آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۷۰۴۰
گزارش/

لشکرکشی اروپایی‌ها به ایران برای تعامل اقتصادی یا ... ؟

با گذشت یک هفته از انتشار برجام مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵، موج جدیدی از سفر هیئت های اقتصادی اروپا به ایران آغاز شده است. سفرهایی در دورانی خاص، بدون دستاوردی مشخص. آیا تنها هدف این هیات ها فعالیت های اقتصادی است؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ با گذشت یک هفته از انتشار برجام مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵، موج جدیدی از سفر هیئت های اقتصادی اروپا به ایران آغاز شده است و این بار هیات ٦٠ نفره آلمانی به ریاست زیگمار گابریل قائم مقام صدراعظم آلمان که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی این کشور نیز هست، برای گسترش روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی و به دعوت بیژن زنگنه وزیر نفت شامگاه یکشنبه به ایران سفر کرد.


جالب این است که هیات آلمانی در سفر ۳ روزه خود با حسن روحانی رئیس جمهور، زنگنه وزیر نفت، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، حمید چیت چیان وزیر نیرو، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی و اعضای اتاق بازرگانی و بخش خصوصی ایران دیدار و گفتگو کردند.

 

این سفر به پایان رسید اما شنیده ها حاکی از آن است که هیات هایی از فرانسه، اتریش و ایتالیا نیز در روزهای اخیر آمادگی خود را برای سفر به ایران و بررسی راهکارهای همکاری با ایران در دوران پساتحریم اعلام کرده اند.

 

و اما دستاورد این سفرها چیست؟ آیا تنها هدف این هیات ها فعالیت های اقتصادی است؟ و اینکه بالاخره نتیجه رفت و آمد این هیات های پر سروصدا به کشورمان آن نیز درست در زمانی که نزدیک به یک تصمیم گیری مهم می شویم، چیست؟

 

گفته می شود این بار نیز سفر هیات آلمانی با هدف آشنایی شرکت های این کشور با فرصت های سرمایه گذاری در ایران در دوران پساتحریم بوده است و بنابراین قراردادی در جریان این سفر به امضا نرسید. موضوعی که در جریان سفرهای قبلی دیگر هیات های اروپایی به ایران نیز انجام شد و به نظر می رسد قرار نیست دوران آشنایی به پایان رسیده و دستاوردی از این سفرها از آن ایران شود.

 

شاید بتوان گفت تنها دستاورد این سفرها بازدید توریست وار اروپایی ها از آثار تاریخی کشورمان است.

 

فرانسه اولین کشوری بود که هیأتی خصوصی متشکل از کارآفرینان موفق را در فوریه ۲۰۱۴ به ایران اعزام کرد. این سفر خشم آمریکایی ها رابرانگیخت. از آن پس، هیأت های آلمانی و همچنین ایتالیایی بارها به ایران سفر کرده اند. این درحالی است که چندین شرکت از جمهوری چک نیز هفته آینده به ایران خواهند رفت.

 

آلمان ها از كدام بازار اقتصادي سهم مي‌برند‌؟

 

سفیر ایران در آلمان در آستانه ورود هیات اقتصادی این کشور به تهران اعلام كرده كه ایران و آلمان در تمام زمینه های نفتی اعم از بالادستی و پایین دستی و همچنین صادرات متقابل تکنولوژی، محصولات پتروشیمی و گاز آماده همکاری با یکدیگر هستند.

 

محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه هدف سفر هیات اقتصادی آلمانی به ایران چیست و روابط اقتصادی ما با هیات آلمانی در چه سطح است و آیا این هیات قصد فروش کالاهای خود را به ایران دارد و یا به دنبال سرمایه‌گذاری است؟ گفت: اگر سفر آنان برای فروش کالاهایشان بود، دیگر وزیر نفت آنان را دعوت نمی‌کرد.

 

وی گفت: دعوت وزیر نفت از هیات آلمانی به دلیل سرمایه‌گذاری در توسعه صادرات پتروشیمی است. ما به این نوع منابع احساس نیاز می‌کنیم و به همین جهت با طرف‌های خارجی وارد مذاکره می‌شویم.

 

سخنگوی دولت خبر از سفر هیات‌های مختلف اروپایی در آینده نزدیک داد و گفت: آنها برای واردات کالاهای خود به ایران نمی‌آیند. ما نیازمند سرمایه خارجی هستیم و نه واردات کالاهای خارجی.

 

وی تاکید کرد: ما نیازمند واردات بیشتر نیستیم. اگر کالاهایی هم وارد کشور کنیم، این واردات، کالاهای اولیه‌ای است که با دست نیروهای متخصص انسانی تبدیل به ارزش افزوده خواهد شد و ما به دنبال این نوع کالاها هستیم.

