کد خبر:۴۳۹۸۱۱
رئيس اطلاعات ملي آمريکا:

توان راستي آزمايي تعهدات ايران را داريم

مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفت: ماموران اطلاعاتی آمریکا می توانند درباره پایبندی ایران به شروط توافق هسته ای با دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اطمینان حاصل کنند.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» نشریه اینترنتی «هیل» در مقاله‌ای به قلم جولین هاتم Julian Hattem نوشت جیمز کلاپر مدیر اطلاعات ملی آمریکا معتقد است عوامل اطلاعاتی این کشور، توانایی آن را دارند که اطمینان حاصل کنند ایران به شروط توافق هسته‌ای دولت اوباما پایبند خواهد ماند؛ یا دستکم اگر ایران تقلب کند و به تعهدات خود در توافق عمل نکند، آنها تشخیص خواهند داد. کلاپر روز چهارشنبه در یک کنفرانس گفت:« کاملاً به این موضوع اطمینان دارم. نمی‌گویم صد درصد، هرگز نباید چنین چیزی را گفت، اما کاملاً مطمئنم که ما از طریق منابع خود می‌توانیم آنچه ایرانی ها انجام می‌دهند را راستی آزمایی کنیم».


اظهارات اخیر کلاپر احتمالاً در کاهش نگرانی مخالفان توافق هسته‌ای و بالاخص قانونگذاران جمهوریخواه در هر دو مجلس نمایندگان و سنا اثر چندانی نخواهد داشت و آنها بازهم درباره امکان تقلب ایران نگران هستند. بخشی از مخالفت این گروه به «توافق های سری جانبی» (بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی) مربوط می شود که ظاهراً به بازرسان ایرانی اجازه داده است در برخی حوزه ها، هدایت امور را بر عهده بگیرند.


با وجود این، اظهارات کلاپر قطعاً به تقویت استدلال هواداران توافق منجر خواهد شد؛ هواداران توافق هم اینک و تا روز سه شنبه موفق شدند بیش از حد لازم، آراء سناتورهای دموکرات را برای جلوگیری از رد شدن لایحه توافق در کنگره به دست آورند.


ارزیابی جیمز کلاپر، به گفته خود او، تا اندازه ای مبتنی بر تحلیل های اولیه‌ دستگاه های اطلاعاتی آمریکا است که در نخستین روزهای پس از امضای توافق در فصل تابستان، به کنگره آمریکا تحویل داده شد. کلاپر، روز چهارشنبه همچنین به برخی «قابلیت های مستقل» و محرمانه آمریکا اشاره کرد که امکان آگاهی عمیق این کشور را از فعالیت‌های هسته‌ای ایران فراهم می‌کند. مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفت:« به گمانم، این به ما امکان می‌دهد نگرش عمیقی در خصوص فعالیت هسته‌ای صنعتی ایران داشته باشیم، البته اگر بتوانیم چنین نامی (بر این فعالیت ها) بگذاریم».


این مقام آمریکایی افزود:« اگر قرار باشد بین حامی دولتی تروریسم که برخوردار از سلاح هسته‌ای است و حامی دولتی تروریسم که چنین سلاحی ندارد، یکی را انتخاب کنم، احتمالاً گزینه دوم را برخواهم گزید».

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار