به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی مرکر پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز با بیان این مطلب که استفاده از آب شور و لب شور در کشورهای مختلف دنیا امری متداول است، افزود: کشت گیاهان مقاوم به شوری و صادرات محصولاتی نظیر جلبک توسط کشوری مانند کره جنوبی، حکایت از کشت گیاهان مناسب با آب شور دریا را دارد که موفقیت در امر اشتغال و درآمد را برای این نوع کشورها دربرداشته است. از آنجا که ایران در کمربند خشک جهانی واقع است و منابع آب شیرین محدود دارد، استفاده از آب دریا برای فعالیتهای کشاورزی و شیرینسازی آب از مهمترین برنامههای توسعهای به شمار میرود.
در این گزارش سعی شده به امکان استفاده از آب دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان در جهت توسعه کشاورزی پرداخته شود. همچنین تجربیات سایر کشورهای منطقه و جهان در این گزارش آورده شده است. به همین ترتیب به موضوع شیرینسازی آب دریا و ایجاد کارخانههای آب شیرینکن در ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان و خزر پرداخته شده و هزینه تولید یک مترمکعب آب شیرین در ایران با سایر کشورها مقایسه شده است.
اگر چه وقوع خشکسالیها باعث شده که کشور با مشکلات کمبود آب به صورت جدیتری مواجه شود، اما محدودیتهای منابع آب از یک سو و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی و تخلیه ضایعات و پسماندها در منابع آبی از سوی دیگر، در حال تضعیف مستمر این منبع حیاتی است. جمهوری اسلامی ایران به دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک و نیمهخشک جهان در زمره کشورهایی با محدودیت منابع آب قلمداد میشود و به همین دلیل این ماده حیاتی در ایران، یکی از مهمترین ارکان توسعه کشور است که توسعه سایر بخشها در گروی بهرهبرداری پایدار از آن است.