آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۷۷۹۶

با یک رای دیگر در سنا خیال اوباما راحت می‌شود

با اعلام حمایت دو سناتور دموکرات دیگر از برجام، شمار حامیان جمع‌‎بندی مذاکرات هسته‎‌ای در مجلس سنای امریکا به ۳۳ نفر رسیده است.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به این ترتیب باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا برای وتوی رای مخالف احتمالی مجلس سنای این کشور تنها به یک رای نیاز دارد.

 

سناتور کریس کونز و سناتور باب کیسی روز سه‌شنبه عملا حمایت خود را از توافق هسته‌ای با ایران اعلام کردند.  

 

اگر یک سناتور دیگر به صف موافقان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بپیوندد شمار مخالفان توافق در مجلس سنا که اکثریت آن در دست جمهوری‌خواهان است به دو سوم نمی‌رسد و بر اساس قانون، رئیس جمهور امریکا می‌تواند از اختیارات خود برای وتوی مصوبه استفاده کند.

 

سناتور کونز که پیشتر نسبت به توافق با ایران ابراز تردید کرده بود روز سه‌شنبه در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست حمایت خود را از توافق اعلام کرد.

 

وی پس از رایزنی با مقامات کاخ سفید از جمله جو بایدن، معاون اول رئیس جمهور امریکا گفت: «بهتر است اول برای دیپلماسی تلاش کنیم.»

 

این سناتور دموکرات دربارۀ حمایت مقام‌های کاخ سفید از برجام، گفت: «آن‌ها همان چیزی را می‌گویند که من می‌خواهم بشنوم.»

 

کونز که از اعضای مهم کمیته روابط خارجی مجلس سنا است، همچنین تاکید کرد: «من با چشمان کاملا باز از این توافق حمایت می‌کنم و از معایب و نقاط بالقوه آن آگاه هستیم.»

 

سناتور کیسی از ایالت پنسیلوانیا نیز حمایت خود را از اوباما اعلام کرد و گفت توافق با ایران را با «همه گزینه‌های واقع‌گرایانه مقایسه کرده» و دریافته است که برجام «بهترین گزینه موجود برای ما در این زمان است».

 

سناتورهای دموکراتی که از توافق حمایت می‌کنند اکنون به دنبال جلب 41 رای هستند تا این توافق تصویب شود و اوباما هم مجبور نباشد از اختیار خود برای وتو استفاده کند. 

 

رئیس جمهور امریکا برای آن که بتواند مصوبه کنگره را وتو کند به حمایت 146 عضو مجلس نمایندگان یا 34 عضو مجلس سنا نیاز دارد.

 

در میان نمایندگان دموکرات در سنای امریکا تنها سناتور چارلز شومر از نیویورک و رابرت منندز از نیو جرسی مخالفت خود را با برجام اعلام کرده‌اند.

 

ایران و گروه 1+5 شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به اضافه آلمان 23 تیر در وین بر سر برنامه هسته‌ای ایران به جمع‌بندی دست یافتند.

 

براساس این جمع‌بندی، ایران در جامعه بین‌الملل به عنوان یک قدرت هسته‌ای شناخته شده و در ازای لغو تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپا و امریکا، تهران بخش‌هایی از فعالیت‌ هسته‌ای خود را محدود می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
کم سواد عصر حجری افراطی تندرو جهنمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲
اینا همش دعوای زرگری واسه شیره مالیدن سر ملت ایرانه وگرنه چرا باید توافقی که همش به نفع اوناست رد کنن.اگه اونا این توافق رو تصویب نکردن من اسمو فامیلمو تو شناسنامه میزارم "بزدل جهنمی"
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱
چه بازی مسخره ای، معلومه از خداشونه توافق تصویب بشه... دیگه چی میخوان مگه؟ هیبت تحریم های رو به زوالشون حفظ شد، ما هم محدود شدیم دیگه چی؟؟؟
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار