به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» شبکه تلویزیونی العربیه، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین همتای روسی اش بر اهمیت حفظ موضع مشترک قدرت های بزرگ در مذاکرات هسته ای با ایران تاکید کردند. دور سرنوشت ساز مذاکرات هسته ای همزمان با خوشبینی محتاطانه آمریکا آغاز می شود. یک مقام آمریکایی همزمان از احتمال تمدید کوتاه مدت مذاکرات هسته ای با ایران خبر داد.
ریاض عاشور گزارشگر شبکه العربیه گفت: اصرار آمریکا بر اطمینان یافتن از انگیزه های ایران درباره تحقیقات هسته ای باعث شد جان کری از محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود بخواهد تا اثبات کند تحقیقات گذشته در زمینه نظامی نبوده است، یعنی از آینده مشکوک تحقیقات هسته ای خود تبری بجوید. جان کری از سخنان خود که باعث نگرانی متحدان واشنگتن شده بود، عقب نشینی کرد. به نظر می رسید واشنگتن توجهی به فعالیت های هسته ای ایران در گذشته ندارد و می خواهد به هر قیمتی به توافقنامه برسد و هدف اصلی در مذاکرات را نادیده بگیرد.
در ادامه این گزارش آمده است: مقامات کشورهای متحد آمریکا می گویند ممکن است تهران از اشتیاق باراک اوباما و جان کری برای توافق با ایران استفاده کند تا امتیازاتی از واشنگتن بگیرد. بر اساس این توافقنامه تهران باید فعالیت های هسته ای خود را دستکم به مدت ده سال در برابر کاهش تحریمهای بین المللی، محدود کند. احتمالا مذاکرات به ماه ژوئیه کشیده خواهد شد و شانس شکست مذاکرات بیشتر از موفقیت آن است.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود توافقنامه نهایی شامل چهل تا پنجاه صفحه باضافه چند پیوست باشد. این توافقنامه جدول زمانی برای لغو تحریمها و تعهدات ایران را تعیین خواهد کرد و سازوکاری را برای تعامل با نقض توافقنامه از سوی دو طرف در نظر خواهد گرفت. از جمله مسایل بغرنج در این توافقنامه، اعمال مجدد تحریمهای سازمان ملل، کاهش ذخایر اورانیوم ایران، تحقیقات ساخت نسل جدید دستگاه های سانتریفوژ، بازرسی از تاسیسات نظامی این کشور است. محافظه کاران بازرسی از تاسیسات نظامی را از جمله امتیازات بزرگ می دانند. (آیت الله) علی خامنه ای رهبر ایران تاکید کرد این کشور به خط قرمزها پایبند است و اجازه ورود بازرسان به مواضع نظامی داده نخواهد شد.