به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با رادیو انپیآر آمریکا از موضع دولت اوباما درباره دو کشور ایران و کوبا دفاع کرد و عنوان داشت که اگر روابط دیپلماتیک با کوبا و توافق هستهای با ایران - از سوی رئیس جمهوری آتی این کشور یا کنگره - به کنار گذاشته شود به ایالات متحده آسیب خواهد رسید.
کری در این گفتگو عنوان داشت که کنگره یا رئیس جمهوری جدید میتوانند تصمیماتی را اتخاذ کنند، «اما من فکر میکنم که این یک اشتباه وحشتناک است. اکثریت بزرگی از مردم آمریکا باور دارند که انجام این کار خیلی خوب است ... با گذر زمان، مردم منافعی را که از طریق این سیاست حاصل میشود، خواهند دید».
«ما با اتحاد شوروی روابط دیپلماتیک داشتیم. ما با "چین سرخ" نیز روابط دیپلماتیک داشتیم. ما برای تجارت باید با کشورها رابطه داشته باشیم. و اگر چنین کاری نکنیم، شهروندان آمریکایی آسیب خواهند دید».
وزیر خارجه آمریکا در مورد موضوع ایران نیز گفت که اگر کنگره در تأیید توافق هستهای با این کشور ناکام بماند، نتایج فاجعهبار خواهد بود. «من به شما میگویم، آمریکا تمام اعتبار خود را از دست خواهد داد. ما شانسی برای موفقیت نخواهیم داشت. و اگر سپس تصمیم بگیریم که از گزینه نظامی استفاده کنیم (پس از یک توافق ناکام) آیا شما باور دارید که سازمان ملل با ما همسو باشد؟ آیا شما فکر میکنید که همکاران اروپایی از ما حمایت خواهند کرد؟ مطمئنا خیر».
کری گفت که ایران از ناکامی توافق به عنوان بهانهای برای غنیسازی اورانیوم استفاده خواهد کرد. «(شکست توافق) مسخرهآمیز خواهد بود و ایران غنیسازی خود را آغاز خواهد کرد و ادعا میکند که این حقی است که تنها در شرایط مذاکرات از آن دست کشیدیم، اما به خاطر اینکه مذاکرات به نتیجهای نرسیدهاند، آنها به دنبال از سرگیری حق خود میروند».
وی در ادامه افزود: «ایران خواهد گفت "آها، ببینید" و رهبر ایران نیز خواهد گفت "من به شما گفتم، شما نمیتوانید به غرب اعتماد کنید. من به شما گفتم نمیتوانید با این افراد مذاکره کنید. آنها به شما دروغ خواهند گفت. آنها علیه شما تقلب خواهند کرد، آنها شما را به زمین خواهند زد و کنگره توافق را تأیید نمیکند. آنها 535 وزیر خارجه دارند. هیچکسی وجود ندارد که بتوان با وی مذاکره کرد"».
کری همچنین در پاسخ به ادعاهای مطرح مبنی بر اینکه دولت اوباما برای دستیابی به توافق هستهای بسیار مشتاق بوده و هزینه زیادی در قبال آن پرداخته است، گفت که در واقع امر 3 مرتبه میز مذاکرات را ترک کرده است. «رئیس جمهوری تقریبا در هر گفتگویی میگفت، "جان به یاد داشته باش، میتوانی مذاکرات را ترک کنی" و من مذاکرات را ترک کردم، بنابر این ما نسبت به آن پشیمان نیستیم. من فکر میکنم حقیقت این است که توافقی را به دست آوردیم که حصول آن فراتر از باورهای افراد بود و این چیزی است که از شما از مردم شنیدید».
مصالحه ی آمریکا وایران محاله.حساب گرگ و گوسفنده