ابراهیم کارخانهای رئیس کمیته هستهای کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اظهارات اخیر غرب در مورد پارچین گفت: هدف ایرانیان از مذاکرات با غرب بر سر این مسأله بود که بتوانیم در خصوص مسائل هستهای به یک آرامشی و امنیتی دسترس داشته باشیم تا بتوانیم به فعالیت های صلح آمیز خود در کشور ادامه دهیم.
وی درادامه با بیان این مطلب که از بدو شروع مذاکرات از توافق ژنو تا کنون آمریکایی ها قریب صد بار ملت ایران را تهدید به حمله نظامی کرده اند بیان کرد: بعد از جمع بندی نهایی مذاکرات روزی نیست که آمریکای ها ملت ایران را تهدید به حمله نظامی نکنند؛ از اوباما رئیس جمهور آمریکا گرفته تا سخنگوی کاخ سفید و دیگر مسئولان این کشور این تهدیدات صورت می گیرد و این تهدیدها به معنای دخالت جدی علیه امنیت ملی ایران بشمار میرود.
وی اظهار داشت: در تهدیدی شاهد بودیم که جان کری با صراحت تمام اعلام کرده که آمریکایی ها به دنبال خلع سلاح ایرانیان هستند.
رئیس کمیته هسته ای کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به برجام گفت: برجام به معنای این است که به جمهوری اسلامی ایران تضمین داده شده تا بتواند به نیارزهای صلح آمیز خود در زمینه هستهای دسترسی داشته باشد و این درحالی است که در بند "ه" و از باب تأکید در بند "28" برجام عنوان شده کشورهای 1+5 و ایران با حسن نظر و رعایت احترام متقابل و در فضای سازنده امکانات و زمینه های لازم را برای اجرای برجام باید فراهم شود.
نماینده مردم همدان و فامینن در ادامه تصریح کرد: از آنجایی که شاهد هستیم مفاد برجام که هنوز مراحل خود را برای تبدیل شدن به قانون در ایران و کنگره آمریکا طی می کند نقض و زیرپا گذاشته می شود و سوال اینجا مطرح می شود که آیا می توانیم با این همه نقض در اجرای توافق نامه وین، اعتماد داشته باشیم که بعد از اینکه ایران به تعهداتش در چند ماهه اول پایبند بود و غرب هر آنچه که می خواستند در مسائل هسته ای به اهداف خود برسند ما شاهد این نباشیم غرب بویژه آمریکا ایران را در قالب توطئه های نوین و برنامه ریزی شده بصورت جدی تهدید کند.
کارخانه ای بیان کرد: مسئولان ایران در خصوص عدم اعتماد به آمریکا و غرب را که مقام معظم رهبری بارهای بر بی اعتمادی ایران به غرب هشدار داده است باید هوشیار باشند و تکلیف را از امروز مشخص کنند که آیا جنگ و صلح از تهدید نظامی می گذرد؟ و آیا برجام به معنای این است که بر مسائل امنیتی، تهدید و جنگ توافق شده است؟ و یا اینکه توافقی برای آرامش و امنیت تا بتوانیم وظایف و فعالیت های هسته ای را به گونه ای انجام دهیم که از نظر آنها تهدیدی بشمار نرود.
وی درخصوص اظهارات اخیر آمریکاییها در مورد پاکسازی در پارچین گفت: اگر قرار باشد هر فعالیت و هر ساخت و سازی در گوشه ای از ایران انجام شود و غرب بخواهد آن را بهانه قرار دهد نشان دهنده این است ایران نه حتی در پارچین و بلکه در هیچ سایت هستهای دیگری نباید اقدام به ساخت ساختمان و حتی بردن کانکسی کند.
رئیس کمیته هسته ای کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: مسئولان باید در جهت اینگونه اظهار نظرهای واهی پاسخ قانع کننده و محکم به غربیها بدهند و این شرم آور است که ماهها کشورهای غربی مسأله ساخت یک توالت را در جوامع بین المللی مطرح و این موضوعات را به مسائل هسته ای ربط می دهند و امروز نیز نشست زمین در قسمتی از مکان در پارچین را در بوق و کرنا کرده اند.
وی افزود: فضایی که غرب بویژه آمریکایی ها امروز در جهان در خصوص پارچین بوجود آورده اند فضایی نیست که نشان دهد بخواهیم توافق نامه وین را با غرب به سلامت به خط پایان برسانیم .
کارخانه ای بیان کرد: معتقدم اگر از امروز جلوی راههای توطئه غرب را نگیریم قطعا توطئههای غرب بیشتر از این موارد که مطرح می کنند خواهد بود.