به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد صادقی امروز به مناسبت روز ملی مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در همایشی تحت همین نام در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با وجود ارتقای بهداشت در طول سالهای گذشته، هنوز هم شاهد بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان هستیم، البته باید به این نکته توجه کرد که در این رابطه در طول این سالها با کاهش نیز روبرو بودهایم.
وی ضمن اشاره به اینکه 450 نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناخته شده است، گفت: تب کریمه کنگو، هاری، سیاه زخم، تب مالت، کیست هیداتیک و سل گاوی از جمله مهمترین این بیماریها است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی بر وجود همکاری میان دامپزشکی، علوم پزشکی، شهرداری و حفاظت محیط زیست جهت کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان تاکید و تصریح کرد: عملکرد دامپزشکی در کنترل بیماریهای دامی یکی از اصول مهم در کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان میباشد، زیرا چنانچه دام سالم داشته باشیم خطر انتقال بیماری کاهش مییابد و شاهد اینگونه بیماریها نخواهیم بود.
تب خونریزی دهنده کنگو خطرناکترین بیماری مشترک بین انسان و حیوان
صادقی در ادامه با تاکید بر اینکه تب خونریزی دهنده کنگو خطرناک ترین بیماری مشترک بین انسان و دام است، خاطرنشان کرد: این بیماری از طریق تماس با کنه آلوده، تماس با امحا و احشاء حیوان آلوده و مصرف گوشت آلوده انتقال مییابد.
وی یادآور شد: خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کنگو در فصول بهار و تابستان از طریق کنه آلوده بیشتر از سایر زمانهای دیگر است، بنابراین افرادی که در تماس مستقیم با دامها هستند باید مراقب گزش کنههای ناقل این بیماری باشند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشتی خراسان رضوی بر پرهیز از ذبح غیر بهداشتی دام در معابر و خیابانها در جهت کاهش این نوع بیماریهای تاکید و بیان کرد: مصرف گوشتی که با مهر دامپزشکی اصالتش تایید شده از دیگر راهکارهای پیشگیری از بیماری تب کنگو میباشد.