به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از آیین، شرکتهای بیمهای که تمایل به فعالیت در مالزی دارند میبایست تحت عنوان شرکتهای سهامی عام از وزارت اقتصاد مجوز بگیرند. در ادامه به برخی مواد و الزامات قانونی جهت ایجاد و فعالیت شرکت های بیمه داخلی و خارجی و کارگزاری ها در کشور مالزی اشاره می شود:
ماده 13. اختیار اعطای پروانه (مجوز)
1) وزارت اقتصاد و دارایی باید مسئول صدور پروانه به شرکتهای بیمه باشد، که به دارنده مجوز، اختیار میدهد به کسب و کار بیمه بپردازند.
2) بانک مرکزی باید مسئول صدورپروانه به کارگزاران، ارزیابان و مشاوران مالی بیمه باشد که به دارنده مجوز، اختیار میدهد به حرفه کارگزاری بیمه، ارزیابی خسارت و مشاوره مالی بپردازد.
ماده 14. درخواست پروانه فعالیت (مجوز)
هیچ شخصی نمیتواند برای ...
الف) پرداختن به کسب و کار بیمه درخواست پروانه نماید مگر اینکه شرکت سهامی عام باشد.
ب) شغل کارگزاری بیمه، ارزياب خسارت یا مشاور مالی درخواست پروانه نماید، مگر اینکه یک شرکت باشد، یا
پ) بیمهگری اتکایی حرفهای، درخواست پروانه نماید مگر اینکه شرکت سهامی باشد.
ماده 17. مجوز برای کارگزار بیمه، ارزیاب خسارت و مشاور مالی
1) بانک مرکزی در پی دریافت تقاضانامه برای کسب یک پروانه، به منظور پرداختن به حرفه کارگزاری بیمه، ارزیابی خسارت یا مشاوره مالی، ممکن است طبق صلاحدید، با یا بدون شرایط، پروانه را اعطا نماید و یا از اعطای پروانه امتناع ورزد.
2) یک پروانه اشتغال برای یک کارگزار بیمه، ارزیاب خسارت یا مشاور مالی، باید برای مدت زمانی که بانک مرکزی در پروانه تصریح مینماید، صادر شود.
ماده 18. حداقل سهم سرمایهای پرداخت شده یا مازاد داراییها در قبال تعهدات و بدهیها
1) یک بیمهگر بومی مجاز(دارای پروانه فعالیت)، باید حداقل میزان سهم سرمایهای پرداختی را آنچنان که مقرر شده، حفظ نماید.
مجازات: سه میلیون رینگیت جزای نقدی. مجازات قصور و عدم حضور.
2) یک بیمهگر خارجی مجاز در مالزی، باید همواره حداقل مبلغ تجویز شده از مازاد داراییها را در قبال ایفای تعهدات، حفظ نماید.
مجازات: سه میلیون رینگیت جزای نقدی. مجازات قصور و عدم حضور.
3) یک کارگزار بیمه مجاز، يك ارزياب خسارت مجاز یا مشاور مالی مجاز باید همواره، حداقل مبلغ مقرر شده از سهم سرمایهای پرداختی، که زياني متوجه آن نشده است را حفظ نماید.
مجازات: صدهزار رینگیت جزای نقدی. مجازات قصور و عدم حضور.
ماده 21. هزینه صدور پروانه(مجوز)
1) دارنده پروانه فعالیت، بر حسب موردی که در آن مجوز گرفته است، باید هزینه پروانه را بر اساس مبلغ و یا نرخ برآورد شده و یا به روشی که مقرر شده است، به بانک مرکزی پرداخت نماید.
2) یک بیمهگر مجاز باید....
الف) مبلغی را بابت دریافت تأییدیه بانک مرکزی بر طبق ماده (36) برای تأسیس یک دفتر در مالزی به غیر از مکان اصلی کسب و کار به بانک مرکزی بپردازد.
ب) در 31 ژانویه هر سال و یا قبل از آن، مبلغی را به عنوان حق امتیاز سالیانه از جهت مکان اصلی کسب و کار و یا هر یک از دفاتر دیگرش به بانک بپردازد.
بر اساس مبلغ مذکور یا نرخ برآورد شده و یا روشی که وزارت دارایی مقرر نموده است.
مجازات: پانصد هزار رینگیت جزای نقدی. مجازات قصور و عدم حضور.