 

نوبخت تصریح کرد: این توافق هسته‌ای نوعی پاسخگوی به اظهارات مقامات آمریکایی است و ما به جای آنکه وقت خود را صرف جواب دادن به آمریکایی‌ها کنیم، آن را صرف مذاکره با هیات‌های اقتصادی اروپایی می‌کنیم، چرا که ما برای توسعه، نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم و می‌دانیم که ریشه این نِق‌هایی که می‌زنند، کجاست.

 

حال اگر با نگاهی خوش بینانه به این سفر داشته باشیم و هیات وارد شده را تنها یک هیات اقتصادی به شمار آوریم باز هم باید گفت با ورد کشورهای اروپایی موج جدیدی از نسخه های جدید و غربی اقتصاد برای ایران در حال تجویز شدن است. سونامی جدید در اقتصاد ایران با اتکاء به واردات از کشورهای اروپایی که نسخه جدید اقتصاددانان دولت اعتدال برای دوران پساتحریم است.

 

مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی در این خصوص گفت: دولت نباید اجازه دهد مذاکره با هیات های خارجی به تقدیم بی امتیاز بازار ایران به آنان منتهی شود. بلکه اگر هم قرار است آنان وارداتی به ایران داشته باشند و کالاهایشان را بفروشند ترکیب واردات آنها باید کنترل شود.

 

وی افزود: نمی توان کالاهای مصرفی را به طور کامل از ترکیب کالاهای وارداتی حذف کرد، اما می توان سهم آن را به نفع کالاهای سرمایه ای، نیمه ساخته و ماشین آلات و فناوری کاهش داد. در واقع به آنان می توان گفت در صورتی من بازارم را به رویت باز می کنم که در قبالش به من فناوری و سرمایه گذاری منتهی به ساخت خط تولید بدهی.

 

وی اظهار کرد: روشن است که ما نمی خواهیم پولمان باعث ایجاد شغل برای دیگر کشورها باشد. لذا باید نتیجه سفر هیات های خارجی به ایران معطوف به راه اندازی کارخانه باشد تا هم فناوری منتقل شود و هم اشتغال ایجاد گردد و از حالت رکود تورمی خارج شویم.


 

تقوی تصریح کرد: این گونه حضور سرمایه گذاران خارجی باعث ایجاد رقابت مثبت و تحریک تولیدکنندگان ایرانی برای تولید کالای بهتر شده و کمیت و کیفیت کالاهای تولیدی و صادراتی کشور را افزایش می دهد و به نظرم این امر تحقق خمیرمایه اقتصاد مقاومتی است.


 

وی افزود: پیشنهاد دیگری که در این خصوص دارم این است که بازار داخلی در مقابل بازار خارجی اعطا شود که این امر در رشد صادرات کشور اثر بسزایی خواهد داشت.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۷
بابا دارند سر کارمونن میذارند... میخوان بگند اگه توافق کنید وضع اقتصادیتون خوب میشه!!! میخوان مردم به حکومت فشار بیارند که توافق کنند...
12
7
ناشناس
۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴
آره بابا... فک کردن خیلی زرنگن ... بلند شدن اومدن ایران هم از سفر کردن به ایران لذت ببرن هم از مهمون نوازی یاشون البته اینا مهمون نیستن اگه بهشون لبخند زده بشه صابخونه میشن فقط باید کلی هزینه صرفشون بشه والا... خدا همه را هدایت کنه البته اگه بعضیا قابل هدایت شدن باشن. لبیک یا امام
نظر لاریجانی در مورد بررسی اشکالات توافق
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۰
نظر لاریجانی در مورد بررسی اشکالات توافق نامه:خبرگزاری نشان آنلاین:«علی لاریجانی در آیین معارفه استاندار قم در تالار معصومیه استانداری قم افزود: اگر بخواهیم دنبال اشکالات توافق هسته ای بگردیم و آن ها را برجسته کنیم منشاء اختلاف است و نفعی عاید کشور نمی شود و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب به درستی در نماز عید فطر فرمودند مساله هسته ای نباید مایه دو دستگی در کشور شود...مام دقت نظرها در چارچوب مذاکرات باید در گذشته صورت می گرفت و حال اگر اشکالاتی وجود دارد باید دست مایه ای شود که در مقام اجرا آن ها را حل کنیم نه این که اشکالات را مایه اختلاف کنیم.» آیا با این اظهار نظر منفعلانه مجلس می تواند به وظیفه خود به گونه ای عمل کندکه به فرمایش رهبری گردنش در مقابل خدا افراشته باشد؟
9
8
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۴
چه فرش قرمزی برای کسانی که تحریممون کردن پهن کردن.....عزت ملی کو...فقط زورشون به کره جنوبی رسید.
11
11
پربازدیدترین آخرین اخبار