به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی محصولات غذایی اساسی در ماه ژوئیه سال جاری میلادی (10 تیر الی 10 مرداد) به پایین ترین سطح متوسط ماهانه (طی 6 سال گذشته) از سپتامبر سال 2009 بدین سو رسید.
بنا بر گزارش این سازمان، افت شدید بهای محصولات لبنی و روغن های گیاهی موجب شد تا افزایش قیمت شکر، حبوبات و غلات در ماه گذشته میلادی کمرنگ شود، حال آنکه شاخص قیمت های جهانی گوشت در این ماه همچنان ثابت ماند.
به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، شاخص بهای جهانی مواد غذایی فائو به طور متوسط در ماه ژوئیه به 164.4 واحد رسید، که در مقایسه با ماه ژوئن (10 خرداد الی 10 تیر) 1.0 درصد و مدت مشابه در سال قبل 19.4 درصد کاهش داشت.
شاخص وزن تجاری فائو در سطح بازارهای بین المللی پنج گروه اصلی کالایی شامل حبوبات و غلات، گوشت، محصولات لبنی، روغن های گیاهی و شکر را مورد بررسی قرار داده است.
بنا بر این گزارش، در ماه ژوئیه کاهش تقاضای واردات شیر توسط چین، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و اتحادیه اروپا موجب شد تا شاخص بهای محصولات لبنی در مقایسه با ماه قبل به میزان 7.2 درصد افت کرده و در نهایت فراوانی صادراتی محصولات لبنی را در بازارهای جهانی به همراه داشت.
شاخص بهای روغن های گیاهی نیز در ماه ژوئیه به میزان 5.5 درصد در مقایسه با ژوئن کاهش داشت و به پایین ترین میزان خود از ژوئیه سال 2009 بدین سو رسید. این سقوط در واقع در پی کاهش قیمت جهانی روغن پالم اتفاق افتاد که به واسطه افزایش تولید و عرضه این محصول در آسیای جنوب شرقی رخ داد، حال آنکه کند شدن آهنگ صادرات این محصول توسط مالزی نیز بر این جریان اثرگذار بوده است. از سوی دیگر افت بیشتر قیمت روغن درپی عرضه گسترده این محصول برای صادرات توسط کشورهای آمریکای جنوبی صورت گرفت، چراکه این روند باعث شد تا چشم انداز عرضه جهانی این محصول را برای سال 16/2015 در حالت مثبت قرار گیرد.
بهای حبوبات و غلات نیز در ماه ژوئن به میزان 2.0 درصد رشد کرد اما همچنان 10.1 درصد پایین تر از قیمت های مشابه سال قبل در ماه ژوئیه بود. از سوی دیگر برای دومین ماه متوالی رشد قیمت های گندم و ذرت که به نوبه در پی بهبود قابل ملاحظه ی وضعیت جوی در شمال آفریقا و اروپا رخ داد، باعث شد تا شاخص کل بهای حبوبات وغلات با رشد مواجه شود، حال آنکه در این میان شاخص بهای برنج با کاهش نسبی همراه بوده است.
به گزارش فائو، شاخص بهای گوشت در ماه ژوئیه نیز در مقایسه با ماه قبل از آن (ژوئن) همچنان بدون تغییر ماند. به گونه ای که در فرآیند محاسبه این شاخص، رشد جهانی قیمت گوشت گاو به نوعی باعث کمرنگ شدن اثر کاهش قیمت گوشت گوسفند شد، در حالی که قیمت گوشت مرغ همچنان ثابت ماند.
گفتنی است، شاخص بهای شکر نیز در ماه ژوئیه به میزان 2.5 درصد در مقایسه با ماه ژوئن سال 2015 به دلیل شرایط نسبتا ایده آل برداشت در منطقه برزیل رشد داشت.