فواد ایزدی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، بااشاره به بحث پروتکلالحاقی گفت: کشورهایی که پروتکلالحاقی را اجرا کرده اند، برخی از آنها نه تنها انرژیهستهای ندارند، بلکه در آینده هم با توجه به اینکه کشورهای ضعیفی هستند، نمیتوانند دست یابند، این کشورها بدلیل کمکهای مالی آمریکا، پروتکل را پذیرفته و اجرا کردند.
وی تصریح کرد: پروتکل الحاقی یک پروژه آمریکایی است که بعد از جنگ عراق طراحی شده و درصددند که این طرح را در جهان برای برهم زدن امنیت کشورها گسترش دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این که کشورهایی که پروتکل را پذیرفته اند وضعیت آنان مشخص است، اظهار داشت: آمریکا، چین، فرانسه و روسیه پروتکل را اجرا کرده ولی متاسفانه متنNPT به طور رسمی حق انرژی هستهای برخی کشورها را با توجه به ساخت بمب هستهای به رسمیت شناخته است.
وی افزود: برخی دیگر از کشورها مانند برزیل وضعیتی همچون کشورما رادارد، یعنی دارای انرژی هستهای بوده ولی پروتکل را نپذیرفتند، چرا که مباحث امنیتی برایشان مهم است.
ایزدی در پایان با بیان اینکه این کشورها میدانند که پروتکل الحاقی در واقع حاکمیت ملتها را زیر سوال میبرد، راه صحیح را انتخاب کرده و نپذیرفتهاند، خاطر نشان کرد: کشورهای دیگر نیز مانند ژاپن هم انرژی هستهای را داراست و هم اینکه پروتکل الحاقی را امضا کردند که البته این کشورهم نمیتواند الگوی مناسبی برای ما قرار بگیرد چراکه آمریکاییها در ژاپن 60، 70 پایگاه نظامی مستقر داشته و با این کشور مشکلی ندارند.