به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران صبح امروز (چهارشنبه 25 شهریور) در همایش مدیران شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از حضور در یک جمع فرهیخته که از یک سو به علم و دانش و پیشرفت آن توجه دارند و از سوی دیگر به امر سلامت اهتمام می ورزند تصریح کرد: بی تردید سلامت یکی از مهمترین موضوعاتی است که در یک جامعه متمدن در پی تحقق آن هستیم. خداوند به مردم ایران استعداد کافی عنایت کرده و سابقه فرهنگی بسیار درخشان و علمی از آن مردمان این کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به سابقه فرهنگی بسیار درخشان و علمی که از آن مردم ایران است تصریح کرد: مراجعه به همه کتب موجود از چند قرن پیش بیان گر آن است که دانشمندان بزرگ جهان به آثار بزرگان این سرزمین استناد دارند.
روحانی با اشاره به فشارهای زیادی که پس از پیروزی انقلاب به مردم کشور وارد شد اظهار داشت: خود این فشارها و بسته شدن دروازه های علمی وقتی نیاز به تحقیق یا تهیه تجهیزاتی برای بیمارستان ها باشد همه و همه انگیزه مضاعفی را در مردم علم دوست و وطن دوست این خطه ایجاد می کند که غرور و جایگاه خود را به منصه ظهور برسانند.
حاصل غرور ملی، استعداد و نیاز خودباوری و اتکا به نفس خواهد بود
وی به فشار نیاز، غرور ملی و استعداد به عنوان فاکتورهایی که در صورت ترکیب با یکدیگر ثمره خودباوری، اعتماد به نفس و اتکا به خدا همراه دارند اشاره کرد و گفت: ما در جنگ تحمیلی هر چه سیستم پدافند موشکی را آماده کردیم در مقطعی قبل از اینکه بتوانیم یک موشک را شلیک کنیم سیستم ما از بین می رفت در آن زمان نه قادر به خرید هواپیما بودیم و نه می توانستیم موشک های ضد رادار تهیه کنیم و تا رسیدن به عملیات بزرگ والفجر 8 نیز سه روز بیشتر فاصله نداشتیم در آن مقطع بسیاری از شهدا از جمله شهید ستاری و بابایی با اهتمام زیاد سعی در مرتفع کردن این مشکل داشتند و بالاخره در پایان ماه سوم ما به یک طرحی دست یافتیم که توانستیم موشک های دشمن را قبل از آنکه به سیستم پدافندی ما برسند منهدم کنیم پس از چند بار انهدام هواپیماهای دشمن با این روش دیگر هواپیماهای دشمن جسارت نزدیک شدن به مواضع ما را نداشتند.
رئیس جمهور ادامه داد: طرح فوق به عنوان طرحی به کلی سری باید در سیستم پدافند ما باقی بماند چون دشمن هیچ گاه ندانست ما از چه طرحی استفاده کردیم. علم و دانش و پژوهش در کنار اعتماد به نفس و توکل به خداوند استفاده از همه ابزارها را برای ما ممکن و ما را به مقصد می رساند.
روحانی با بیان اینکه ممکن است دشمن در شرایط تحریم یا پس از آن تصمیم بگیرد دارو یا تجهیزات پزشکی را به ما ندهد یا با قیمت بالا در اختیار ما قرار دهد آیا ما نمی توانیم به شرایط لازم برای تولید آن دارو یا تجهیز پزشکی برسیم؟ البته با انگیزه پول و درآمد نمی توان چنین کرد ما برای محقق شدن این اهداف به انگیزه های ملی، غرور و باور ملی نیازمندیم که البته در کنار آن چاشنی سود هم باشد.
وی برای این امر مثالی از کشورهای پیشرفته ژاپن و آلمان زد و سخنان خود را این طور ادامه داد که آیا بعد از جنگ جهانی دوم ژاپن و آلمان با انگیزه مادی پیشرفت کردند یا با انگیزه ملی؟ البته این انگیزه ملی بود و همین انگیزه سبب شد تا هر دو کشور جزو کشروهای برتر جهان محسوب شوند.
پیشرفت در زمینه دانش صلح آمیز هسته ای جزو مواردی بود که در طول مذاکرات هیچ گاه از آن عقب نشینی نکردیم
رئیس جمهور سخنان خود را با گریزی به 23 ماه مذاکرات مردان هسته ای ادامه داد و گفت: ما در مذاکرات 23 ماهه یکی از اصولی که حاضر به دست برداشتن از آن نشدیم عقب نشینی در مسیر علم و دانش و پیشرفت در زمینه دانش صلح آمیز هسته ای بود که بخشی از آن به پزشکی هسته ای مربوط می شود.
