آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۰۷۰۴

احتمال ائتلاف عدالت و توسعه با حرکت ملی در ترکیه

وزیر اقتصاد ترکیه از احتمال دستیابی احزاب عدالت و توسعه و حرکت ملی به توافق برای تشکیل دولت ائتلافی خبر داد.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»،‌به نقل از روزنامه حریت ، وزیر اقتصاد ترکیه از احتمال دستیابی احزاب عدالت و توسعه و حرکت ملی به توافق برای تشکیل دولت ائتلافی خبر داد.



نهاد زیبکچی در گفتگو با خبرنگاران گفت: شخصا برای تصمیم گیری در این باره صلاحیت و وظیفه ای ندارم ولی افکار عمومی ترکیه امکان دستیابی احزاب عدالت و توسعه و حرکت ملی به توافقی درباره تشکیل دولت ائتلافی را آسان تر می دانند.


زیبکچی که در انتخابات اخیر از حزب عدالت و توسعه به عنوان نماینده شهر دنیزلی انتخاب شده است ، گفت : بازارهای ترکیه مایلند ائتلاف بزرگی از احزاب عدالت و توسعه و حزب جمهوریخواه خلق تشکیل شود اما من نیز به عنوان شهروند ترکیه بر این باورم که ائتلاف احزاب عدالت و توسعه و حرکت ملی آسان تر به نظر می رسد.


امروز همزمان با آغاز فعالیت مجلس جدید ترکیه و برگزاری مراسم سوگند نمایندگان، این سخنان زیبکچی توجه محافل خبری را در باره احتمال باز شدن گره کور چگونگی ائتلاف برای تشکیل دولت جدید ، به خود جلب کرد.



بر اساس قوانین ترکیه پس از برگزاری انتخابات پارلمانی اگر یک حزب اکثریت قاطع کرسیها را توانست به دست بیاورد ، دولت جدید را تشکیل می دهد و رهبر آن حزب نیز به عنوان نخست وزیر انجام وظیفه می کند.


در صورتیکه آرای هر یک از احزاب کمتر از نصف به علاوه یک کل نمایندگان مجلس باشد ، احزاب سیاسی برای تشکیل دولت باید ائتلاف کنند و نتایج انتخابات 17 خرداد ماه گذشته نیز چنین ترکیبی را دارد.


حزب حاکم عدالت و توسعه اگر چه اکثریت نسبی آرا را در انتخابات پارلمانی اخیر کسب کرده است ، ولی به تنهایی قادر به تشکیل دولت نیست و ناچار به ائتلاف با احزاب رقیب است ، احزابی که تمایل چندانی به ائتلاف ندارند .


براساس قانون اساسی ترکیه، در صورتیکه احزاب برای تشکیل دولت به توافق نرسند ، رئیس جمهور این کشور اجازه دارد که پارلمان را منحل کند و برپایی انتخابات دوباره را در دستور کار قرار دهد.


در انتخابات اخیر ترکیه ، نمایندگان چهار حزب به پارلمان ترکیه راه یافته اند. حزب عدالت و توسعه معرف به اسلامگرایان 258 نماینده ، حزب جمهوریخواه خلق 132 نماینده ، حزب حرکت ملی (ملی گرای ترک) 80 نماینده و حزب دمکراتیک خلق ها(حزب کردی) نیز 80 نماینده وارد مجلس کرده است .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار