصر امریکایی ها شناخته شوند و این کار در گفتگو ها و اظهار نظرها بدست خواهد آمد.
عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما باید در رایزنی ها به گونه ای رفتار کنیم که روند توافق را به سمت خود تغییر دهیم ولی زمانی که یک مسئولی در کشور در پشت تریبون بیان می کند که پذیرش پروتکل الحاقی موضوع بدی نیست فردا اگر در مذاکرات به نتیجه نرسیم این ایران است که مقصر شناخته خواهد شد و این بازی غلطی است که مسئولان در حال انجام آن هستند.
نقوی حسینی در ادامه به طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای که قرار است در یکشنبه آنیده در دستور کار نمایندگان در صحن علنی قرار گیرد اشاره و تصریح کرد: تیم مذاکره کننده باید از پشتیبانی ملت ایران برخودار باشد و مجلس نماد ملت ایران محسوب می شود و وقتی مجلس وارد صحنه می شود و خطوط قرمز را تعریف می کند و بر اجرای توافق نیز ناظر قرار می دهد و می خواهد که دولت گزارش به مجلس دهد تیم مذاکره کننده در مذاکرات تقویت می شود و می تواند در مذاکرات پتک پشتیبانی ملت را بالا نگاه دارد و خطاب به 5+1 بیان کند اگر نخواهید منافع و حقوق ما را رعایت کنید نماد ملت اجازه توافق را به ما نخواهد داد و باید از این حربه استفاده کند. همان گونه که امریکایی ها از حربه کنگره در مذاکرات بهره می گیرد.