به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه گفت: زمانی امکان رقابت و ارتقای کمی و کیفی فراهم می شود که جذابیت در بازار بیمه برای سرمایه گذار وجود داشته باشد و بخش خصوصی جای بخش دولتی را بگیرد.
رسول تاجدار درباره ارتقا کمی و کیفی صنعت بیمه به خبرنگار سایت تحلیلی-خبری آیین گفت: متاسفانه شرایط فعلی به گونه ای است که بدلیل نبود زیر ساخت و فرهنگ بیمه ای نمی توانیم انتظار پیشرفت خاصی داشته باشیم. برای هرگونه ارتقای کمی و کیفی باید ابتدا زیر ساخت ها را فراهم کرده و نرم افزار و نیروهای لازم را آماده کنیم.
مدیرعامل بیمه البرز با تاکید براینکه برای سرمایه گذاری در بازار بیمه باید جذابیت های این صنعت را بیشتر کرد، افزود: زمانی امکان رقابت و ارتقای کمی و کیفی فراهم می شود که جذابیت در بازار بیمه برای سرمایه گذار وجود داشته باشد و بخش خصوصی جای بخش دولتی را بگیرد و محصولات و خدمات بهینه و بهتری را ارائه دهد و کاربصورت اصولی و منطقی و باکارکردهای بهینه اقتصادی اداره شود.
وی با اشاره به ارائه سهام بیمه البرز در بورس گفت: سهام بیمه البرز در سال 88 در بورس عرضه شد اما الان کجا هستیم؟ به نظر می رسد این کار تنها برای رفع تکلیف بوده است زیرا از میان 30شرکت بیمه ای که باید تا انتهای برنامه سوم خصوصی سازی می شدند و سهامشان عرضه می شد تنها بیمه البرز این کار را کرد. واقعیت این است که روند و کارکرد خصوصی سازی این نیست و نمی تواند پاسخگو باشد.
تاجدار تصریح کرد: در واقع نمی توانیم ارتقای کمی وکیفی را از صنعتی بخواهیم که سود سهام داران آن کمتر از 12درصد است است، زیرا این سود نشان می دهد فعالیت در این صنعت بهینه نیست. درحال حاضر 50درصد بیمه های کشوردر اختیاربیمه شخص ثالث است که بیمه ای اجباری است و نرخ بیمه و میزان دیه آن توسط دولت و قوه قضاییه مشخص می شود و درواقع بیمه ها هیچ نقشی در تعیین این متغیرها ندارند و نتیجه اینگونه برخوردها با بیمه خسارات بالای 17درصد است و هیچ سرمایه گذاری دراین شرایط جرات سرمایه گذاری ندارد آن هم در وضعیتی که عوارض پرداختی به وزارت بهداشت و نیروی انتظامی و بقیه جاها 2.5 برابر بیشتر از سود سهام داران است.
عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه در پایان گفت: برای بهبود این وضع باید تغییر نگرش ساختاری اتفاق بیافتد و نگاه دولت و مجلس و قوه مجریه به این مسائل عوض شود و به سمت خصوصی سازی برویم.