روحانی با اشاره به روند طولانی مذاکرات یادآور شد: ماه ها بحث کردیم که راکتور آب سنگین اراک بماند یا نه؟ آنها می گفتند راکتور آب سنگین برای ما نه تنها قابل قبول نیست بلکه حاضر نیستیم شما در جلسات حتی از لغت آب سنگین استفاده کنید ما نخواهیم گذاشت در اراک آب سنگین باشد که از قضا هدف اصلی این راکتور تولید رادیو دارو و پزشکی هسته ای است پس از ماه ها مذاکره در نهایت آنها هم آب سنگین را پذیرفتند و هم فعالیت راکتور اراک و هم پذیرفتند این راکتور توسط خودشان پیشرفته تر شود یعنی ایران با کمک دو کشور از اعضای 1+5 این راکتور را مدرن سازی کنند.
وی با تاکید بر اینکه مذاکرات صورت گرفته نیز مذاکراتی دانش بنیان بود تصریح کرد: این مذاکرات در کنار دانشمندان برتر حقوق، سیاست بین الملل و دانشمندان اقتصادی صورت گرفت تا ما امروز به نقطه فعلی رسیدیم.
IR8 جزو دستاوردهای دولت یازدهم محسوب می شود
رئیس جمهور IR8 را جزو دستاوردهای دولت یازدهم خواند و ادامه داد: ما نمی توانستیم از این دستاورد مهم دولت صرف نظر کنیم همه بحث این بود که شما سانتریفیوژ جدید را تولید نکنید و آن را به هشت سال بعد موکول کنید این تحقیقات برای تولید قطعات و اتصال آنها وجود داشته باشد و در آن زمان برای تکمیل تحقیقات و تست مکانیکی و تزریق گاز از آن استفاده کنید این بحث ماه ها ادامه یافت تا ما بالاخره توانستیم این دستاورد را کسب کنیم.
ما در مقابل تهدید روی میز آمریکا در عمق کوه سایت غنی سازی درست کردیم
روحانی در ادامه تصریح کرد: امروز در اولین اجرای توافق برجام یکی از اقدامات ایران تزریق گاز UF6 به IR8 خواهد بود این ایستادگی برای ادامه مسیر تحقق و توسعه محسوب می شود. آنها ادعا می کردند که باید فردو را به طور کامل ببندیم چون زیر کوه است و ما در پاسخ به آنها عنوان می کردیم وقتی شما می گویید ما روی میز چیزی داریم و تهدید می کنید ما هم در عمق کوه سایت غنی سازی درست می کنیم و ماه ها گذشت و در نهایت پذیرفتند نیمی از فردو فعال شود و نیم دیگر آن جمع آوری گردد ما پذیرفتیم اما در قبال این شرط که آن قسمت از فردو که جمع آوری می شود تحقیقات در زمینه های مختلف در آن باقی بماند تحقیقات در زمینه هایی که ما هنوز ورودی به آن پیدا نکرده ایم از جمله ایزوتوپ های فعال بر این اساس بنا بر این شد که بخشی از فردو مرکزی برای غنی سازی و نیم دیگر آن مرکز تحقیقات در زمینه دانش هسته ای باشد.
وی ادامه داد: این 23 ماه مذاکره و دستیابی به توفیق مورد نظر برای آن بود که ما در بخش تحقیقاتی بتوانیم راکتور اراک را تکمیل کنیم و بتوانیم سانتریفیوژهای جدید را تا به صنعتی رسیدن ادامه دهیم همچنین در بخشی از فردو مراکز تحقیقاتی جدید ایجاد کنیم که هنوز به آن ورودی پیدا نکرده ایم پس تلاش در زمینه مذاکرات هسته ای تنها به دست آوردن دستاوردهای گذشته نیست در این توافق زمینه برای حرکت و رشد سریع در زمینه تحقیق و توسعه را نیز به دست آوردیم.
در توافق جدید قطعنامه های غلط گذشته را ملغی کردیم
رئیس جمهور تاکید کرد: البته در مسیر این توافق قطعنامه های غلط گذشته را نیز ملغی کردیم و تحریم ها را نیز هم زمان برخواهیم داشت و فضای مناسب تری برای علم و تجارت و صادرات به فضل خداوند باز خواهد شد.
