به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الله عبدالملکی امروز در طرح کارآفرینی روستایی در دانشگاه الزهرای مشهد، بیان داشت: بحث کارآفرینی مبحث پیچیدهای است و پیاده کردن این موضوع در روستاها کار را به مراتب پیچیدهتر میکند.
وی ضمن تشبیه کردن کار آفرینی به جراحی، تصریح کرد: کارآفرینی مانند عمل جراحی میماند به این معنا که باید با تخصص و مهارت وارد این عرصه شد، نمیتوان بدون کسب مهارت وارد این عرصه شد و گفت هر چه پیش آید. چنانچه مهارت لازم برای کارآفرینی کسب نشود نتیجه آن شکست خواهد بود.
کارآفرینی تنها با تحصیل کردن بدست نمیآید/ نقص سیستم آموزشی در رابطه با کارآفرینی
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به این نکته که کارآفرینی تنها با تحصیل کردن بدست نمیآید، تصریح کرد: کارآفرینی فرآیندی است که باید از دوران مدرسه به افراد آموزش داده شود و در دوران دانشگاه نیز به گذراندن دو واحد در این رابطه اکتفا نشود؛ بلکه حداقل باید در دوران دانشگاه دانشجویان طی چهار یا پنج واحد کارآفرینی بگذرانند. متاسفانه سیستم آموزشی ما در این رابطه با نقص مواجه است.
عبدالملکی با بیان این مطلب که فردی که بدون کسب مهارت و تخصص قدم به وادی کارآفرینی میگذارد در نهایت تبدیل به انسانی بیکار و بدهکار میشود، گفت: بیش از ۹۰ درصد واحدهای اقتصادی و کارآفرین به دلیل عدم کسب مهارت در این راستا در سال نخست تاسیس ورشکست میشوند.
وی ضمن تاکید بر اینکه از دوران دبیرستان باید آموزش کارآفرینی مد نظر قرار گیرد و افراد در دوران دانشجویی کارآفرینی را تمرین کنند، بیان کرد: در کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس از قبل از ورود به مقطع دبستان به کودکان آموزش کارآفرینی میدهند.
فردی که میخواهد کارآفرین شود چه نکاتی را باید مد نظر قرار دهد؟
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه داشتن سیستم حسابداری استاندار را از جمله نکات مهم در کارآفرینی دانست و در رابطه با گامهای مورد توجه برای طراحی کسب و کار، یادآور شد: آشنایی با مفاهیم و مقدمات، خلاقیت و نوآوری، ارزیابی بازار طرح، ارزیابی فنی، ارزیابی مالی طرح و ارزیابی خطرپذیری از جمله این نکات میباشند که باید مد نظر قرار گیرند.
عبدالملکی در بخش دیگری از سخنان خود بر مسئله توجه به اقتصاد مقاومتی در کارآفرینی روستایی تاکید و خاطرنشان کرد: کارآفرینی روستایی یعنی بتوانیم توان کار کردن را در روستاییان ایجاد کنیم که برای این امر باید مزیتهای تولید در روستا مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی شناسایی خلاءهای موجود در زنجیره ارزشی بخشهای دارای مزیت، ارزیابی اقتصادی و مدیریت کسب و کار را از دیگر نکاتی دانست که کارآفرین باید به آن توجه داشته باشد و بیان داشت: چنانچه کارآفرینی مشاهد کرد که مزیتها به فعلیت نمیرسند در حقیقت برخی از حلقههای زنجیره ارزشی آنان مفقود است.
کارآفرینی یعنی توانایی ایجاد یک فعالیت اقتصادی سود آور و پایدار
این استاد دانشگاه کارآفرینی را توانایی ایجاد یک فعالیت اقتصادی سود آور و پایدار تعریف و تصریح کرد: کارآفرینی با سرمایه گذاری تفاوت دارد. سرمایه گذاری هم میتواند سودآور باشد و هم زیان ده؛ اما کارآفرینی باید سودآور باشد در غیر این صورت کارآفرینی نخواهد بود همچنین علاوه بر سودآوری پایداری آن نیز مهم است.
عبدالملکی، آموزش، خلاقیت و توکل و همت را از جمله ارکان کارآفرینی برشمرد و گفت: به افرادی که عنوان میکنند برای کارآفرینی نیازمند سرمایه هستیم باید بگوییم که یک فرد با داشتن پنج هزار تومان میتواند کارآفرین باشد. در ایران حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول وجود دارد، کارآفرین باید بتواند با داشتن این سه خصیصه که عنوان کردیم مقدار پولی را که نیاز دارد از این ۸۰۰ هزار میلیارد کسب کند.
وی در پایان، پشتکار، انگیزه، ابتکار و خلاقیت، پافشاری بر حل مشکل، تحمل ابهام، درستکاری و قابل اعتماد بودن، اعتماد به نفس و استقلال را از جمله ویژگیهای یک کارآفرین برشمرد.