به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مصرف برق که تا هفته پیش و پس از فروکش کردن گرمای اوایل مرداد، درمدار 46 و 47 هزار مگاوات دور می زد، دوباره رو به افزایش گذاشته است.
با هشدار هواشناسی در خصوص بازگشت دوباره موج گرما به کشور ،مصرف برق نیز از ابتدای هفته جاری تاکنون به صورت مداوم افزایش یافت.
نگاهی دوباره به اخبار هواشناسی نشان می دهد که افزایش دمای هوا تا پایان هفته ادامه خواهد داشت و در این شرایط بالارفتن مصرف برق اجتناب ناپذیر می شود مگر آنکه مشترکان بتوانند با مدیریت صحیح در استفاده از وسایل برقی، مصرف را کنترل کنند.
بررسی آمار دو روز ابتدایی هفته نشان می دهد که در 24 مرداد ( شنبه) مصرف برق 48 هزار و 827 مگاوات بوده است اما همین رقم در روز 25 مرداد (یکشنبه) با 713 مگاوات افزایش 49 هزار و 540 مگاوات رسده است.
بهطور کلی میتوان گفت تابستان و گرم شدن هوا خورنده های اصلی انرژی هستند و طبق آخرین اعلام وزارت نیرو، مصرف برق کشور به حدود 50 هزار مگاوات رسیده است و این در حالیست که سال گذشته پیک مصرف برق در همین روزها حدود 47 مگاوات بوده است.
به گفته هوشنگ فلاحتیان، معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو اگر مدیریتی در مصرف برق صورت نگیرد، پیک بار برق مصرفی کشور از مرز 51 هزار مگاوات خواهد گذشت و این مسئله ما را با مشکل جدی در زمینه تامین برق مواجه خواهد کرد.
وی معتقد است که برای گذر از گزمای تابستان باید اقدام جدی در زمینه مدیریت مصرف برق اتخاذ شود چراکه تنها در این شرایط میتوان از خاموشی جلوگیری کرد.
درحقیقت راحت ترین راه کاهش و مدیریت کردن مصرف برق درساعت های گرم روز ( از 12 تا 16 بعداز ظهر ) و درساعت های ابتدایی شب( 19 تا 23) عدم استفاده از وسایل پرمصرف برقی و سوق دادن استفاده از آن ها به مواقعی غیرازساعت های ذکر شده است.
همچنین مهمترین راهکاری که می تواند تاثیر مستقیم و البته موثر بر کاهش مصرف بگذارد و کمک شایانی به صنعت برق کند، استفاده بهینه از وسایل سرمایشی است.
با توجه به این که در فصل گرما، بیشترین میزان مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی و سپس روشنایی است، به ویژه در ساعت های پیک که بهتراست کولرهای آبی روی دور کند و کولرهای گازی روی درجه 24 تا 26 درجه تنظیم شود.
آمارها نشان می دهد که وسایل سرمایشی در حدود 16 هزار مگاوات بار مصرفی به شبکه برق وارد می کنند که در صورت کنترل تنها یک چهارم از آن( در بهترین حالت ممکن) می توان شرایط سخت پیک را به خوبی سپری کرد.
در حقیقت بسیاری از راهکارهای کاهش مصرف برق به ویژه در بخش های خانگی و تجاری به صورت بدون هزینه یا کم هزینه قابل انجام است و تنها مشترکان باید به این راهکارها توجه و آن را در ساعت های محدودی به انجام برسانند.
به طور مثال در بخش روشنایی، هنوز هم خاموش کردن لامپ های اضافی، بهترین راهکار بدون هزینه تلقی می شود اما در صورتی که مشترکان بخواهند به بهترین نحو، هزینه ها و مصرف برق خود را مدیریت کنند، می توانند استفاده از لامپ های LED را در دستورکارخود قراردهند که چند برابرکمترازلامپ های رشته ای قدیمی وحتی کمتر ازلامپ های کم مصرف، نیازبه انرژی دارند. برای کاستن از فشار یکباره هزینه خرید لامپ های LED نیز می توان در دوره های مختلف خرید، لامپ ها را انجام داد.
متاسفانه هنوز هم هستند مشترکانی که در ساعت های اوج مصرف، وسایل برقی پرمصرف را همزمان مورد استفاده قرار می دهند که این نه تنها هزینه های خانوار را چند برابر می کند، بلکه باعث ایجاد فشار به شبکه برق نیز خواهد شد.
مشترکان می توانند با یک برنامه ریزی ساده، استفاده از وسایل برقی پرمصرف خود، مانند اتو، لباسشویی، ظرف شویی، پلوپز و.... را به ساعت هایی خارج از زمان های اوج مصرف منتقل کنند و ازین طریق در کاهش مصرف انرژی نقش بهسزایی داشته باشند.