حضور کشورهای اروپایی در ایران در صورت برخورداری از سرمایه و تکنولوژی نو با استقبال مواجه است
روحانی تاکید کرد: ما امروز باید جهان را در فضای پسا تحریم دیده و برای آن شرایط برنامه ریزی کنیم ممکن است عنوان شود تشبیه برای شرکت های دانش بنیان به دلیل شرایط تحریم بود و در شرایط فعلی نیازی به این موضوع وجود ندارد اگر کسی چنین فکری کند خطای بزرگی کرده است در تمام مذاکرات ما با شرکت های اروپایی و سایر کشورها که مسئولان آنها در بازه زمانی اخیر به تهران آمدند صراحتا عنوان کردیم حضور در ایران با وجود سرمایه و تکنولوژی نو با استقبال ما مواجه خواهد شد و اینکه از بازار جهانی و نیروی انسانی تحصیل کرده داخل کشور استفاده شود.
وی به هوشیاری مسئولان در این مسیر اشاره کرد و گفت: ما باید در این مقوله حواس جمع باشیم و ساده لوحی نکنیم در فضای ایجاد شده از تجربه دنیا استفاده کنیم و با دیگران مشارکت داشته باشیم علم و فناوری را نمی توان از صفر شروع کرد همین طور که در هسته ای نیز هیچ گاه از صفر شروع نکردیم و از کشورهای پیشرفته تر UF6 و UCF را خریداری کردیم و قدم های اول را آنها در نصب به ما کمک کردند و سپس ادامه مسیر را به تنهایی پیمودیم اگر می خواستیم آن سانتریفیوژها را از اول بسازیم شدنی بود اما در زمان بسیار طولانی و این در حالی بود که ما در این مسیر میان بر زدیم.
رئیس جمهور ادامه داد: مهندسی معکوس در قدم های میانی ایرادی ندارد و به کوتاه شدن زمان کمک می کند امروز همه ما نیازمند یک اراده قوی برای دستیابی به استقلال و خودکفایی علمی و فناوری در بسیاری از زمینه ها و در رابطه با دنیا هستیم.
روحانی با بیان اینکه علم و دانش دنیای امروز در هم تنیده است و ما باید از آن استفاده کنیم تصریح کرد: امروز تنها به دانشگاه علم و کلاس نگاه نمی کنیم بلکه دیده به تولید علم و پژوهش دوخته ایم امروز علاوه بر فناوری به بازار و تجاری سازی نیز امیدواریم و غرور ملی در این مرحله بروز و ظهور می یابد ما باید بازار منطقه و جهان را از آن محصول ایرانی و کار و تلاش فکر ایران زمین کنیم و این کار شدنی است همان طور که امروز در زمینه ساخت دارو و تجهیزات پزشکی به خودکفایی رسیدیم در سایر قسمت ها و علوم نیز این اتفاق محقق خواهد شد.
وی با اشاره به حضور وزرای علوم، بهداشت و معاونت فناوری رئیس جمهور در کنار یکدیگر و همکاری مستمر در جهت ایجاد هم افزایی خاطرنشان کرد: چند سال پیش بین همه اینها دعوا بود و شکایت آنها به دادگاه رسیده بود و من از همکاری امروز بسیار خرسندم.
روحانی با اشاره به رضایت مقام معظم رهبری از عموم اعضای دولت یازدهم یادآور شد: رضایتمندی کامل معظم له و اعتماد ایشان به این سه نفر این مسیر را برای فعالیت و رسیدن به اهداف با سرعت بیشتر محقق می کند.
وی با اشاره به شرایط حساس پساتحریم ابراز امیدواری کرد در فضای پساتحریم همه توان خود را به کار بندیم و دولت نیز کمک های خود را در راستای ایجاد تسهیلات در مالیات، اعطای وام و همچنین ایجاد تسهیلات در امور صادرات و واردات انجام دهد.
رئیس جمهور تصریح کرد: دولت با همه توان به کمک شرکت های دانش بنیان بشتابد و این شرکت ها نیز راه درست را برای جذب جوانان غیور و دانشگاهیان عزیز فراهم آورد زیرا این شرکت ها بهترین راه برای اشتغال جوانان تحصیل کرده اند.
روحانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در این مسیر تمام کارآفرینان با همکاری دولت به اهدافی برسند که موجب سرافرازی کشور و افتخار ملت ایران باشد.
شما اگر بفکر دست آور علمی بودید که دانشگاههای کشور در این دو سال اینقدر از باب سطح علمی و پیشرفت رکود و پس رفت نمیداشتن!!!