کد خبر:۴۳۴۶۶۹
شایق درگفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

بازگشایی سفارت انگلیس در قاموس سیاسی ما جایی ندارد/ اگر اتفاق جدیدی در روابط ایران و انگلیس افتاده مردم را در جریان آن بگذارند

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی گفت: بازگشایی سفارتخانه انگلیس در کشور به هیچ وجه در قاموس سیاسی ما جایی ندارد؛ این امر نوعی وادادگی است و مردم انتظار وادادگی از هیچ یک از مسئولان کشور را ندارند.

عشرت شایق، عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو» در واکنش به برخی گمانه زنی‌ها پیرامون بازگشایی سفارت انگلیس در کشورمان گفت: با توجه به تعطیلی سفارتخانه انگلیس در سال‌های گذشته و اقدام مجلس در این خصوص مبنی بر تصویب مصوبه‌ای در راستای کاهش سطح روابط ایران با این کشور، امروز شاهد تلاش دولت برای بازگشایی سفارتخانه انگلیس که امری خلاف قانون است، هستیم.

 

وی با بیان اینکه اول از همه باید مجلسی‌ها به عنوان ناظران بر این مصوبه در جهت اقدام خلاف قوه مجریه مبنی بر بازگشایی این سفارتخانه اقدام کنند، افزود: وقتی که یک مصوبه‌ای را به قانون گذاری می‌رسانیم، هیچ کسی، در هیچ جایگاهی نمی تواند آن را نادیده بگیرد.

 

شایق تصریح کرد: پس از قطع شدن رابطه ما با انگلیسی ها این سفارت به سطح کاردار به فعالیت های خود ادامه داد؛ امروز ارتقا بخشیدن روابط دیپلماتیک ما از سطح کاردار به سطح بالاتر یعنی همان سفارت به چه دلیل باید صورت بگیرد؟ مگر اخیرا نکته مثبتی در رابطه ایران با انگلیس صورت گرفته شده که بخواهد این قفل ها باز شود؟

 

 

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر حرکت و یا اقدام جدیدی در روابط ایران با انگلیس رخ داده، بهتر است آن را به سمع و نظر مردم هم برسانند؛ مردم که نامحرم نیستند!

 

شایق تصریح کرد: در حالی که شاهد بودیم  ویلیام هیگ، وزیر خارجه سابق انگلیس در خردادماه، در جلسه‌ای در نشست پارلمان اروپا ضمن مثبت خواندن روند روابط دیپماتیک کشورش با جمهوری اسلامی ایران طی ماه‌های گذشته، ابراز امیدواری کرد که سفارت بریتانیا بتواند تا چند هفته دیگر در ایران مجددا کار خود را از سر گیرد در حالی صورت می‌گیرد که امروز پس از گذشت چندماه از اظهارات وی شاهد اقدامات دولت در جهت بازگشایی سفارتخانه انگلیس در کشور هستیم.

 

وی تاکید کرد: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ابتدا آن را از زبان مقامات اروپایی ‌می‌شنویم سپس می‌بینیم که پیش‌گویی‌های آنها درست از آب درآمده است؛ اکنون این مسئله جای سوال دارد که چرا باید تصمیم‌های کشورمان را  اروپایی‌های بگیرند؟ چرا باید آنها تصمیم بگیرند که سفارتی در کشور باز یا بسته شود؟

 

شایق افزود: اگر اکنون مجلس اعلام کند که مصوبه‌ای ک پیش از این تصویب شده بود بنا به دلایلی قابل تغییر است کسی در اینباره اعتراضی نخواهد کرد چرا که مردم ما تابع قانون هستند؛ اما اینکه برخی احساس کنند حفظ روابط دیپلماتیک و آرامش در کشور به هر قیمتی باید باشد باید گفت کاملا در اشتباه هستند.

 

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی بازگشایی سفارت انگلیس را با وجود مصوبه مجلس امری غیرقانونی، غیرمنطقی و غیرعقلایی خواند و تاکید کرد: این مصوبه در سال 90 در مجلس به تصویب رسید و دولت را به کاهش سطح روابط دیپلماتیکش با انگلیس از سطح سفارتخانه به سطح کاردار ملزم کرد؛ از دولتی که اکنون ادعای قانون مداری دارد انتظار می رود که امروز تابع قانون باشد و خود را  به آن ملزم بداند.

 

وی در ادامه اظهار داشت: اخیرا در حالی شاهد راه‌اندازی رسانه‌های معاند مانند بی بی سی در کشور هستیم که وزیر ارشاد اعلام می‌کند مسئولان نباید هیچ‌گونه مصاحبه‌ای با این رسانه داشته باشند، این در حالی است که   رئیس جمهور با این رسانه غربی به گفتگو می‌نشیند.

 

شایق اضافه کرد: انگلیسی‌ها امروز هیچ تغییر رویکردی نسبت به کشورمان ندارند و می‌خواهند با همان روند جاسوس‌مآبانه با ما برخورد کنند، آنها می‌خواهند یک پناهگاه و جاسوس‌خانه در ایران باز کند.

 

عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ما از انگلیسی ها انتظار نداریم که با ما رفاقت و دوستی داشته و به دنبال حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران باشد و یا برای ما دلسوزی کند و در جهت ارتقای سطح فرهنگ و استقلال سیاسی کشورمان تلاش کند، اما از دولت انتظار داریم که به قانون تمکین کند.

 

شایق در پایان تاکید کرد: بازگشایی سفارتخانه انگلیس در کشور به هیچ وجه در قاموس سیاسی ما جایی ندارد؛ این امر نوعی وادادگی است و مردم انتظار وادادگی از هیچ یک از مسئولان کشور را ندارند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار