به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مهندس شیخ الاسلام مدیر امورساختمان و تأسیسات دانشگاه صنعتی شریف از تعمیرات اساسی در ۷ خوابگاه بزرگ دانشگاه شامل خوابگاههای طرشت ۳، طرشت ۲، احمدی روشن، شهید وزوایی، شهید شوریده، آزادی و شهید صادقی خبر داد و گفت: تعمیرات در این خوابگاهها سالها بود که انجام نشده بود و در وضعیت بدی بسر میبردند.
در خوابگاه زنجان (احمدیروشن) بلوک۱ بطور کامل، قسمتی از بلوک ۲ و محوطه به طور کامل در حال بازسازی است، سال گذشته بلوک ۲ خوابگاه طرشت ۳ تعمیرات اساسی شد و امسال نیز بلوک ۳ این خوابگاه بطور کامل بازسازی میشود. محوطه این خوابگاه نیز بهطور کامل بازسازی میشود و آبنما ایجاد میگردد. در تعمیرات کنونی در هرطبقه یک چشمه سرویس فرنگی ایجاد شده است. داخل سرویسها آب گرم وجود نداشت که لولهکشی آبگرم نیز انجام شد.
محوطه خوابگاه طرشت ۲ که بصورت واحدهای آپارتمانی میباشد(حدود ۱۶۰ واحد) بطور کامل بازسازی میشود و بلوک ۱۳ این خوابگاه را تبدیل به فضاهای عمومی یعنی نمازخانه و سالن ورزشی و ... کردیم و به جای آن در سه بلوک موجود واحدهای مسکونی اضافه کردیم.
همچنین محوطه خوابگاه شهید شوریده و ۱۶ واحد از ۳۹ واحد آن بازسازی شده و در طبقهی همکف نیز فضاهای عمومی مانند اتاق ورزش، نمازخانه، اتاق توزیع غذا، سالن مطالعه، سایت کامپیوتر و بوفه را ایجاد یا بازسازی کردیم.
وی ادامه داد: در زیرزمینهای خوابگاه شهید وزوایی که پارکینگ بوده و به شکل سطوح شیبدار و غیرقابل استفاده که قسمتهایی از آن بهصورت متروکه در آمده بود فضاهای عمومی مناسب مانند نمازخانه (نمازخانهای که ۶۰ سانتیمتر شیب داشت بهصورت مسطح و صاف درآمد ) و سایت کامپیوتر و اتاق ورزش ایجاد کردیم. خوابگاه آزادی نیز بهصورت اساسی بازسازی شده است. سرویسهای بهداشتی و حمامها و آشپزخانههای واحدها بدلیل وضع نامطلوب جمعآوری شده و تبدیل به فضای مسکونی شد و سرویسهای بهداشتی و آشپزخانهها و حمامهای مشترک برای کل خوابگاه ایجاد شد. در واقع معماری داخلی این خوابگاه در جهت بهینهسازی برای راحتی بیشتر دانشجویان، تغییر داده شد و برای کلیه واحدها و اتاقها و سایر فضاهای این خوابگاه درهای چوبی جدید نصب میشود.
شیخ الاسلام با اشاره به این موضوع که یکی از مشکلات مشترک بین همه خوابگاهها سرویس های بهداشتی، حمامها و آشپزخانهها بود گفت: این مکانها در تمام خوابگاهها دارای وضعیت بسیار بدی بود و مشکلات گرفتگی فاضلاب به صورت روزمره در آنها وجود داشت. شکستگی کاشیها، خرابی شیرآلات، خرابی تهویه سرویسها و ... در تمام خوابگاهها جزء مشکلات اساسی بود که ما اولویت بازسازی را سرویسهای بهداشتی و حمامها و آشپزخانهها قرار دادیم. برای سرویسهای بهداشتی، حمامها و آشپزخانههای کلیه خوابگاهها دربها و آئینههای نو با ارتفاع مناسب و بلندتر از دربهای قدیمی تهیه و نصب خواهد شد.
مشکل دیگری که در خوابگاهها به چشم میخورد پوشش کف اتاقهاست که با موکت پوشیده شده و عدم امکان شست و شوی منظم آن، عاملی در جهت بوجود آمدن یا تکثیر حشرات موذی مثل ساس در اتاقها میشود و لذا سعی کردیم درحدّ زمان و بودجهای که در اختیار داریم کف اتاقها و واحدها را با سرامیک پوشش دهیم. کف اتاقها و راهروهای بلوک۱خوابگاه زنجان، اتاقهای بلوک۳ خوابگاه طرشت ۳، کل خوابگاه آزادی،۱۶ واحد از خوابگاه شوریده و طبقه همکف آن و واحدهای جدید طرشت ۲ را سرامیک کردیم.
در خوابگاههای بزرگ محوطهها به صورت قابل توجهی بازسازی شدند، زنجان و طرشت ۲ و ۳ درحال اجرا هستند. بازسازی محوطه شوریده اجرا شده،حیاط خوابگاه شهید وزوایی نیز پس از اتمام کارهای درون خوابگاه بازسازی خواهدشد.
نمازخانهها در خوابگاهها که قبلاً فقط به صورت یک چهار دیواری بود، به شکل نمازخانهی واقعی بازسازی شده و برای خوابگاههای طرشت ۲، زنجان، شوریده، بیمه و آزادی محراب ساختیم. در طرشت ۳ نیز این اصلاحات انجام خواهد شد. در تمام خوابگاههای در دست بازسازی، کار رنگآمیزی نیز انجام میشود یا انجام شده است.
مدیر امور ساختمان و تأسیسات در ادامه افزود: زمان مفید برای همه این بازسازیها کمتر از ۲ ماه است و شروع واقعی کار از اواسط تیرماه بود و در نیمة اول شهریور نیز به پایان خواهد رسید و بخشی از این بازه زمانی با ایّام ماه مبارک رمضان مصادف بود که در این زمان ساعت و بازدهی کار کاهش مییابد. همین زمان کوتاه و حجم عظیم کار نشان دهنده تلاش همکاران ماست. تمام این کارها در شرایطی انجام شد که در مواردی، عوامل شهرداری ممانعت ایجاد کردند و در مواردی در اوائل کارنیز دانشجویان ساکن در خوابگاهها به دلیل سر و صدا و گرد وغبار، مانع انجام کار میشدند و برخی از این خوابگاهها بهطور کامل تخلیه نشده بودند.
وی خاطر نشان کرد: تمام مصالح و اقلام این بازسازیها از قبیل کاشی، سرامیک، شیرآلات، سقف کاذب، انواع درب، چراغ ها و کابینت و ... را از محصولات درجه یک موجود در بازار خریداری و مورد استفاده قرار دادیم.
نوسازی و بازسازی دانشکده ها
شیخالاسلام علاوه بر بازسازی خوابگاهها به تعمیرات اساسی در داخل دانشگاه اشاره نمود و گفت: دانشکدهی شیمی که از قدیمیترین ساختمانهای دانشگاه است، وضع وخیمی داشت. بازسازی اساسی دانشکدهی شیمی را شروع کردیم و چند تا از آزمایشگاهها و اتاقهای اساتید و سرویسهای بهداشتی این دانشکده را تعمیر نمودهایم و این عملیات تا پایان بازسازی ادامه دارد.
دوتا از آزمایشگاههای تحقیقاتی این دانشکده که مورد استفاده دانشجویان ارشد و دکترا بوده است نزدیک به ۸سال به علت نداشتن میز آزمایشگاهی تعطیل بوده که با همکاری خود دانشکده مقدمات سفارش آن را به شرکت سازنده انجام دادیم و امیدواریم تا قبل از شروع ترم این آزمایشگاهها آماده بهره برداری شوند. همچنین با توجه به آسانسور بسیار قدیمی که در ساختمان این دانشکده قرار دارد و دارای وضعیت نامطلوبی میباشد، یک دستگاه آسانسور جدید هم برای این دانشکده تهیه و نصب خواهیم کرد و آسانسور قدیمی را هم تعمیر و بازسازی خواهیم نمود.
در دانشکده متالوژی فضایی به عنوان توسعه دانشکده در حال اجرا داریم که شش یا هفت سال پیش اسکلتش اجرا شده بود و متوقف بود، اجرای این کار را در درست گرفتیم. این بخش دارای دو طبقه است که چند آزمایشگاه و اتاقهای اداری و سرویسهای بهداشتی در آن وجود دارد که همه را برای بهره برداری آماده کردهایم و در آستانه تحویل به دانشکده است.
تعمیرات اساسی در دانشکده مهندسی شیمی نیز در حال انجام است که این تعمیرات شامل بازسازی سرویسهای بهداشتی بطور کامل است، با توجه به گذشت ۲۵ سال از عمر این ساختمان، تأسیسات آن مستهلک شده بود و نیاز به بازسازی داشت و کف کلاسها نیز سرامیک شد و سکوی استاد در کلاسها ایجاد شد.
در تربیت بدنی هم سالن استاد جباری در حال تعمیرات اساسی شامل قسمت رختکنها، سرویسهای بهداشتی و اداری است که مراحل آخرش را دارد طی میکند. همچنین در خود سالن ورزش نیز نقاشی با رنگهای شاد و متنوع در حال اجراست و همزمان مشکلات تاسیسأت این سالن را نیز برطرف میکنیم.
دو کار مهم که در این سالن در دستور کار قرار دارد آب بندی سقف و تعویض کفپوش است که نزدیک به سی سال از عمر این کفپوش می گذرد، در نظر داریم با بهترین جنسی که در کشور موجود است این کفپوش را تعویض کنیم.
وی در ادامه گزارش خود از عملیات عمرانی در صنعتی شریف گفت: از دیگر کارهای خیلی مهمی که درحال انجام است باز سازی مرکز فناوری اطلاعات و خدمات ماشینی یا مرکز محاسبات سابق است که سیستم زیر ساختهای شبکه ای و داده پردازی دانشگاه به طور کامل در حال بهروز رسانی است و این کار مستلزم تغییرات ساختمانی و تأسیساتی گسترده و در حال انجام است.
در کنار این کار، بازسازی پست برق پاساژ دانشگاه انجام شده و کل تابلوهای برق قدیمی تعویض و با تابلوهای برق با تکنولوژی جدید جایگزین شد.
کار دیگری که انجام شده ایجاد یک آزمایشگاه در زیززمین دانشکده فیزیک است که تقریباً رو به اتمام و آماده تحویل به دانشکده برای بهره برداری است.
یک آزمایشگاه کوچک نیز در ضلع غربی دانشکده مکانیک برای استقرار دستگاه تست خستگی فلزات ایجاد کردیم که چون ارتفاع این دستگاه زیاد است در فضاهای دانشکده قابل استفاده نبود. با این فضایی که ایجاد شده دستگاه مورد بهره برداری قرار میگیرد و در آستانه تحویل به دانشکده است.
در دانشکده ریاضی کارهای تعمیراتی انجام میشود و آسانسور آن که دو سال متوقف بود را به جریان انداخته و در حال نصب است که بزودی آماده استفاده خواهد شد.
وی افزود: در دانشکدههای فیزیک، مهندسی عمران، سلفسرویس، کتابخانه مرکزی، و ... کارهای تعمیراتی ازجمله برخی سرویسهای بهداشتی انجام شده. سرویسهای بهداشتی دانشکده مهندسی صنایع به طور کامل بازسازی شد. نمای دانشکده مهندسی برق شست و شو شده و نمای آن که از اولین ساختمانهای دانشگاه احداث شده در سالهای ۴۴ و ۴۵ میباشد ترمیم و پنجرهها در حال رنگآمیزی به رنگ اولیه و قدیمی میباشند.
سیستم روشنایی محوطه دانشگاه بطور کامل تعمیر شد، آبنماهای دانشگاه نیز تعمیر و فوارههای آنها راهاندازی شد.
همچنین سولهی میانی از سولههای کارگاهی سابق (مجتمع خدمات فناوری شماره دو) با سرعت مطلوبی در حال اجراست، سازه و سفتکاری آن تمام شده و در مرحله گچ و خاک و کارهای تأسیساتی است، این ساختمان حدود ۲۴۰۰ متر زیر بنا در دو طبقه دارد.
در موتورخانه مرکزی و موتورخانه برق نیز تعمیرات اساسی انجام دادیم و امسال بخصوص در خرداد ماه که کنکور سراسری وامتحانات آخر ترم دانشگاه برگزار میشد در سالنهای امتحان بهترین وضعیت سرمایش را نسبت به تمام سالهای گذشته داشتیم. موتورخانه دانشکده مهندسی برق از ابتدا با مشکل مواجه بوده که بهسازی آن نیز در حدّ امکانات در دستور کار قرار دارد.
مراحل اجرای پروژههای بزرگ
مدیر امور ساختمان و تأسیسات دانشگاه در خصوص پیشرفت پروژههای بزرگ دانشگاه نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: دو پروژه کلاسهای آموزشی و دانشکده مکانیک را که راکد بودند سال گذشته راهاندازی کردیم و اکنون هر دو پروژه با شرایط خوبی در حال اجرا هستند. دو پروژه بلاتکلیف قبلی نیز یعنی دانشکده عمران که ۸ سال و دانشکده مهندسی و علم مواد ۱۲ سال در مرحله طراحی مانده بودند، هر دو از حالت بلاتکلیفی با حمایت رئیس دانشگاه و معاون اداری و مالی خارج و مراحل طراحی آنها راهاندازی شد و به امید خدا مناقصه هر دو پروژه در پاییز امسال برگزار خواهد شد.
پروژهی دیگری که از مهمترین موارد پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه نیز هست پروژه سردر دانشگاه است. برای سر در یکی دو سال قبل فراخوان عمومی از طریق روزنامه داده شده بود که نتیجه قابل قبولی نداشت. ما برای این امر به روش حرفه ای و تخصصی کار کردیم.
وی افزود: مهندس سید محمد بهشتی به عنوان مشاور معماری دانشگاه انتخاب شدند و با راهنمایی ایشان برای سردر یک مسابقه محدود طراحی بین ۱۰ نفر از معماران طراز اول کشور برگزار نمودیم که طرح مهندس شهابالدین ارفعی برنده شد و درحال حاضر در حال اجراست.
مهندس شیخ الاسلام تاکید کرد: در واقع تمام این فرآیند یعنی از شروع مسابقه تا پایان اجرا حدود ۶ ماه خواهد بود که یک کار بی سابقه و کم نظیری از لحاظ کیفیت و سرعت می باشد. این سردر دارای ویژگی های خاصی است. بطور مثال برای اولین بار در کشور نمای سنتی به روش صنعتی اجرا میشود. یعنی نمای آجری به صورت قطعات ۱.۵ در ۲.۵ متر در کارخانه آماده میشود و بعداً روی اسکلت پیچ و مهره میشود.
یکی دیگر از کـارهایی که در دست اقــدام داریم اجرای یک طرح هنری بر روی بدنه کتابخانه مرکزی است که در دوره اول مسئولیت اینجانب در اوایل دهه هفتاد اجرا شده و قسمتی از نمای آجریش اجرا نشده بود.
وی خاطرنشان کرد؛ برای اینکه یک طرح هنری اجرا کنیم. در این مورد هم مسابقه محدودی بین چند نفر از هنرمندان کشور برگزار کردیم که طرح خانم ویسمه مناسبترین طرح بود و در دستور کار اجراست. این طرح با این ایده شکل گرفت که کتابخانه مکانی برای رشد علمی دانشجویان با استعداد کشور است که پس از دانش اندوزی و شکوفا شدن توانمندیهایشان به سمت آرزوهای خود پرواز میکنند، بر اساس این ایدهی اولیه طرح ایجاد لانههای پرنده بر روی بدنه کتابخانه توسط این هنرمند داده شد که طرح زیبایی است و در حال حاضر در حال بحث در خصوص جزئیاتش هستیم.
مدیر امور ساختمان و تاسیسات دانشگاه در پایان گفت: برای پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه بحث موزهی دانشگاه را نیز داریم، یکی از مواردی که دانشگاه نیاز دارد و مورد نظر مسئولین می باشد ایجاد موزهی مناسب است که تاریخچهی دانشگاه را از ابتدا تا کنون در ابعاد فناوری، پژوهشی، تألیفات و افتخارات علمی به معرض نمایش بگذارد. طبیعتاًٌ این کاری بلند مدت خواهد بود و در زمان کم در حد شروع به مناسبت پنجاهمین سال، نمایشگاه گنجینه آثار مکتوب با همکاری مدیریت کتابخانه مرکزی و موزه اولیه فناوری کامپیوتر با همکاری مدیریت مرکز خدمات ماشینی و فناوری اطلاعات را انجام میدهیم و در مورد طرح موزه دائمی نیز کار میکنیم.